Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. április 12. - 16:37

Tönkrement benne a rugó. A karban, ahova a bowdent kell befúzni. Ezzel teljesen megszûnt az ellenállás, ha behúzom a fékkart az úgy is marad.
Kérdésem, hogy javítható-e a hiba vagy kuka. Árulnak hozzá külön rugót ? Vagy érdemes lenne szervizben próbálkozni ?
Írta 2010. április 11. - 21:08

Köszi,
B.
Írta 2010. április 11. - 20:09

ON: srácok fékadaptert is keresnék (IS-PM) 160-180 méretekben.
Köszi elõre is!
B.
Írta 2010. április 11. - 19:34

OFF:
Arn, megjött a SuperStar markolatod?
ON
igen megjott - passzol is a cangahoz, de a kesztyu az elso nap megfogta a feheret

jo markolat, talan kicsit kemeny, de mar asszem van puhabb verzioja is. ami meglepett, hogy izzadt tenyerrel is nagyon jo fogni, lehet nem is hasznalok majd hozza kesztyut.
Írta 2010. április 11. - 18:51

Írta 2010. április 11. - 18:49

Írta 2010. április 11. - 18:45

Ismételten segítséget szeretnék kérni! Találtam egy fékadaptert amin összesen egy kódot találtam: 74-26D illetve a szembe lévõ oldalon egy FWD feliratot alatta egy nyilat ami az "F"-tõl mutat a "D" irányába. Gondolom ez utóbbi a felhelyezés módját mutatja. Esetleg a kód alapján meg tudom valahol keresni, hogy milyen adapter lehet ?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Sziasztok!
Írta 2010. április 11. - 18:40

Köszi,
B.
OFF:
Arn, megjött a SuperStar markolatod?
ON
Írta 2010. április 11. - 16:54

ha van egy jó magurád akkor mi a kérdés
az egy olyan masik cangan van, ami garos, es holnap viszik el. ma mar siman leszednem akkor is ha, kevesebbet kapok a masikert - de ket hete meg nem igy gondoltam.
Írta 2010. április 11. - 15:50

szvsz nincs ennek baja (ket honapot hasznaltam), csak kinkeserves beallitani (meg egy kupos alatet sincs hozza). elozoleg is vert pisaltam, mire sikerult. most visszaraktam az eredeti tarcsakat, de megint csak a nyuglodes (az elsohoz meg volt turelmem, a hatsohoz mar elfogyott). fekero jo, adagolhatosag zero, tarcsak rezegnek, ha vmi nem passzol flottul, akkor trukkozni kell a korrekciohoz. eleg volt belole: tobb a hatranya, mint az elonye.
egy elonyom szarmazott belole: a magurat kb 5sec alatt belottem a tapasztalatokbol kiindulva
ha van egy jó magurád akkor mi a kérdés

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. április 11. - 15:10

De, olyan. A fej után van kb 3-4mm menet, után sima, és kb 3-4 cm hosszú. Bár azon gondolkodtam, hogy az nem biztos hogy bármiben is korlátozná, ha végig menetes volna, talán úgy egyszerûbb találni. A horonyra nem emlékszem, szerintem ezen nem volt, de ez nem 100%. Illetve ugye rozsdamentes kell.
Én is erre gondoltam.
A gyorskötözõ nekem kicsit merésznek tûnik. :-)
A Shimano fékbetétekhez gyárilag adnak egy darab sasszeget, az a neked való, ha ismerõsi körben valaki vesz, de nem kell neki mert megvan a csavarja akkor úgyis kukázza, kérd el.
Írta 2010. április 11. - 14:50

