Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
vedd a fáradtságot, és nézd meg mi van a fékkarra írva....

golya

golya

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.347 hozzászólás
dot 3, 4 és 5.1 nem bántja egymást.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nos vettem a helyi autósboltban BOSCH dot 4 fékfolyadékot. Nyugtassatok meg, hogy az jólesz a stroker trail-ekbe, és nem szedi szét a tömítéseket. :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

én is be akarok szerezni egyet, de kicsit b@ssza a csõröm, hogy a posta több, mint maga a két fecskendõ... persze ekszpressz meg hájklassz meg prijoriti meg minden, de azért NA! :D

volt közte olcsón is (igaz olaj nélkül). 13+2 font posta
jövõ héten futok egy kört esztergályos ismerõsnél, aztán ha nem jön össze, akkor rendelés lesz belõle - ekkor akár össze is beszélhetünk...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
én is be akarok szerezni egyet, de kicsit b@ssza a csõröm, hogy a posta több, mint maga a két fecskendõ... persze ekszpressz meg hájklassz meg prijoriti meg minden, de azért NA! :D

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

de ha fékkábelt vég az ember olajat is kell tölteni meg légteleníteni többnyire nem? (lehet rosszul tudom)

Kiveszed a kereket és a féket többször behúzva összenyomod a fékpofákat, a fékkarnál a fékcsõrõl lehúzod a gumi kupakot és találsz ott egy csavart amit kihajtasz, és hátra tolod a csövön, méretre vágod a csövet egy éles snicerrel ügyelve hogy derékszögben vágd el. A régi roppantó gyûrût lecsíped a levágott fékcsõrõl és kivágod a kis idomot ami bent van a csõ végében, új roppantó gyûrût rá húzod a csõre, kis idomot bele tolod a fékcsõ végébe, ez kicsit kínlódós lehet, betolod a fékkaron a helyére és meghúzod a csavart. Egy lapos csavarhúzóval szét feszíted a fékpofákat ezek vissza tolja az olajat és az esetleges buborékot a tartályba, és kész.:)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

ebay? utángyártott? Keresse az eBay Nemzetk

fúú, nagy köszi!
erre nem is gondoltam! :)

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
ebay? utángyártott? Keresse az eBay Nemzetk

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Inkább márkára gondoltam, teszem azt agip, vagy mol, vagy akármi :) Konkrétan dot 5.1 jó bele, vagyis érdemesebb azt, vagy dot 4 is megteszi? (utóbbi a gyári hayes folyadék)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás

de ha fékkábelt vég az ember olajat is kell tölteni meg légteleníteni többnyire nem? (lehet rosszul tudom)

csak ha szerencséd van, akkor nem kell légteleníteni, de általában kell.

most állok én is légtelenítés elõtt (avid)
a teljes légtelenítõ szettet nem akarom megvenni, csak azt a kis réz csavart, ami az injekciós tû végén van.
van ötlete valakinek, honnan/hogyan szerváljak olyat?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
dot 5.1 mondjuk....

dot-os jó bele csak, szok választásod nincsen

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Hayes stroker-be kéne vegyen drága öcsém olajat. Tudom mi kell bele, csak tudtok valami bejáratottat? Mit tudom én pl autósboltból, vagy akárhonnan valami értelmes minõség? :)

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
hát nem tudom,még sose csináltam ilyet,nem úgy egyértelmû hogy ilyenkor már olajcsere is,ha már lúd legyen kövér alapon

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
de ha a mûvelet során el lett "batva" valami, akkor lehet szar.....erre gondoltam

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én anno fékkarnál rövidítettem. Levágtam, újra összerektam. Nem kellett sem utántölteni, sem légteleníteni.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás
ahogy én el tudom képzelni a csõvágást,akkor ugye elõtte olajat le,szóval vissza már egyértelmûen kevesebbet tudsz rakni

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Pusztán a fékkábel rövidítésétõl nem válik túltöltötté a rendszer, a kivágott csõdarabbal megy a fékolaj is a ,,levesbe".

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
az meglehet....

Gi-Gi

Gi-Gi

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Hali!
Problémám van az elixir r fékemmel. Most cseréltem benne fékbetétet, és alapból fog. Persze elõször visszatoltam a dugattyúkat. És biztos hogy a féktest középen van, mert egy kicsi rés sincs a tárcsa és a betétek között.
Lehetséges hogy túl van töltve a rendszer?
Mert 1 hónapja vágták rövidebbre a fékkábelt.