van vkinek tippje mit lehet hayes nine 2007es fékkel csinálni h ne süljön be egy hosszabb meredek pálya után?
a fék kb 2 hét használatot leszámítva gyakorlatilag zsírúj, a betétek kb 90%os gyáriak, és gyári v8 hayes tárcsával használom, ami köztudottan az egyik legjobbtárcsa.
álló helyzetben nincs is gond a fékerõvel, 1 ujjal orra állok bárhol, viszont megyek egy hosszabb meredekebb pályát ahol kell fékezni, és utána pálya alján egy 10-15 percig alig akar vmit fogni, majd egy kis idõ múlva ismét jobb lesz.
ez azért érdekes, mert ugyanilyne problémám volt egy juicy5össel is, igaz arra ráfogtam h régi meg használt, azért ilyen..
viszont voltak bowdenes fékeim is (avid bb7, hayes mx2, hayes mx1) és talán a bb7, meg az mx2 bírta a legjobban a melegedést.
létezik h a kisebb betét miatt van ez így?
esetleg milyen trükk van arra h a jelenlegi hayes nine-omnál tovább bírja a melegedést? azt vágom h melegszik minden fék, de ennyire brutálisan legyengülnie sztem mégse kéne. új betét vagy vmi "tuning" van erre?
Igazándiból nem tudom,hogy mi lehet vele a probléma. Milyen tipusú a betét?
Nekem is ilyen fékem van,ugyan ekkora tárcsákkal. Volt,hogy a Tátrából mire 2000 méterrõl legurultam a tárcsák lila színûek lettek de ugyan úgy fogtak.
Egyébként tényleg próbáld magadat a szakaszos fékezéshez szoktatni! Amúgy is annál élvezetesebb minél kevesebbet használod a féket.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."