Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
dot 5.1 mondjuk....

dot-os jó bele csak, szok választásod nincsen

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Hayes stroker-be kéne vegyen drága öcsém olajat. Tudom mi kell bele, csak tudtok valami bejáratottat? Mit tudom én pl autósboltból, vagy akárhonnan valami értelmes minõség? :)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
hát nem tudom,még sose csináltam ilyet,nem úgy egyértelmû hogy ilyenkor már olajcsere is,ha már lúd legyen kövér alapon

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de ha a mûvelet során el lett "batva" valami, akkor lehet szar.....erre gondoltam

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én anno fékkarnál rövidítettem. Levágtam, újra összerektam. Nem kellett sem utántölteni, sem légteleníteni.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ahogy én el tudom képzelni a csõvágást,akkor ugye elõtte olajat le,szóval vissza már egyértelmûen kevesebbet tudsz rakni

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de ha fékkábelt vég az ember olajat is kell tölteni meg légteleníteni többnyire nem? (lehet rosszul tudom)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Pusztán a fékkábel rövidítésétõl nem válik túltöltötté a rendszer, a kivágott csõdarabbal megy a fékolaj is a ,,levesbe".

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az meglehet....

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hali!
Problémám van az elixir r fékemmel. Most cseréltem benne fékbetétet, és alapból fog. Persze elõször visszatoltam a dugattyúkat. És biztos hogy a féktest középen van, mert egy kicsi rés sincs a tárcsa és a betétek között.
Lehetséges hogy túl van töltve a rendszer?
Mert 1 hónapja vágták rövidebbre a fékkábelt.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sima csisz.papír

gergogyerek

gergogyerek

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok, egy saras/agyagos nap után a fékerõ jelentõsen csökkent (hidraulikus tárcsa).. Ezt a tanácsot kaptam:
"szedd ki, csiszold meg a pofakat, a tarcsakat meg tiszitsd le alkohollal vagy vmi massal"
Van valamilyen célszerszám a pofák csiszolására? gondolom a sima dörzspapír nem a legjobb.. Köszi

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a 6 csavaros alubakos xt tarcsa nagyon merev :) eddig meg pattogni sem hallottam (igaz ebben a ratyi idoben meghajtani sem tudtam rendesen). kopkop.

a centerlockos tarcsas megoldas osszessegeben konnyebb (agyastol mindenestol)? mert a cserelhetosege nem erint.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

rob, az uj centerlockos shimano tarcsak is hajlamosak erre?

nem, tudomásom szerint csak az elsõ szériás xt tárcsa volt ilyen (nem tömegével, de mondjuk 100-ból 1, vagy hasonlóan gyér arányban), mondom, azóta nem is hallottam ilyen esetrõl...
a shimano-nál nem fordul elõ komoly mennyiségû gyártási hiba, elég komoly minõségbiztosítással dolgoznak six-sigma, akinek ez mond valamit ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Számból vetted ki a kérdést, gondolom az elõttem szóló is a hosszabb alubakkal rendelkezõre gondol ( ha nem akkor én igen), Saint/XT, XTR....

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
rob, az uj centerlockos shimano tarcsak is hajlamosak erre?

----

FÁJVÓ

----

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor ezt benéztem :)

majd jövõre visszaváltok 6 csavarosra...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
egy éven túlit nem tudunk cserélni maggi :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
enyém elmúlt egy éves de ha cserélitek akkor visszaküldöm, igaz Bikemarket-rõl van....szal majd monnyátok a tutit, és akkro megy az enyém is vissza

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

ritka, de láttam már ilyet. (az elsõ gen. centerlockos xt tárcsákon, anno vagy 2-3 éve)
vigyed vissza a boltba ahol vetted, és szerintem cseréljük.

azt hittem, h a centerlockosoknal normalis a lezulas, es a recseges, ezek szerint nem.... nekem mar az elejetol kezdve ilyen, hasznaltan vajon cserelitek? 2-3 eves, ahogy irtad

----

FÁJVÓ

----