Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
elixir r fékrõl mik a vélemények/tapasztalatok?

olaf

olaf

törzsvendég

• fórumtag
  • 718 posts
Bardocz nak igaza van az a megoldás jó! Milyen a felfogatásod? IS vagy PM? IS esetén szükséged leget némi tárcsafék hézagoló alátétre is, ha nem sikerül a féktestet középre állítani.
OLAF vagyok a legnagyobb KIRÁLY!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Nem a tárcsa nincs középen, hanem a féktest. :D

Ezerszer le lett már írva, szóval ajánlatos rákeresni.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Lazítsd meg az adapteren a csavarokat, húzd be a féket, és úgy húzd meg a csavarokat, így talán beáll majd középre.

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Nah megvettem a juicy 3mat. Szépen fel is szereltem, de a tárcsa nincs középen, és az egyik pofa hozzáér. :S
Mi a teendõ? Mert kezdi felkúrni az agyamat. :(

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Hello!

A 2009-es xt fékszett tömege érdekelne, lehetõleg egy valós (mért) adatra lennék kiváncsi. Mondjuk egyben egy elsõ szett, kar, test, vezeték, olaj, IS adapter pl. 160-as, tárcsához, tárcsa.

Köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jó lesz

Angolo

Angolo

vendég

• fórumtag
  • 44 posts
Hali!
Valakinek van valamilyen tapasztalata a Shimano sm rt75-ös tárcsával kapcsolatban? : )
Most elég olcsón hozzá tuok jutni egy 203as hoz!
Hátul használnám..
Eddig 160as volt hátul, az is pont elég volt, csak elég sokszor megsütöttem : ))))

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
há nemtom' nekünk állandóan elmászott a fogáspont, nyúlós, sz@r volt az egész, pedig kipróbáltunk csomó házat/bowdent, stb..
egy középkat V fék gyalázta
én is úgy gondoltam, hogy ha párhuzamos a két fékpofa mozgása, akkor elvileg pontosabb ,adagolhatóbb erõsebb fék kell legyen
ennek ellenére pont ezeket a tulajdonságokat nem észleltük
de ennek legalább 8-10 éve
akkor jöttek asszem az LX V-k /az a kicsit bumfordi egy darabból kovácsolt darab/
s az tök elég volt /akkor/ még akár DH-ra a nyüzügébb testû alakoknak
bár, én a mázsámmal mai napig gyilkolok egyet/kösz, tam :-)/ városban,földúton SS-en, s lezser egyujjas mûködtetéssel elvok

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts
hûû.. egy budapesti cimborám most is egy pár ilyet használ, kangaroo villára szerelve:)
egy éve kerítettek neki új betéteket is, úgyhogy azt mondta mostmár sosem adja el..
miért értelmetlen ez a megoldás?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
azaz. vagyis ez ni

Feltöltött kép

undormany egy valami volt.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
sztem van egy emlékem ilyen rst-rõl
cimbinek, még kangaroo-n
piros test, króm fékkar /amit a madzag rángat/..ha az..
BEÁLLÍTHATATLAN

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

megjegyzem a mechanikus fekek mind igy mukodnek, sot, az elso szerias Magura Louise, ami hidraulikus is ilyen volt.

az rst például mechanikus, és két oldalról nyom
de nincs sok értelme ennek a felállásnak

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Még annyi kérdésem lenne, hogy online üzletek honlapján fel vannak tüntetve a fékszett súlyai, pl Juicy 3 - 404 gramm (160mm), ebbe benne van a fékkar+hidraulikus csõ is?

igen
adapter és csavarok amiket nem szoktak belemérni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Még annyi kérdésem lenne, hogy online üzletek honlapján fel vannak tüntetve a fékszett súlyai, pl Juicy 3 - 404 gramm (160mm), ebbe benne van a fékkar+hidraulikus csõ is?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
nekem van itthon egy adag goodridge ha esetleg... a barnas szinu. fitting zero

majd megmerem milyen hosszuak. elol kb 100-as villahoz eleg, hatul meg normal meretu merev vazhoz felsocsovon vezetve
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

másik kérdés:
mekkora a belsõ átmérõje a hidraulikus tárcsafék kábelének? (keresni akarok fémszövetes fékcsövet, ami mondjuk nem olyan drága, mint a goodridge)

A 2 mm-es küllõt szorosan fogja az Avid csöve, a Goodridge-ba könnyebben bemegy, de abból se hullik ki...szóval 2 mm.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

a roppantó gyûrût csak egyszer lehet felhasználni?
(illetve van valami alkatrész, amit mindenképp pótolni kell, tácsafék vezeték rövidítésekor?)

másik kérdés:
mekkora a belsõ átmérõje a hidraulikus tárcsafék kábelének? (keresni akarok fémszövetes fékcsövet, ami mondjuk nem olyan drága, mint a goodridge)

Igen csak egyszer használható, benne van a nevében is,(összeroppan) a kis fittinget a csõ végén azt újra fel lehet használni, ha ügyesen kimûtöd.

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts
a roppantó gyûrût csak egyszer lehet felhasználni?
(illetve van valami alkatrész, amit mindenképp pótolni kell, tácsafék vezeték rövidítésekor?)

másik kérdés:

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nem julie nem nagy durrantás, sztem a két avid közül valamelyik, jó a bb7 meg a juicy is....nagyjábol hasonló a fékerejük

de ha 20 a keret akkor sztem Hayes Stroker Trail (nem a Ryde)....;)