Ja, nekem (már nej használja) is van itthon egy 18as Crux, de már úgy érzem rajta magam, mint majom a köszörűkövön. Volt a 20as méretű, az sokkal jobb volt.
Érdekes ez a Marin. A pilótafülke kicsit nyitottabb, hosszabb mint a Roniné, alacsonyabb BB, több stack, de mégis, a fejcsőszög meredekebb (de az offset azonos), a láncvillahossz meg rövidebb. Szerintem jó lesz, csak a fejcsőszöget nem értem.
Nem igazán értem az 50/34 hajtást , főleg a 11-32 sorral. A Ronin is ilyesmivel jött (11-34), de teljesen értelmetlen szerintem. 39T*11-34 van most, sokkal jobb. Lehet, később kap 11-36-ot. Persze ez igényfüggő, de ez a gyári hajtás... mintha országútiznál majd vele... Bár akkor miért nem tripla a hajtás? De asszem ez nem márkaspecifikus hüJeség.
A teszt szépen visszaadta, amit gondoltam, mikor megláttam: az alsócsövön vezetett bovdenezés miért van szabadon? Persze, gondolom, dzsuvába te sem fogod kivinni...
Az nagyon klassz, hogy belemegy a ducibb kiskerék is! A Ronin sajnos a 700*40-et tudja max, szép időben... (Mondjuk láttam 650B-vel is, de ott kb egy papírlap fért a gumi és a láncvilla közé.) A másik, amit írt, hogy szinte ugrik a gép, tényleg ilyen. Monti után nagyon fura, de király a gyorsulás! Koskormánnyal meg aztán nagyon oda lehet pörkölni. Arra kell vigyázni, országútisokkal ne kezdj meccselni, azért annyira nem megy.
...és hogy ne legyen teljesen offtopic, a fék. Az biztató, hogy nem panaszkodott rá a tesztelő. Az erejét meg majd látod.
Ettől a fokozat kiosztástól kicsit félek, megmondom őszintén.
Retro montis vonalról jövök, elől 3 tányérhoz vagyok szokva.
Szerintem elől bőven elég lesz a 46-os is, az 50-es helyett.
Hátul is gondolkodom a fogkiosztáson, de előbb próbáljam már ki végre, majd utána ráérek agyalni rajta.
Fel kell "erősödnöm" ehhez a bicóhoz, az biztos.
Bovden:
Személy szerint én kifejezetten örülök, hogy nyitott és nem végig zárt házban fut a bovden.
Alulra kap "csőrős" bovden végeket, esetleg gumisat, mint pl. a Shimanonak is van.
Amúgy a Marin annyi sárt fog kapni tőlem, mint az összes többi bicóm.
Azon gondolkodom, hogy az elmúlt 26 évben látott-e valaha sarat egyszer is a Crux?! Szerintem nem!
Nem kívánok senkivel sem versenyezni, pláne nem országútisokkal!