Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Király! Elõtte teszteltél xt.t? Vagy miért választottatok többen is slx.et? Az ár dominált,vagy miért?
Most néztem a neten,van már jó árban és szinte egy árban xt és slx is.
Tesztet nem tudsz róluk véletlenül?

Szép reggelt!

Tud segíteni valaki nekem ebben? Hálás lennék,és köszönöm!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nekem dj2 van 2004es szintén qr20as. Én betettem 2 kb 5mmes akármit, amit v-fékrõl szedtem le és tökéletesen mûködik. (fékpofa döntésére használják)

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Rájöttem a hiba okára. Régebbi duplavállas marzókhoz speciális adapter kell hasonlóan a Boxxerekhez. Már értem miért nem jó. Ha van valakinek elfekvõ adaptere kérem jelezze :D

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Üdv! Segítségetek szeretném kérni. Meg tudná nekem valaki mondani hogy IS féknél 20mm-es átütõs rendszernél a rögzítõszem belsõ éle milyen távol van a kerékagy felfekvési felületétõl? Érdekelne még PM-nél szintén 20mm-es átütõsnél az agy felfekvõ felülete és a rögzítõcsavarok középvonalának távolsága, ezen felül szeretném tudni hogy 20-as átütõs agynál milyen távol van a féktárcsa felfekvési felülete a kerékagy villába felfekvõ felületétõl?
Fölraknék egy régi 2 dugattyús Saint féket a saját adapterével egy 2005-ös Marzó 888-as villára de a féknyereg "nem ér el" a tárcsáig. egy 5 mm hézagolót kéne berakni az adapter és a villa közé hogy jó legyen.
Kérlek ha tudtok segítsetek!

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Én tesztelem az SLX-et egy ideje. Perfekt. 120 kilóhoz szerintem kelleni fog a 203 / 180. Nem árt ha van tartalék.

Király! Elõtte teszteltél xt.t? Vagy miért választottatok többen is slx.et? Az ár dominált,vagy miért?
Most néztem a neten,van már jó árban és szinte egy árban xt és slx is.
Tesztet nem tudsz róluk véletlenül?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Én tesztelem az SLX-et egy ideje. Perfekt. 120 kilóhoz szerintem kelleni fog a 203 / 180. Nem árt ha van tartalék.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Tárcsa: 180mm elõre, 120mm hátra. a dh gépre meg gondolom 203/180mm vagy 203/203mm.
Én slx-et vennék. Ha elkészül a dh bicaj, arra meg vennék valami rávalót, saint-et, avid code-ot vagy ilyesmit.

Köszi a tanácsokat mindenkinek! A súlyom végett én is legalább 180/160as tárcsákat szeretnék elsõ körben. Ha majd kész lesz a dh gép,arra meg mennének a 203/180as tárcsák ahogy azt te is írtad. Ez a terv.
Árban sajnos arra már nem lesz keret,hogy féktestet is cseréljek a dh gépre,ezért szeretném megoldani egy fékkel.
Amúgy te miért slx.et javasolsz,mikor szinte majd egy árban van az xt.vel?

Teszteket nem tud senki róluk?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
gondolom elírta

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
hátra van 140es tárcsa,sztem csak elirta a kolega
ilyen sulyhoz min 180/160 lenne az alap,meg vmi combos (átütös)telo,ha netán kevés lenne elölre a 180as tárcsa,akkor még a 203-ast is birja kolbászolás nélkül

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Tárcsa: 180mm elõre, 120mm hátra. a dh gépre meg gondolom 203/180mm vagy 203/203mm.
Én slx-et vennék. Ha elkészül a dh bicaj, arra meg vennék valami rávalót, saint-et, avid code-ot vagy ilyesmit.

Létezik százhúszas féktárcsa? Meg aztán százhúsz kilóhoz azért hátra is illene egy százhatvanas, szerintem.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.095 hozzászólás

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás
Szép estét!
Kérdésem lenne. Hidraulikus tárcsaféket tervezek venni.Kinéztem a sima 2 dugós xt.t és slx.et.
Azt kérdezném,hogy a nagyobb súlyomhoz (120+),melyiket érdemesebb megvenni,s mekkora tárcsákkal? Igazán elsõre xc felhasználásra,de már épül a dh gépem (csak lassan sajnos) és késõbb arra szeretném majd átrakni.
Melyikre van több panasz közülük? xt.rõl olvastam talán több problémát,slxrõl annyira nem. Itt is volt aki panaszkodott,hogy befogott neki az xt. Máshol olvastam hogy elment a fékhatás hidegben az xt féknél,meg hogy folyatott,és levegõsödött.
Tud valaki magyar nyelvû tesztet ezekrõl a fékekrõl,ahol esetleg jól letesztelik? Mert mintha valahol olvastam volna,hogy az slx.et nagyon dícsérték.
Thx mindenkitõl a segítséget!

dave118

dave118

vendég

• fórumtag
  • 16 hozzászólás
Nemtudom jó totyikban kérdezek-e rá, de ahogy olvasgattam itt sok boltos/szervizes aktívan írogat. Az érdekelne, hogy van-e valakinek tapasztalata az A2z tárcsafék adapterével kapcsolatban, ami lehetõvé teszi hogy nem tárcsás vázakon is lehessen tárcsát használni. Az ötlet nagyon kafa, csak nemtudom mennyire merev, stabil, megbízható stb.

Errõl lenne szó: a2Z adapter nem tárcsafékes vázakhoz DM-UNI (Fék | Fékadapter) | Kerékpár Webshop

A vázhegesztésnél mindenképp olcsóbb megoldás. A kérdés hogy megéri-e egyáltalán.
Köszi elõre is!

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Helló!

Formula RX-hez a sajátján kívül milyen 160-as IS-PM adapter jó? Az avidra felül a féktest.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Bringavarázs: Használtad már ezt a kis gépezetet? Úgy látom kézzel kell forgatni, nem lesz emiatt "csúnya" a felület?

Nem lesz,mert a forgás végén felütközik,onnantól csak sima felület képzõdik.
Plusz én gépesítettem az eljárást.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Jó.
Télleg.:)

Akkor még egy egyszerû kérdés. :) Hfx9 hdhez akarok új betétet venni. Ha nem veszek betétet, hanem hozzácsapom a fékhez, akkor kb meglenne a Formula RX. Hozzá kell tenni, hogy új és szépen nézne ki a fehér bicón a fehér fék. ^^ Szóval érdemes lenne beruházni?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.095 hozzászólás
Nem.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Bringavarázs: Használtad már ezt a kis gépezetet? Úgy látom kézzel kell forgatni, nem lesz emiatt "csúnya" a felület?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Bármikor.:)

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
oks, akkor ezzel kezdem majd a szezont. tényleg elég ilyen-olyan a felfogatás felülete.

bringavarázs köszi a felajánlást, de zuglóból tényleg messze vagy :D