Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

Azért annyit leírok halkan, hogy a flóternek köze sincs a tárcsahajláshoz!

most akkor mindenkit kioktatnék hogy de van ilyen cucc gyertek fogashol és nézzétek meg nekem ilyen virit a paripámon londonbol hoztam és floaternek hivták ott is.na szoval lehet oltani de ez csak a magyar bringás társadalmat tükrözi. kissé nézzetek utána a dolognak utána lehet rolla beszélgetni

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
floating disc
Feltöltött kép

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
létezik flóteres tárcsa
az alu csillagra nem fixen van rögztive az acél kopórész, igy oldalra tud mozdulni, követve a villa csavarodását, fõleg motorokon van jelen és általában elöl.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
floating rotor-ra gondolnak a legények sztem...de az nem "flóteres tárcsa" kiskomák...

a floater nagyon mas dolog....olvassatok csak utana miaz

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
illetve elmondanád mi a bél az a flóteres tárcsa.....mert amt én ismerek flóter néven az valami qrvára más
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Azért annyit leírok halkan, hogy a flóternek köze sincs a tárcsahajláshoz!

Ride everywhere.

.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
[quote name='tomidny']Mert a floater-es tárcsa nem hajlik el, ha a teszkóban eldõl a tárolóban? Érdekes... ;)

hát nekem nem a teszkoban dölt el de kapott egyet és semmi baja nem lett kézzel is hajlítgathatod ha tudod.mig nekem a régi tárcsa már használhatatlan a felütésektõl amik 8 ast varázsoltak bele. floateresnek meg SEMMI BAJA ha már tárcsát vesz az ember szerintem megéri az a plusz 5 ropi hogy utána se melegedési sem deformálodási problémája ne legyen az életben na és ezzel le is zárnám a dolgot:D

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Ha nincs más kézzel is vissza tudod tolni a tárcsát. Mondjuk kesztyûben.

Te Cj, nálad mindig van svédkulcs meg kalapács ? ;)

(és látod, milyen sokan szeretnek itt ;) )

Ride everywhere.

.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Köszi a segítséget mindenkinek! :)

(Megjegyzem, sokan nem olvasták végig valószínû, úgy volt, hogy veszek új tárcsát, mert ennek úgyis mindegy már; tehát feszkó levezetésére még jó, kíváncsiságból visszatettem, és jó lett, ezért kezdek majd vele valamit.)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Mert a floater-es tárcsa nem hajlik el, ha a teszkóban eldõl a tárolóban? Érdekes... ;)
Amúgy a síkköszörülés tényleg segíthet.
Esetleg még a sokat emlegetett nagyon sáros bringázás. De amire még így is rendbejönne a tárcsa addigra 2 betét is el fog kopni ;)
Ezt hívják tanulópénznek...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
én a helyedben néznék egyet aproban van vagy 200 féle csak találsz magadnak egy jót.ha meg nem akarod hogy többet ilyen elõforduljon nyulj mélyen a zsebedbe és vegyél egy floateres tárcsát enyém is olyan semmi baja pedig nyúzom

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Sok hosszú fékezés ugye el fogja tüntetni ezeket, és utána jó lesz?

jó lesz ja, sörösüveg alátétnek biztos :D ;)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Nekem egy rongy meg fogó segített. De nem volt akkora nyolcas benne.

teszkóba, meg máshovase nem járunk bicajjal!!!:hitme:

Mintha azt mondanátok CJ.-nek: "Dögölj meg!":mybad::scratchhe

Izomtéridõninja-geológus!

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Mint mindig. :)

Zoomstag: esti ride volt, nem tudtam bemenni bicajjal a Teszkóba...

És akkora nyolcas lett benne, hogy nem tudtam hazamenni.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
degec látom beficcen nálad is..:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Elõször svédkulccsal csináltam, de azzal csak rontottam a helyzeten. Meg azért csináltam acél kalapáccsal, mert úgyis ÚJ kellett volna. De még holnap lekapom, megpróbálok pár trükköt. Annyira nincs persze összeverve. A svédkulccsal a féketõfelületet maceráltam, nem segített. Kalapáccsal elõször normálisan próbáltam a küllõket, az sem segített.
gakos nem vagyok kíváncsi a nagyarcú oltásaidra, köszi. ha csak ócsárolni tudsz, azzal magadat minõsíted.

tök mindegy mit csinálsz a legfontosabb hogy közben bõségesen kend a tárcsát jóféle gépzsírral. aztán ha megvagy irány próbálni a környék legforgalmasabb útjára
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Lenne egy problémám.

a problémád ott kezdõdött hogy beraktad a tárolóba bringát!
mióta tárcsaféket használok mellõzöm a tárolókat,de szerintem nem csak én,az ilyenek elkerülése végett.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Elõször svédkulccsal csináltam, de azzal csak rontottam a helyzeten. Meg azért csináltam acél kalapáccsal, mert úgyis ÚJ kellett volna. De még holnap lekapom, megpróbálok pár trükköt. Annyira nincs persze összeverve. A svédkulccsal a féketõfelületet maceráltam, nem segített. Kalapáccsal elõször normálisan próbáltam a küllõket, az sem segített.
gakos nem vagyok kíváncsi a nagyarcú oltásaidra, köszi. ha csak ócsárolni tudsz, azzal magadat minõsíted.

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Féktárcsa javítás Park Tool eszközökkel
Mondjuk a legtöbb szerszám helyettesíthetõ tiszta, zsírmentes fogókkal.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
talán...attól függ, mennyire mély gödröket gyártottál
de legközelebb ne a fékezõfelületet püföld és ne acél kalapáccsal (ha már nem megy másképp), hanem a tárcsa küllõit, ill. keményebb gumikalapáccsal így nem nyújtod ki az anyagot
...egyébként meg elég visszahajlítgatni (csak ahhoz türelem és nyugalom kell)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."