Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hát én is szeretném megkérdezni, hogy vajon miért nem fog a fékem, bár látatlanban nehéz ezt megmondanotok sajnos.

Egy Shimano Alivio olajos cuccom van elöl 160as tárcsával. Csak utcán használom, tehát nem is kell túl nagy lejtõkön helyt állnia.

1., féktárcsát letisztítottam, féktisztítóval és tiszta rongyal
2., zsír új, gyantás fékbetétet vettem
3., zsír új olajat raktam bele utolsó elkeseredésemben (igaz dot3-at, nem ásványi olajat)

Van egy pont ahol kemény a fék. De ennek ellenére nyúlik, de nem sokat. Csak 2 újjal tudom úgy meghúzni, hogy elõre helyezett testsúllyal nózvillizek. Gondoltam majd bekopik, de nem... Nyúlás talán a szar olajcsõ miatt lenne? Nincs sehol megtörve, sérülve semmi... :(

Azt a harmadik pontban rögzített dolgot nagyon nem kellett volna.

SP!T

SP!T

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
Hát én is szeretném megkérdezni, hogy vajon miért nem fog a fékem, bár látatlanban nehéz ezt megmondanotok sajnos.

Egy Shimano Alivio olajos cuccom van elöl 160as tárcsával. Csak utcán használom, tehát nem is kell túl nagy lejtõkön helyt állnia.

1., féktárcsát letisztítottam, féktisztítóval és tiszta rongyal
2., zsír új, gyantás fékbetétet vettem
3., zsír új olajat raktam bele utolsó elkeseredésemben (igaz dot3-at, nem ásványi olajat)

Van egy pont ahol kemény a fék. De ennek ellenére nyúlik, de nem sokat. Csak 2 újjal tudom úgy meghúzni, hogy elõre helyezett testsúllyal nózvillizek. Gondoltam majd bekopik, de nem... Nyúlás talán a szar olajcsõ miatt lenne? Nincs sehol megtörve, sérülve semmi... :(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!
Merida Matts TFS XC 800 D-t akarok venni. Felszereltségben nekem jó lenne, csak a fék kérdéses. A Shimano M486-ról nem találtam semmilyen tapasztalatot. Tud valaki valamit errõl a fékrõl?

Szérián kívüli fék, az Alivio termékcsalád színvonalán helyezkedik el. Csak gyantás betét használatát ajánlják hozzá (a tárcsa miatt), ezért gyorsabban kopik, fõleg nedves, saras körülmények között.

sazoli

sazoli

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Sziasztok!
Merida Matts TFS XC 800 D-t akarok venni. Felszereltségben nekem jó lenne, csak a fék kérdéses. A Shimano M486-ról nem találtam semmilyen tapasztalatot. Tud valaki valamit errõl a fékrõl?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ezek az ujabb szerias magurak mar teljesen rendben vannak. fekerovel meg louise szint felett eddig sem volt semmi gond [harap mint allat]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás

testbike nem mérvadó.
nekem volt magurám, de nem ez a kategória, errõl nem tudok nyilatkozni.
magurához inkább utángyártott betétet veszel mint gyárit, bár az is beszerezhetõ, csak nehezebben.
én annyiért inkább shimanot vennék, vagy avidot, mert jobb az alkatrészháttere, de ez az én szerény véleményem

sajnos sehol nincs készleten avid. ez meg "elvileg" jobb mint egy juicy 5

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
testbike nem mérvadó.
nekem volt magurám, de nem ez a kategória, errõl nem tudok nyilatkozni.
magurához inkább utángyártott betétet veszel mint gyárit, bár az is beszerezhetõ, csak nehezebben.
én annyiért inkább shimanot vennék, vagy avidot, mert jobb az alkatrészháttere, de ez az én szerény véleményem

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

barcikadh

barcikadh

törzsvendég

• fórumtag
  • 281 hozzászólás
Hello! 18000HUFért 160mm-es hátsó MAGURA LOUISE FR megéri szerintetek? természetesen új, és boltból. Meg tudnátok mondani véleményt errõl a fékrõl? Érdekelne hogy mennyire igényes (avid juci5 igénytelen szerintem ahhoz képest?), betétet könnyû-e hozzá venni, állíthatóság stb. Testbikeon sokra nemjutottam.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
minimális mennyiség is elég oda. ha pl kézzel megfogdosod a tárcsát az is érezhetõ a fékerõn nem is kicsit.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás

nekem ugyanezt csinálta a bb5, mert nem használtam a télen, csak állt a bringával a sarokban. amikor mentem vele egy kört, alig akart fogni. most féktisztító, meg pár kisebb lejtõ, és már kezd a régi lenni.

