Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Semmi extrémre. Túrázás ilyesmi. Csak most ami van rajta tárcsafék, az nagyon gagyi noname, gyárilag rakták rá (de minek...). Szóval ha már beruházok, akkor már olyat veszek ami ér is valamit, ezért esett a választásom az Avidra. Csak most találtam egy helyen ugyanolyan árban 160ast és 203ast is, és gondoltam akkor már a 203as lehet jobb... Amúgy 80kiló vagyok

Légy középutas!:) Mivel látom, hogy elõl tervezed a váltást, és írtad, hogy nem extrém célokra használod, ezért válaszd az ideális, 185mm-s méretet.

laller

laller

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Semmi extrémre. Túrázás ilyesmi. Csak most ami van rajta tárcsafék, az nagyon gagyi noname, gyárilag rakták rá (de minek...). Szóval ha már beruházok, akkor már olyat veszek ami ér is valamit, ezért esett a választásom az Avidra. Csak most találtam egy helyen ugyanolyan árban 160ast és 203ast is, és gondoltam akkor már a 203as lehet jobb... Amúgy 80kiló vagyok

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
mire akarod használni és milyen nehéz vagy? nem biztos hogy kell a nagy tárcsa.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

laller

laller

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hi!

Most akarok Avid BB5 tárcsafékre beruházni! 160as vagy 203as tárcsát javasoltok? Tudom a 203as jobban fog, de nem tekeri nagyon az elsõ villát?
A felszerelésben van különbség a két fék között?
Kösz

tony11

tony11

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Sztem nem..........én használtam rövid ideig 203-ast is code fékkel:) és avval sem lett baja!

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

mondjuk azért lassúnak nem tartom magam:D csak rosszul használom a féket ezek szerint
gyári hayes betét... háyn ujjal húzod amugy? 2 ujjal húzva bárhol elég nekem is, csak én jobban szeretem 1 ujjal használni!

egyébként te milyen betétet használsz?

Nekem elég egy ujjal húzni bár lehet,hogy izmosabb az ujjam :D

Ugyan olyan fékhatást tapasztaltam BBB-nél,és a gyárinál pofáknál is.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Crazycuber

Crazycuber

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás

háyn ujjal húzod amugy? 2 ujjal húzva bárhol elég nekem is, csak én jobban szeretem 1 ujjal használni!

Nekem volt HFX-9-em (V8-as tárcsa, gyári betét) egy ujjal könnyén emelgette a hátulját. Melegedéssel sem volt problémám igaz ezt csak Mecseken teszteltem.:)
Ellopták Caprine Dual bringámat!
Bõvebb infoért katt ide!

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás

Igazándiból nem tudom,hogy mi lehet vele a probléma. Milyen tipusú a betét?
Nekem is ilyen fékem van,ugyan ekkora tárcsákkal. Volt,hogy a Tátrából mire 2000 méterrõl legurultam a tárcsák lila színûek lettek de ugyan úgy fogtak.
Egyébként tényleg próbáld magadat a szakaszos fékezéshez szoktatni! Amúgy is annál élvezetesebb minél kevesebbet használod a féket. :)

mondjuk azért lassúnak nem tartom magam:D csak rosszul használom a féket ezek szerint
gyári hayes betét... háyn ujjal húzod amugy? 2 ujjal húzva bárhol elég nekem is, csak én jobban szeretem 1 ujjal használni!

egyébként te milyen betétet használsz?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Tudna valaki véleményt mondani a Tektro auriga comp -ról? Mert én nem igen értek a tárcsafékekhez. Megéri e ilyet venni, vagy inkább nézzek valami márkásabbat?

az idei auriga elég jólsikerült fék. juicy 3 szint, csak kicsit keményebb nyomásponttal.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
siman mehet ra.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én is akkorával használtam és nagyon szerette, meg én is. nyugodtan felteheted rá.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Nem.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Azt szeretném megkérdezni, hogy Tora-ra úgye nem nagy a 185mm-es tárcsa,mert majd lehet akkorát vennék rá.

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

van vkinek tippje mit lehet hayes nine 2007es fékkel csinálni h ne süljön be egy hosszabb meredek pálya után?

a fék kb 2 hét használatot leszámítva gyakorlatilag zsírúj, a betétek kb 90%os gyáriak, és gyári v8 hayes tárcsával használom, ami köztudottan az egyik legjobbtárcsa.
álló helyzetben nincs is gond a fékerõvel, 1 ujjal orra állok bárhol, viszont megyek egy hosszabb meredekebb pályát ahol kell fékezni, és utána pálya alján egy 10-15 percig alig akar vmit fogni, majd egy kis idõ múlva ismét jobb lesz.

ez azért érdekes, mert ugyanilyne problémám volt egy juicy5össel is, igaz arra ráfogtam h régi meg használt, azért ilyen..

viszont voltak bowdenes fékeim is (avid bb7, hayes mx2, hayes mx1) és talán a bb7, meg az mx2 bírta a legjobban a melegedést.
létezik h a kisebb betét miatt van ez így?

esetleg milyen trükk van arra h a jelenlegi hayes nine-omnál tovább bírja a melegedést? azt vágom h melegszik minden fék, de ennyire brutálisan legyengülnie sztem mégse kéne. új betét vagy vmi "tuning" van erre?

Igazándiból nem tudom,hogy mi lehet vele a probléma. Milyen tipusú a betét?
Nekem is ilyen fékem van,ugyan ekkora tárcsákkal. Volt,hogy a Tátrából mire 2000 méterrõl legurultam a tárcsák lila színûek lettek de ugyan úgy fogtak.
Egyébként tényleg próbáld magadat a szakaszos fékezéshez szoktatni! Amúgy is annál élvezetesebb minél kevesebbet használod a féket. :)
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
keress rá neten, biztosan megtalálod a specifikációkat.
amúgy a v8-ban a 8-as szám a méretre utal, amit coll-ban adnak meg, vagyis 203mm a pontos átmérõ.
amúgy szakaszosan illik fékezni, és ha nem muszáj akkor egyáltalán nem, csak kanyarok elõtt.

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Nekem akkor sem mond semmit xD

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás
Írta, hogy Hayes V8 a tárcsa, abból meg lehet tudni, hogy mekkora ;)
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

Karsten

Karsten

vendég

• fórumtag
  • 55 hozzászólás
Mekkora a tárcsa mérete?Mert gondolom minél nagyobb a tárcsa,annál nehezebben melegszik fel,vagy nem?

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13.954 hozzászólás

tehát akkor próbáljak meg változtatni a fékezésemen és szakaszosan fékezni?
lehet az a probléma h mindig rajta van az ujjam a fékkaron, és kicsit akkor is húzom ha nem fékezek vagy ilyesmi?
mondjuk ebbe lehet vmi, mert nem normális h nálam sül be mindig a fék és mindegyik szinte

Hát ja. Nekem a kocsimon is volt hasonló gondom. Beragadt az egyik fékpofa és amire leértem a szerpentin aljára nagyon taposni kellett a kanyar elõtt, hogy fogjon is a fék. Pedig én csak a kanyarok elõtt fékeztem nagyokat...

De a bringán is átszoktattam magam a szakaszos fékezésre. Már csak a kanyaraban való fékezgetésrõl kell teljesen leszokni :D
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
vedd ki azert a fekpofat es csiszold meg egy kicsit, nezd meg, hogy nem uveges-e a felulete.

----

FÁJVÓ

----