Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18551 replies to this topic

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Szakaszos fékezés?
Ha szinterezett betétet használsz, az jobban melegíti a munkahengert, és az olajat. A gyantás meg a tárcsát.
Mindkét esetben el kell kerülni a folyamatos fékezést. Inkább ritkábban nagyot fékezni.

tehát akkor próbáljak meg változtatni a fékezésemen és szakaszosan fékezni?
lehet az a probléma h mindig rajta van az ujjam a fékkaron, és kicsit akkor is húzom ha nem fékezek vagy ilyesmi?
mondjuk ebbe lehet vmi, mert nem normális h nálam sül be mindig a fék és mindegyik szinte

égettszagot egyébként nem éreztem.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
nem egett meg a fekpofa?

----

FÁJVÓ

----

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Abban DOT folyadék van? Ha igen, lehet vizes (a DOT higroszkópos), mely felforrósodva már nem nagyon mûködik...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Szakaszos fékezés?
Ha szinterezett betétet használsz, az jobban melegíti a munkahengert, és az olajat. A gyantás meg a tárcsát.
Mindkét esetben el kell kerülni a folyamatos fékezést. Inkább ritkábban nagyot fékezni.
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
van vkinek tippje mit lehet hayes nine 2007es fékkel csinálni h ne süljön be egy hosszabb meredek pálya után?

a fék kb 2 hét használatot leszámítva gyakorlatilag zsírúj, a betétek kb 90%os gyáriak, és gyári v8 hayes tárcsával használom, ami köztudottan az egyik legjobbtárcsa.
álló helyzetben nincs is gond a fékerõvel, 1 ujjal orra állok bárhol, viszont megyek egy hosszabb meredekebb pályát ahol kell fékezni, és utána pálya alján egy 10-15 percig alig akar vmit fogni, majd egy kis idõ múlva ismét jobb lesz.

ez azért érdekes, mert ugyanilyne problémám volt egy juicy5össel is, igaz arra ráfogtam h régi meg használt, azért ilyen..

viszont voltak bowdenes fékeim is (avid bb7, hayes mx2, hayes mx1) és talán a bb7, meg az mx2 bírta a legjobban a melegedést.
létezik h a kisebb betét miatt van ez így?

esetleg milyen trükk van arra h a jelenlegi hayes nine-omnál tovább bírja a melegedést? azt vágom h melegszik minden fék, de ennyire brutálisan legyengülnie sztem mégse kéne. új betét vagy vmi "tuning" van erre?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
egy kis lejtõzés után ki szokott egyenesedni a tárcsa, de utána úgyis ütni fog valamerre egy picit, mert újra eldeformálódhat. de engem nem szokott zavarni.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Többször is próbáltam.De most így marad,nem nagyon izgat,majd elkopik...xD

tony11

tony11

újonc

• fórumtag
  • 6 posts
Ha csak 1 kicsit ér hozzá az nem vészes......öcsém is j.3 és j.5 használ és szenved mindig a beállitással több kevesebb sikerrel.
Ha 1szer görbül a tárcsa akkor elég nehéz patentra beállitani,ami nem jelenti azt,hogy nem lehet,többször kell próbálni...........

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
tony11!

Pontosan én is úgy állítom be a féket,ahogy mondtad.2 csavar ki,behúzod a fékkart stb...
és mégis hozzá ér...de nem nagyon izgat xD.Úgy fog mint az atom,szal az a lényeg.
Köszi a válaszod!

tony11

tony11

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Ha a tárcsába van 1 kis 8-as,azt kilehet valahogy centrírozni,vagy pedig kuka és új tárcsa?Mert,nekem 1 Avid Juicy 5 ös fékem van és a hozzá való tárcsa és hát van benne 1 kicsi és köszörüli a fékbetéteket...