de nekem csak a hátsó :S

hazamegyek, majd jobban megnézem

ha elengedte volna az olajat, akkor látnám a szõnyegen, ahol állt, nem? vagy érezném

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem ugyanezt csinálta a bb5, mert nem használtam a télen, csak állt a bringával a sarokban. amikor mentem vele egy kört, alig akart fogni. most féktisztító, meg pár kisebb lejtõ, és már kezd a régi lenni.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
nem lehet h elengedte az olajat a fék munkahenger? :chin: -> ráfojt az olaj a pofára; ezért nem fog.

nézd meg jól azt a pofát hogy mi van rajta... akkor rájössz h miért nem fog.

izomhod

izomhod

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.538 hozzászólás
heló!

tavaly már volt ilyen: xt fékcuccaim vannak, a tárcsa is az, 160-as

amikor leteszem a kerót, pl 1 hónapra, alig fog a hátsó. tavaly mondták, hogy süssem ki nagy hõfokon, de én csak lesmirgliztem, és jé, fogott.

most is ez a gondom, hogy nem fog, hiába pumpálom, pedig jól van beállítva. felcsiszolom megint szerintem, csak azt nem értem, hogy miért csak a hátsó?

mitõl van egy egyáltalán, hogy nem fog? nem lehet, hogy cserélni kéne?

köszi a hozzáértõ nagyérdemûnek elõre is:)

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a magurákat ha jól tudom fémes pofákkal adják gyárilag, nekem legalábbis a julie anno még fémessel jött, a bbb pofák meg általában gyantásak. ha fémessel használsz mûgyantáshoz való tárcsát akkor kb gyorsabban fog kopni a tárcsa, esetleg gyorsabban mint a betét, de azt nem hinném. amúgy ha megcsiszolod a pofák fékezõ felületét és kis csillogó fémszemcséket látsz akkor fémes, ha pedig világosbarna lesz a felülete akkor gyantás. nekem legalábbis így szokott mûködni ha csiszolom. csak utána újra be kell koptatni a betéteket, ja és ne csiszold domborúra a pofát, én már sajnos jártam így.

dualos

dualos

vendég

• fórumtag
  • 126 hozzászólás
Hello!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom kideríteni, hogy milyen anyagú fékpofám van? Kerékcsere miatt center lockos tárcsákat kellett feltennem és rá van írva, hogy csak mûgyantás pofával lehet használni. Nekem egy kb 2005-ös magura julie-m van elöl BBB hátul még a gyári pofával. Neten sem találtam, hogy milyen fékpofa van benne, ha esetleg valaki tudná, hogy milyennel szerelték gyárilag az segítene. Köszi

Meg milyen következményei vannak annak, ha mondjuk fémes betéttel használnám továbbra is? Egyelõre jól fog..

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
köszönöm szépen, én is inkább a saint felé hajlok.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az xt/saint elvileg más anyagból van (az alu része) és a formája is más a csillagnak. csak akkor tûnik fel, ha kézbe veszed. én nem vennék xtr-t.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
valaki meg tudná nekem mondani, h mi a különbség a SM-RT79 és a SM-RT97 között?
Az elsõ elvileg saint a másik xtr, de a súlyuk is azonos a két linken. A saint ára viszont barátibb.

Köszönöm

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
plusz egy szavazat a 185-re...jo ha van tartalék

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szerintem elég a 160-as, az olcsóbb vagy könnyû (értsd extrém könnyû) villákat inkább csak kínozza, de ha nem muszály akkor inkább ne. szerintem egy 160-asnak is van elég ereje, én 75 kiló vagyok, cc-re használom 160-assal. néha izzad egy-egy hosszabb lejtõ után, de nem vészes. egy ujjal nem állsz vele fejre, de harap azért (mondjuk vannak nála jobb fékek is, de szerintem ez egy jó ár-érték arányú fék).