Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
cl-6luk adapter teljesen jól mûködik. szerintem maradj a hope tárcsáknál..

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

mindenek elõtt egy normális fék,utána jönnek ezek a hülyeségek, a tulajnak van rá igénye!
attól hogy nagyobb f@rk@d van nem biztos hogy te vagy a jani kb!:)
ennyit a "riszpekt"-rõl, részemrõl.

nem a janiság a lényeg, hanem, hogy kinek mi tetszik jobban...miért ne venné meg az illetõ a nagyobb tárcsát, ha neki az tetszik jobban...
a menõségi faktort meg :) -val értettem, ha nem lett volna egyértelmû... nem is ez volt a lényeg, hanem a tárcsák mérete és a teljesítménye közötti arány, amiben nem voltam biztos, azaz sajna nincsen aktív tapasztalatom egyelõre ezen a téren.. :(

a másik dilemmám meg ez az átalakítós dolog (centerrõl 6 lyukasra ra), mennyire stabil az átalakító vajon... és az alubakos XT / XTR vs nem alubakos Hope tárcsák. Mindkettõrõl jókat hallani, de a Hope fékerejét jobbnak tartják.
???
Don't try this at home!

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

ha nagyobb a tárcsa, nagyobb a riszpekt....

mindenek elõtt egy normális fék,utána jönnek ezek a hülyeségek,ha a tulajnak van rá igénye!
hiába a jó fék rossz tárcsával,és fordítva!
attól hogy nagyobb f@rk@d van nem biztos hogy te vagy a jani kb!:)
ennyit a "riszpekt"-rõl, részemrõl.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

pontosan, ahogy mondani teccik.. :) a méret után jön a forma (mintázat?)...és a ritkaság, mint menõségi faktor tényezõ... :)

Tényleg mit javasoltok:

1. XT / XTR alubakos centerlockos tárcsák (ezeket meg kellene venni)
2. Hope tárcsák + centerlock adapter (a tárcsák megvannak, csak az adaptert kellene megvenni (kb, 3-4e ft lenne az adapter)

?

Köszi,
B.
Don't try this at home!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

wtf ?

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

wtf ?

hát, hogy a 75 kg-jához nem kell 203/180 kombó...elég lett volna a 180/160, de kétségtelen, hogy a nagyobb tárcsák jobban néznek ki, szóval miért ne.. :)
Don't try this at home!

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

menõségi faktor

wtf ?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
alattad sem....

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
csak azért variálok, mert nagyon úgy fest, hogy 160/160-as párt tudnék szerezni elég jó áron... de lehet, hogy az lesz, hogy megveszem azt, és az egyik 160-ast kicserélem egy 180-ra... ;)

Bátyám is 203/180 kombót szerelt fel (75 kg), elsõsorban a menõségi faktor miatt, valamint alatta nem fog elhajolni a Recon.. :)
Don't try this at home!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

80hoz se art, tesom 70 se volt amikor felforralta a folyadekot a formula fekben egy nagyobbfajta lejton. a nagy tarcsa igazabol csak elonyokkel jar, ha nem vagy grammhuszar, akkor igazabol egy 180/160 kombo teljesen vallalhato.

en most cserelem a 203/180asat 180/160asra :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
80hoz se art, tesom 70 se volt amikor felforralta a folyadekot a formula fekben egy nagyobbfajta lejton. a nagy tarcsa igazabol csak elonyokkel jar, ha nem vagy grammhuszar, akkor igazabol egy 180/160 kombo teljesen vallalhato.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
ha sokat megyek hegyekben, akkor remélem lemegy a 100 majd 80-ra.. :)
Don't try this at home!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
100kilohoz mar lehet hogy nem art a 180as tarcsa. foleg ha sokat mesz hegyekben.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Hölgyek,Urak!

Vatta új 180as (SM-RT79M) és 160as (SM-RT79) féktárcsák szintén új alubakos 6csavaros fajtára cserélhetõk!!!

hátha valakinek az ellenkezõ esettel van dolga... :)

Szia!

Hope tárcsák nem érdekelnek esetleg cserébe? Ugyanis jól megvettem õket, mert olyan szépek, de sajnos az új kerékszettem centerlockos lett végül... így nagy dilemmába kerültem, mert a Hope tárcsák menõk, de nem akartam adapterekkel szórakozni...így le kell cserélnem õket centeresekre... :(

Viszont pont ilyen tárcsákat néztem ki, amiket te kínálsz!!

Üdv,
Bulesz

másik kérdés, hogy 160-as tárcsa elég lenne-e nekem (90-100 kg) ? vagy 180-as kellene..? vagy a 180-as inkabb csak a menõségi faktort javítaná érdemben?

Köszi,
Bulesz
Don't try this at home!

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Hölgyek,Urak!

Vatta új 180as (SM-RT79M) és 160as (SM-RT79) féktárcsák szintén új alubakos 6csavaros fajtára cserélhetõk!!!

na megöltem a topicot :D

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Hölgyek,Urak!

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
thx:cool2:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem volt BB7-el....iszonyatosan melegedett, meg nem is fogott annyira mint a CleanSweep-en amire cseréltem

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Köszönöm a segítséget és a választ is!

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Na pont errõl jut eszembe.. A hétvégén találkoztam egy motorozós barátommal.
Õ említett egy fékfolyadékot amit elõszeretettel, és megelégedéssel használnak ismerõsei.
Névszerint Motul rbf600. Gyakorlatilag egy felturbózott dot4 magasabb forrásponttal,
és nem olyan érzékeny a levegõ nedvességtartalmára. Tehát gondolom tartósabb és megbízhatóbb.
Van valakinek tapasztalata? Mûködne ez kicsiben is? Elvileg ugyanaz a polyglycol .