Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
lehet h az 1literes :P

husevotelefonfulke

husevotelefonfulke

visszatérő

• fórumtag
  • 2.366 hozzászólás
Légteleníteném a hayes nine-okat a gépen. Néztem, hogy bõven 2e Ft felett is van dot4, de van pl ilyen is, ami még egy ezres sincs. Agip DOT 4 f
Van valami olyan különbség, ami miatt érdemes drágábbat venni?

Meg ha a mûvelethez vannak hasznos tanácsok, akkor az is jöhet. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Ez most kérdés vagy állítás? :)

nem probaltam - de szerintem ez egy olyan beallitocsavar lehet, mint pl a valtonal.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

kiesik a csavar? :D

Ez most kérdés vagy állítás? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Többször is szó esett már az XT fékkarok állítási lehetõségeirõl.

Feltöltött kép

Azt szeretném megkérdezni, hogy a STROKE állító csavarnak van-e végállása, illetve tudok-e kárt tenni a rendszerben azzal, hogy esetleg túlságosan kitekerem.

kiesik a csavar? :D

szabop27

szabop27

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
Sziasztok!

Shimano BR-575-ös fékkel lenne kérdésem:
az elsõ hibátlanul mûködik, azonban a hátsóval gondom van: rögtön az elsõ használat alkalmával felpuhult, majd kb 200km után teljesen fellevegõsödött. Elvittem szervízbe légteleníteni, szépen meg is csinálták. A következõ intenzívebb használat során megint markolatig tudtam húzni a kart. Nem jó játék hetente szervízbe rohangálni vele...Van valami tartósabb megoldás?

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Köszi! Ez így nem tûnik annyira bonyolultnak. Lehet megpróbálom. Köszi mégegyszer.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi! Esetleg valami leírást tudsz ajánlani a mûveletrõl?

Kiveszed a kereket és a féket többször behúzva összenyomod a fékpofákat, a fékkarnál a fékcsõrõl lehúzod a gumi kupakot és találsz ott egy csavart amit kihajtasz, és hátra tolod a csövön, méretre vágod a csövet egy éles snicerrel ügyelve hogy derékszögben vágd el. A régi roppantó gyûrût lecsíped a levágott fékcsõrõl és kivágod a kis idomot ami bent van a csõ végében, új roppantó gyûrût rá húzod a csõre, kis idomot bele tolod a fékcsõ végébe, ez kicsit kínlódós lehet, betolod a fékkaron a helyére és meghúzod a csavart. Egy lapos csavarhúzóval szét feszíted a fékpofákat ezek vissza tolja az olajat és az esetleges buborékot a tartályba, és kész.:)

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Köszi! Esetleg valami leírást tudsz ajánlani a mûveletrõl?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!
A jelenlegi tektro hidr. tárcsafékeimet kompletten cserélném xt hidr. tárcsafékre. Ezt a szettet venném.
Namost a jelenlegi fékcsöveim 65 és 135 cm-esek voltak, pont jó méretûek, esetleg még az elsõnél elfér +10 cm, de az xt-t pedig készre szerelten adják 96 és 165 cm fékcsõvel.

Namost lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha ezt elviszem egy szervizbe, akkor minden gond nélkül méretre vágják/légtelenítik, stb nekem?
Ha igen kell figyelni valamire, a mûvelet után?
Ilyenkor új fékolaj kell bele, vagy marad a régi?

Köszi!

Minden gond nélkül vágható, ha van ki kézügyességed még magad is meg tudod csinálni egy 250 Ft-os roppantó gyûrû kell fékenként és még légteleníteni sem kell a rendszert és nem kell bele új fékolaj sem.

hatragyi

hatragyi

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Sziasztok!
A jelenlegi tektro hidr. tárcsafékeimet kompletten cserélném xt hidr. tárcsafékre. Ezt a szettet venném.
Namost a jelenlegi fékcsöveim 65 és 135 cm-esek voltak, pont jó méretûek, esetleg még az elsõnél elfér +10 cm, de az xt-t pedig készre szerelten adják 96 és 165 cm fékcsõvel.

Namost lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ha ezt elviszem egy szervizbe, akkor minden gond nélkül méretre vágják/légtelenítik, stb nekem?
Ha igen kell figyelni valamire, a mûvelet után?
Ilyenkor új fékolaj kell bele, vagy marad a régi?

Köszi!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Többször is szó esett már az XT fékkarok állítási lehetõségeirõl.

Feltöltött kép

Azt szeretném megkérdezni, hogy a STROKE állító csavarnak van-e végállása, illetve tudok-e kárt tenni a rendszerben azzal, hogy esetleg túlságosan kitekerem.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Akkor majd szólj az enyémeknek, hogy személyiségzavaruk van.:)

feltétlen, csak elõtte még kicsit csiszolok a japánomon... ;)
Don't try this at home!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

a nem alubakos...

Akkor majd szólj az enyémeknek, hogy személyiségzavaruk van.:)

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

azok is jó tácsák, sok ismerõsnek van, mind jó....

ott a pofával lesz valami, vagy olajos/zsíros lett (a tárcsával) együtt....vagy csak szar, de a szennyezõdés a legesélyesebb

Jaja, én is azért javasoltam az elsõ helyen a féktisztítót...
Don't try this at home!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
180-as adapterrel jó lesz.....reméljük

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
igen , ezt már észrevettem tegnap este is! (a stroker trail-nél ez tökéletesen meg is volt! csak abból nem volt hátsó tárcsa fékem)
sajnos a május1 miatt sehol nem tudtam ma ezt megoldani , de hétfõn megyek orvosolni.
Az az érdekes , hogy az elsõ gyári shimano 203-as adapternél is lelóg a betét kb fél mm-nyit.

Mindenesetre köszönöm!! remélem javul a helyzet! :)

A morcos.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
erre akartam rámutatni...:)

de ha benézel a réknyeregbe látni fogod, a tácsa külsõ élének egyvonalba kell lenni a fékbetét fékfelületének tetejével....valsz nálad nagyon nem lesz egyvonalvan....és azért van :)

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

na várjál töki....hayes tárcsa 180mm-es.....az avid adapter 185mm-es tárcsához van

van még kérdés?

a tárcsával nincs gond , de az adapter miatt elõforduhat ilyen kanári hang? (sajnos sürgõsen kellett az adapter és nem volt csak avid. hétfõn visszavitem.

köszi!

A morcos.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hello.

A mai tekerés közben lefelé jövet a hátsó fék ordítani kezdett, egy finom rezgés is érezhetõ ilyenkor.
Bekoptatós egyelõre (tegnap este vettem , éjszaka próbáltam bekoptatni , de még szerintem nem kopott be teljesen) , Shimano SLX fékek , SLX centerlockos agyon shimano centerlock-is átalakítóval hayes 180-as tárcsa.
A hang pontos forrására nem jöttem rá. Elõl semmifelé gond nincs 203-as tárcsával.

Arra gondoltam , hogy a tegnapi nagy kapkodásban feltett avid 185-ös adapter okozhatná-e ezt a jelenséget , de nem tudom biztosan.

Esetleg valami ötlet?

Köszi.
Z.

Nekem volt gondom Avid adapter Shimano fék párossal, Shimano-Shimano szerintem.