Ha csak 1 kicsi 8as van a tárcsában és éphogycsak sziszeg, nem fontos vele foglalkozni sztem. Ha nagyon fékezi a kereket, vagy idegesit nagyon a hangja akkor engedni kell azt a 2 csavart ami az adapterhez fogja oda a féktestet.
Aztán úgy kilazitva behúzogatod többször a fékkart,majd behúzva tartod és meghúzod a meglazitott csavarokat,de fokozatosan felváltva.
Ha nagyon nagy 8as van a tárcsában akkor vagy hosszú hegyü fogó vagy 1 csavarhúzóval kell fesziteni a tárcsát nagyon óvatosan,nehogy még nagyobb 8ast csinálj bele vagy összekarcold.
Mindenesetre semmiképp sem kuka;)
Sok sikert!

Van 1 reign x-en hátul avid code tipusu fékem 203mm tárcsával.
Nagyobb fékezésnél berezonál az egész hátulja a bicónak.
Van valakinek ötlete mitõl lehet?
Mondtak már olyat,hogy túl nagy a tárcsa az erõs fékkel ,arra a vázra aminek lehet alapja.
Meg mondtak már olyat,hogy a gyorszár diója ami lefesziti a kereket az nem fém és azért lehet.
Ha valaki tudja a konkrét ossza meg velem legyenszives!
thx

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 posts
Ha a tárcsába van 1 kis 8-as,azt kilehet valahogy centrírozni,vagy pedig kuka és új tárcsa?Mert,nekem 1 Avid Juicy 5 ös fékem van és a hozzá való tárcsa és hát van benne 1 kicsi és köszörüli a fékbetéteket...

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

attól függ hogy milyen magas az a szegély. amúgy tényleg nehéz egy tárcsát rendeltetés szerûen használva eldeformálni.

Hidd el,akinek 203-as tárcsája van az tudja,hogy nem olyan nehéz...
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
1-0 tamaskanak :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
egy futar telen fixivel hetente jar a baleseti sebeszetre.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Szerintem azért túlzás a három hónap! (erre értettem VV) sorry:)

Igen van ott egy kacsintósszmályli mellette :P

De mondjuk:
Egy futár télen felnifékkel, max hetente fékpofát cserél és két-három havonta felnit.

Egy futár télen tárcsafékkel kb havonta cserél fékpofát.
(ezek valós dolgok)
+1
Egy futár télen fixivel nem cserél fékpofát ;) :D

Ride everywhere.

.

DomT

DomT

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Tudna valaki véleményt mondani a Tektro auriga comp -ról? Mert én nem igen értek a tárcsafékekhez. Megéri e ilyet venni, vagy inkább nézzek valami márkásabbat?
...Az érdeklõdve nézõ kutyák, a tompa csillagok, itt tologatják a belsõ idõt és a végén mind halott...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
attól függ hogy milyen magas az a szegély. amúgy tényleg nehéz egy tárcsát rendeltetés szerûen használva eldeformálni.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Jóvan, de a járdaszegély legkevésbbé a féktárcsába teszi a 8ast :P

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

és 8as függelten :)

azért a féktárcsában lévõ 8asokra eléggé allergiás:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Lassan megérkeznek nekem is az új tárcsafékek. "V" fékrõl update-elek. Mire kell vigyázni és mire kell figyelni a fékkel kapcsolatban? Deore hidraulikus lesz a BR-M 535 típus. Elõl 180 hátul 160 tárcsákkal. Túra,maraton felhasználás semmi zúzós.

Igazából semmire. Kivett kerékkel ne húzd be a fékkart, a fékcsövet ne törd meg sehol (ha megtörténik, az sem katasztrófa, nem megy tõle tönkre, de jobb ha sértetlen, ha olajozod a láncot, a féktárcsára ne menjen, és a sültcsirkét (mely ugye csöpög az olajtól) se a féktárcsa fölött fogyaszd el :))

Ha ezekre vigyázol, akkor csak a természetes kopásokra kell figyelni(értsd fékpofa) és egy kiváló fékrendszered lesz, mely teljesen idõjárás, és 8as függelten :)