Sziasztok!
Történt az, hogy az egy éves Merida bringámon, a gyári Tektro Auriga Comp hidraulikus fékemben fékbetétet akartam cserélni, mert új tárcsákat vettem rá (a gyári sz*r) és gondoltam betétet is cserélek. Az elsõvel nem is volt gond, de a hátsónál, amikor a fékbetét rögzítõ csavart (alábbi képen pirossal bekarikázva) akartam kicsavarni szépen elment a feje, és az imbuszkulcs csak forog már benne. Mielõtt nekem esnétek, hogy nem tudok egy ilyet kicsavarni, én sem értem a dolgot, teljesen óvatosan próbáltam kicsavarni, de csak ledarálta a kulcs a csavar fejét, és az a furcsa, hogy nem kellett nagy erõt kifejtenem hozzá.
Mindegy, lényeg a lényeg. Ebbe a szezonban marad a régi fékbetét, bõven kibírja. Viszont ha sikerül valahogy kivarázsolni belõle a csavart, akkor az valószínûleg már nem lesz tovább használható, szóval ilyen csavart lehet valahol szerezni, vagy dobjam el komplett féket és vegyek majd egy újat? Tudom, hogy nem egy nagy fék, de én teljesen meg voltam/vagyok elégedve vele. Illetve ötleteket is elfogadok, a csavar kiszedésére. Köszi!
Én egy Deore 555-ös tárcsafékkel jártam ugyanígy, szépen fogtam egy fûrészt és a fejre vágtam egy haránt rést. Így egy egyszerû - fejû csavarhúzóval ki tudtam csavarni. Amúgy meg érdemes egy picit "elõkezelni" WD40-el a menet környékét. Nagyon vigyázz, hogy a pofákra meg a tárcsára ne menjen, de ha egy kis wd40et teszel a cuccra, akkor sima ügyed lesz. Szal fûrész, aztán meg egy csavarhúzó

Írta 2010. április 11. - 14:33

Írta 2010. április 11. - 14:28

Írta 2010. április 11. - 14:28

Arn: nekem is volt stroker.....nem volt ilyen baja....vidd be, csináltasd meg, aztán ha igy sem tetszik legalább el tudod adni....
szvsz nincs ennek baja (ket honapot hasznaltam), csak kinkeserves beallitani (meg egy kupos alatet sincs hozza). elozoleg is vert pisaltam, mire sikerult. most visszaraktam az eredeti tarcsakat, de megint csak a nyuglodes (az elsohoz meg volt turelmem, a hatsohoz mar elfogyott). fekero jo, adagolhatosag zero, tarcsak rezegnek, ha vmi nem passzol flottul, akkor trukkozni kell a korrekciohoz. eleg volt belole: tobb a hatranya, mint az elonye.
egy elonyom szarmazott belole: a magurat kb 5sec alatt belottem a tapasztalatokbol kiindulva

Írta 2010. április 11. - 14:19

Lehet az a gond hogy a simano tárcsák 2mm a hayes meg 1,8mm gyárilag ...ezért lehet tul közel a betét
ez nekem is eszembe jutott - a shimanot is 1.8nak mertem
Írta 2010. április 11. - 14:00

help! felraktam a shimano tarcsakat... de ez a szaros hayes stroker egyszeruen az oruletbe kerget. keptelenseg beallitani normalisan. .
Lehet az a gond hogy a simano tárcsák 2mm a hayes meg 1,8mm gyárilag ...ezért lehet tul közel a betét
"just chillin killin"
Írta 2010. április 11. - 11:29

Írta 2010. április 11. - 10:44

en lehet nem kinlodok tovabb ezzel a fekkel... mit ajanlanatok helyette (ar/ertek arany)? a shimano xt tarcsakat (180/160) megtartanam:
shimano xt 775
shimano slx
magura louise
formula oro k18
formula oro k24
avid bb7 + sd7 vmi teflonos bovdenhazzal
én bb7-et használok, fr5-ös fékkarral, 185/160 G2 tárcsákkal, és valami olcsóbb hosszanti szálas bovdenházzal. az én ~120 kilómat simán megfogja különösebb erõlködés nélkül (bár hegyen még nem használtam csak 160/160 tárcsákkal, de ott is elég volt). egy kicsit szerintem nehéz adagolni (fõleg hátul), de meg lehet szokni/tanulni.
szóval fékerõ az van dögivel, és a karbantartása szerintem nem lehet problémásabb, mint egy olajos féké.
(amiket felsoroltál azokkal semmi bajom mivel nem próbáltam õket, de nem is ellenük szólok;))
Izomtéridõninja-geológus!
Írta 2010. április 11. - 10:35