Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts

Nem. Érdekes megkötés lenne, a mûgyantást bírja minden tárcsa, a szinteresnél szoktak gondok lenni. Egyébként nem kopik túlzottan, 0,3mm-t kopott múlt héten a gyári fémes hayes betétem, míg a tárcsán nem mérhetõ kopás. Persze ez is érdekes, mert elõl félfémes a2z betétem van, ami csak 0,2mm-t kopott az esõben.

Egyébként a szinteres bírja jobban a hõt, viszont sokkal jobban is melegszik, mert a felforrósodott betétbõl nem válik le annyi anyag, mint a gyantásnál. Ezért a szinteres jobban melegíti a tárcsát is.

Ezt eddig nem is tudtam.

Hát lehet hogy megpróbálkozok ezzel a tárcsával a kövi szezonban. Sztem a maratonokat bírni fogja.

Köszi a válaszokat!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Valahol mintha azt olvastam volna hogy csak szinteres betéttel használható.

Az igaz?

Nem. Érdekes megkötés lenne, a mûgyantást bírja minden tárcsa, a szinteresnél szoktak gondok lenni. Egyébként nem kopik túlzottan, 0,3mm-t kopott múlt héten a gyári fémes hayes betétem, míg a tárcsán nem mérhetõ kopás. Persze ez is érdekes, mert elõl félfémes a2z betétem van, ami csak 0,2mm-t kopott az esõben.

Egyébként a szinteres bírja jobban a hõt, viszont sokkal jobban is melegszik, mert a felforrósodott betétbõl nem válik le annyi anyag, mint a gyantásnál. Ezért a szinteres jobban melegíti a tárcsát is.

A sebesség mindent megold.

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts

Nekem hátul az van. Melegszik rendesen. Kifejezetten keveset és nem folyamatosan fékezõknek való.

Valahol mintha azt olvastam volna hogy csak szinteres betéttel használható.

Az igaz?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy Avid elixir r fék mûködne Ashima air tárcsával?
S ha igen elég 75 kilómhoz elsõ 160-as hátsó 140-es felállás?
Ui.: ha van valakinek ilyen tárcsával tapasztalata, kérem ossza meg velünk.

Nekem hátul az van. Melegszik rendesen. Kifejezetten keveset és nem folyamatosan fékezõknek való.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jo lesz szerintem

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok!

A kérdésem az lenne hogy Avid elixir r fék mûködne Ashima air tárcsával?
S ha igen elég 75 kilómhoz elsõ 160-as hátsó 140-es felállás?
Ui.: ha van valakinek ilyen tárcsával tapasztalata, kérem ossza meg velünk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Talán az ezer éves rst ilyen.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
én olyat nem láttam még....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
bb7 alternativa kellene
vmi ojjan' mecha tárcsafék, akinek nekije mozog mindkét fékpofája
tipp?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
visszanyomnám én ha lehetne, de nem lehet....

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Izé ez a manual azt mutatja, hogy egy rendes féktárcsával meg a zsíros kezeddel nyomd vissza a dugattyút?
Csavarhúzó szerintem jobb ötlet vagy bármi más.

szerk. közben látom, hogy "old" féktárcsáról van szó

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Van nekem Hyes Stroker, és elõl a jobb oldali dugó jobban kintvan,...

Saját tapasztalatom szerint ez viszonylag egyszerûen orvosolható. Íme, a Magura-féle megoldás: http://www.magura.co...E_648cd1_01.pdf

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem sajna beleér kicsit....

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Van nekem Hyes Stroker, és elõl a jobb oldali dugó jobban kintvan, mozog mindkettõ egyszerre, siman, ugyanannyit, de az jobban kint van alaphelyzetben,h a visszanyomom akkor is kijön, sztem olaj nem engedi bentebb, gondoltam arra h fékkarnál kicsavarom a légtelenítõt és ugy nyomom vissza, kis olajat kinyom aztán visszatekerem a csavart, mûködhet?

Nem lehet, hogy csak a féktest nincs pont középen a tárcsához képest és emiatt jött ki jobban az egyik oldalon a dugattyú? nekem is ez van de sosem tudom rendesen pont középre beállítani viszont rendesen mûködik és nem ér bele semmi semmibe.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 posts

Van nekem Hyes Stroker, és elõl a jobb oldali dugó jobban kintvan, mozog mindkettõ egyszerre, siman, ugyanannyit, de az jobban kint van alaphelyzetben,h a visszanyomom akkor is kijön, sztem olaj nem engedi bentebb, gondoltam arra h fékkarnál kicsavarom a légtelenítõt és ugy nyomom vissza, kis olajat kinyom aztán visszatekerem a csavart, mûködhet?

http://www.hopegb.co...p_force_39.html

"How to - Centralise pistons"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Szervízbe amikor szerelték, mondtam, hogy cseréljék ki a betétet ha kopott, de azt mondták még bõven jó, gyári pofa. Engem inkább az zavar, hogy meg van pörkölõdve kicsit.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 posts
Sajna nem a gyári betét, hanem bbb betétek mellett csinálja ezt. Kukába az egésszel!
Kiváncsi leszek mit produkál az 525.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 posts

Nem volt idõm tesztelni végülis mostanság, de képbe jött egy új verzió. Csere lesz a 525-ös deore hidraulikosokra, viszont maradnának a hayes tárcsák, illetve egyenlõre gyári shimano betét marad. Nem tudom használt e ilyen párosítást már valaki, de remélem ezzel jobb fékerõt kapok (a jelenlegi, még bb5-öz képest is nagyon rossz) és egyuttal megszûnik a darálás.
Valakinek van esetleg ötlete, vagy tapasztalata?

Nekem is valami hasonlót csinált a bb5 a tárcsával bár azért ennyire nem volt komoly. Valószínú a gyári pofák maitt van. De lehet hogy csak 1szerûen telement valami porral meg kis kavics darabbal vagy valami ilyesmikkel és azért karcolta szét a tárcsát.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
mûködhet...