Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 posts
Sziasztok!
A jelenlegi tektro hidr. tárcsafékeimet kompletten cserélném xt hidr. tárcsafékre. Ezt a szettet venném.
Namost a jelenlegi fékcsöveim 65 és 135 cm-esek voltak, pont jó méretûek, esetleg még az elsõnél elfér +10 cm, de az xt-t pedig készre szerelten adják 96 és 165 cm fékcsõvel.

Namost lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha ezt elviszem egy szervizbe, akkor minden gond nélkül méretre vágják/légtelenítik, stb nekem?
Ha igen kell figyelni valamire, a mûvelet után?
Ilyenkor új fékolaj kell bele, vagy marad a régi?

Köszi!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Többször is szó esett már az XT fékkarok állítási lehetõségeirõl.

Feltöltött kép

Azt szeretném megkérdezni, hogy a STROKE állító csavarnak van-e végállása, illetve tudok-e kárt tenni a rendszerben azzal, hogy esetleg túlságosan kitekerem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Akkor majd szólj az enyémeknek, hogy személyiségzavaruk van.:)

feltétlen, csak elõtte még kicsit csiszolok a japánomon... ;)
Don't try this at home!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

a nem alubakos...

Akkor majd szólj az enyémeknek, hogy személyiségzavaruk van.:)

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

azok is jó tácsák, sok ismerõsnek van, mind jó....

ott a pofával lesz valami, vagy olajos/zsíros lett (a tárcsával) együtt....vagy csak szar, de a szennyezõdés a legesélyesebb

Jaja, én is azért javasoltam az elsõ helyen a féktisztítót...
Don't try this at home!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
180-as adapterrel jó lesz.....reméljük

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
igen , ezt már észrevettem tegnap este is! (a stroker trail-nél ez tökéletesen meg is volt! csak abból nem volt hátsó tárcsa fékem)
sajnos a május1 miatt sehol nem tudtam ma ezt megoldani , de hétfõn megyek orvosolni.
Az az érdekes , hogy az elsõ gyári shimano 203-as adapternél is lelóg a betét kb fél mm-nyit.

Mindenesetre köszönöm!! remélem javul a helyzet! :)

A morcos.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
erre akartam rámutatni...:)

de ha benézel a réknyeregbe látni fogod, a tácsa külsõ élének egyvonalba kell lenni a fékbetét fékfelületének tetejével....valsz nálad nagyon nem lesz egyvonalvan....és azért van :)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

na várjál töki....hayes tárcsa 180mm-es.....az avid adapter 185mm-es tárcsához van

van még kérdés?

a tárcsával nincs gond , de az adapter miatt elõforduhat ilyen kanári hang? (sajnos sürgõsen kellett az adapter és nem volt csak avid. hétfõn visszavitem.

köszi!

A morcos.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Hello.

A mai tekerés közben lefelé jövet a hátsó fék ordítani kezdett, egy finom rezgés is érezhetõ ilyenkor.
Bekoptatós egyelõre (tegnap este vettem , éjszaka próbáltam bekoptatni , de még szerintem nem kopott be teljesen) , Shimano SLX fékek , SLX centerlockos agyon shimano centerlock-is átalakítóval hayes 180-as tárcsa.
A hang pontos forrására nem jöttem rá. Elõl semmifelé gond nincs 203-as tárcsával.

Arra gondoltam , hogy a tegnapi nagy kapkodásban feltett avid 185-ös adapter okozhatná-e ezt a jelenséget , de nem tudom biztosan.

Esetleg valami ötlet?

Köszi.
Z.

Nekem volt gondom Avid adapter Shimano fék párossal, Shimano-Shimano szerintem.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
na várjál töki....hayes tárcsa 180mm-es.....az avid adapter 185mm-es tárcsához van

van még kérdés?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Lehet hogy csak meg kellene takarítani a tárcsát és a pofákat.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts
Hello.

A mai tekerés közben lefelé jövet a hátsó fék ordítani kezdett, egy finom rezgés is érezhetõ ilyenkor.
Bekoptatós egyelõre (tegnap este vettem , éjszaka próbáltam bekoptatni , de még szerintem nem kopott be teljesen) , Shimano SLX fékek , SLX centerlockos agyon shimano centerlock-is átalakítóval hayes 180-as tárcsa.
A hang pontos forrására nem jöttem rá. Elõl semmifelé gond nincs 203-as tárcsával.

Arra gondoltam , hogy a tegnapi nagy kapkodásban feltett avid 185-ös adapter okozhatná-e ezt a jelenséget , de nem tudom biztosan.

Esetleg valami ötlet?

Köszi.
Z.

A morcos.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
azok is jó tácsák, sok ismerõsnek van, mind jó....

ott a pofával lesz valami, vagy olajos/zsíros lett (a tárcsával) együtt....vagy csak szar, de a szennyezõdés a legesélyesebb

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts

Milyen régi?

a nem alubakos...
Don't try this at home!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en kiprobalnek valami mas fekpofat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Ugyanis a réginek nincs túl jó híre a "szakmában"...

Milyen régi?

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 posts
Kérdés: melyik XT tárcsád van, az alubakos vagy régi? Ugyanis a réginek nincs túl jó híre a "szakmában"...

Amúgy én ezt csinálnám:

1. féktisztítóval megküldeném a tárcsákat
2. fékbetét eggyel puhábbra
3. tárcsa csere

Mondjuk aza durva, hogy a 203-as tárcsának azé illene fognia...akérmilyen szr is...
Don't try this at home!

Tede93

Tede93

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hát ha ez nekem szólt akkor nem hinném, mert hátul sem fog :)
Amúgy meg egy Marzocchi Monsterem van úgyhogy a rugalmasság kizárva :D

szlatmik

szlatmik

vendég

• fórumtag
  • 134 posts
szia, milyen telód van? nem lehet,h túl rugalmas és ezért nem fog rajta rendesen a fék?