Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sima csisz.papír

gergogyerek

gergogyerek

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok, egy saras/agyagos nap után a fékerõ jelentõsen csökkent (hidraulikus tárcsa).. Ezt a tanácsot kaptam:
"szedd ki, csiszold meg a pofakat, a tarcsakat meg tiszitsd le alkohollal vagy vmi massal"
Van valamilyen célszerszám a pofák csiszolására? gondolom a sima dörzspapír nem a legjobb.. Köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a 6 csavaros alubakos xt tarcsa nagyon merev :) eddig meg pattogni sem hallottam (igaz ebben a ratyi idoben meghajtani sem tudtam rendesen). kopkop.

a centerlockos tarcsas megoldas osszessegeben konnyebb (agyastol mindenestol)? mert a cserelhetosege nem erint.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob, az uj centerlockos shimano tarcsak is hajlamosak erre?

nem, tudomásom szerint csak az elsõ szériás xt tárcsa volt ilyen (nem tömegével, de mondjuk 100-ból 1, vagy hasonlóan gyér arányban), mondom, azóta nem is hallottam ilyen esetrõl...
a shimano-nál nem fordul elõ komoly mennyiségû gyártási hiba, elég komoly minõségbiztosítással dolgoznak six-sigma, akinek ez mond valamit ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Számból vetted ki a kérdést, gondolom az elõttem szóló is a hosszabb alubakkal rendelkezõre gondol ( ha nem akkor én igen), Saint/XT, XTR....

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
rob, az uj centerlockos shimano tarcsak is hajlamosak erre?

----

FÁJVÓ

----

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor ezt benéztem :)

majd jövõre visszaváltok 6 csavarosra...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egy éven túlit nem tudunk cserélni maggi :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
enyém elmúlt egy éves de ha cserélitek akkor visszaküldöm, igaz Bikemarket-rõl van....szal majd monnyátok a tutit, és akkro megy az enyém is vissza

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

ritka, de láttam már ilyet. (az elsõ gen. centerlockos xt tárcsákon, anno vagy 2-3 éve)
vigyed vissza a boltba ahol vetted, és szerintem cseréljük.

azt hittem, h a centerlockosoknal normalis a lezulas, es a recseges, ezek szerint nem.... nekem mar az elejetol kezdve ilyen, hasznaltan vajon cserelitek? 2-3 eves, ahogy irtad

----

FÁJVÓ

----

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszi mindenkinek a válaszokat. A legnagyobb baj, hogy külföldrõl való, ráadásul bringával együtt, így a garanciát érvényesíteni elég bajos, asszem megpróbálom picit megpréselni a szegecseket, aztán ha az nem vezet eredményre, akkor csere.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Tapasztalt már valaki olyat, hogy a centerlockos tárcsa szegecsei megadták magukat és a tárcsa lötyög a bakon? Ilyen esetben a benne lévõ szegecsek hidraulikus présen való újrapréselése megoldást jelenthet, vagy rövid idõn belül újra kilazul? Esetleg újraszegecselés? Vagy kuka? Erre gondolni sem merek, alig 500 km van benne.
Egyébként SLX SM-RT64-es tárcsáról van szó.

Elõre is köszönöm a válaszokat!

ritka, de láttam már ilyet. (az elsõ gen. centerlockos xt tárcsákon, anno vagy 2-3 éve)
vigyed vissza a boltba ahol vetted, és szerintem cseréljük.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem spec már több mint egy éves és most kezdte....

szal bukta.....nem baj hamarost ugyis visszatérek majd 6 csavarra :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
picsát. vissza kõ vinni

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
az ilyen nem garis? vagy ez "normális" jelenség, pláne 500km után?

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás

nem a fogak lötyögnek a tárcsán, hanem a szegecsek az alubakon

Nem mondod:-)
És az alubak ugye a centerlokkal rögzítve van,ami minden egyes fékezésnél üt egyet mert elmozdul.

_zizu_

_zizu_

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
köszi a segítséget!:) esetleg vkinek vannak tapasztalatai errõl a Hayes Stroker Ryde tárcsafékrõl?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem a fogak lötyögnek a tárcsán, hanem a szegecsek az alubakon

Agria

Agria

vendég

• fórumtag
  • 142 hozzászólás

Sziasztok!

Tapasztalt már valaki olyat, hogy a centerlockos tárcsa szegecsei megadták magukat és a tárcsa lötyög a bakon? Ilyen esetben a benne lévõ szegecsek hidraulikus présen való újrapréselése megoldást jelenthet, vagy rövid idõn belül újra kilazul? Esetleg újraszegecselés? Vagy kuka? Erre gondolni sem merek, alig 500 km van benne.
Egyébként SLX SM-RT64-es tárcsáról van szó.

Elõre is köszönöm a válaszokat!

A mûködést valóban nem befolyásolja,de lényegében kuka a tárcsa.Rosszabbik esetben pedig a lötyögés kinyírhatja az agyat is.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
danke!
legközelebb megprobalom akkor igy