Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts
Tárcsa: 180mm elõre, 120mm hátra. a dh gépre meg gondolom 203/180mm vagy 203/203mm.
Én slx-et vennék. Ha elkészül a dh bicaj, arra meg vennék valami rávalót, saint-et, avid code-ot vagy ilyesmit.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Szép estét!
Kérdésem lenne. Hidraulikus tárcsaféket tervezek venni.Kinéztem a sima 2 dugós xt.t és slx.et.
Azt kérdezném,hogy a nagyobb súlyomhoz (120+),melyiket érdemesebb megvenni,s mekkora tárcsákkal? Igazán elsõre xc felhasználásra,de már épül a dh gépem (csak lassan sajnos) és késõbb arra szeretném majd átrakni.
Melyikre van több panasz közülük? xt.rõl olvastam talán több problémát,slxrõl annyira nem. Itt is volt aki panaszkodott,hogy befogott neki az xt. Máshol olvastam hogy elment a fékhatás hidegben az xt féknél,meg hogy folyatott,és levegõsödött.
Tud valaki magyar nyelvû tesztet ezekrõl a fékekrõl,ahol esetleg jól letesztelik? Mert mintha valahol olvastam volna,hogy az slx.et nagyon dícsérték.
Thx mindenkitõl a segítséget!

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Nemtudom jó totyikban kérdezek-e rá, de ahogy olvasgattam itt sok boltos/szervizes aktívan írogat. Az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata az A2z tárcsafék adapterével kapcsolatban, ami lehetõvé teszi hogy nem tárcsás vázakon is lehessen tárcsát használni. Az ötlet nagyon kafa, csak nemtudom mennyire merev, stabil, megbízható stb.

Errõl lenne szó: a2Z adapter nem tárcsafékes vázakhoz DM-UNI (Fék | Fékadapter) | Kerékpár Webshop

A vázhegesztésnél mindenképp olcsóbb megoldás. A kérdés hogy megéri-e egyáltalán.
Köszi elõre is!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts
Helló!

Formula RX-hez a sajátján kívül milyen 160-as IS-PM adapter jó? Az avidra felül a féktest.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Bringavarázs: Használtad már ezt a kis gépezetet? Úgy látom kézzel kell forgatni, nem lesz emiatt "csúnya" a felület?

Nem lesz,mert a forgás végén felütközik,onnantól csak sima felület képzõdik.
Plusz én gépesítettem az eljárást.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Jó.
Télleg.:)

Akkor még egy egyszerû kérdés. :) Hfx9 hdhez akarok új betétet venni. Ha nem veszek betétet, hanem hozzácsapom a fékhez, akkor kb meglenne a Formula RX. Hozzá kell tenni, hogy új és szépen nézne ki a fehér bicón a fehér fék. ^^ Szóval érdemes lenne beruházni?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts
Nem.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Bringavarázs: Használtad már ezt a kis gépezetet? Úgy látom kézzel kell forgatni, nem lesz emiatt "csúnya" a felület?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Bármikor.:)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
oks, akkor ezzel kezdem majd a szezont. tényleg elég ilyen-olyan a felfogatás felülete.

bringavarázs köszi a felajánlást, de zuglóból tényleg messze vagy :D

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Jó.
Télleg.:)

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Formula RXrõl vélemények? Külsõre szép, de a fékereje is jó?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
(egyébként nálam is van,de nem tudom merre laksz,nem akartam magam javasolni.:))

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts
pl zöld pont:

Új szolgáltatás

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Menj be egy boltba,ahol van ilyen:
Park Tool Co. » DT-1 : Disc Mount Facing Tool : Brake Tools
és marasd fel a konzolt.

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 posts

hayes v8 + stroker trail gyári betéttel nekem is ugyan így rángat elöl. mondjuk eddig beállítási problémát kerestem de nem szûnt még meg sehogy.

Szerintem a rángatás a tárcsa és a fékbetét kombó miatt lehet. Nekem V7 van elöl ugyanígy fémes betéttel és erõs fékezésnél ugyanígy berángat. Fékerõ van bõven, ráadásul a blokkoláshoz közeli állapotban csinálja csak, de kicsit zavaró. Én sem tudtam eddig megoldani sajnos.

mod: Ja igen ... a fékbetét tökéletesen takarja a tárcsát. Sehol sincs lelógás, szóval nem hinném hogy az a baja.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
na de melyik részét mennyire?

egyenletesen felfekszik a betét a fékfelületre, alul nem lóg be, tehát ezt a problémát kizárhatjuk. viszont így hiába reszelem ha nem tudom mi a baja és mi a cél ahova el kéne jutni.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
reszelõ?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
mármint úgy értettem, hogy kifejezetten a 2009-es boxxer szériákig való is-pm 203 van, csak valami noname kiadásban.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,448 posts
boxxerhez nem sima is-pm 203 adapter van, csak nagyon hasonlít rá!
Sei, soku Si.