Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18536 hozzászólás a témában

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
bikeradaron is jol szerepelt :)
Shimano BR-M666 SLX Disc Brake Review - BikeRadar

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
IS vázon hiába van PM adapter, az sem tud mindent kiegyenliteni, szóval lehet fel kellene marni a szemeket..

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Egy idõ után elfárad az alu, az produkálhat ilyet. Fõleg ha régebben nem csinálta.

De lehet egy rendes tárcsa, fémes vagy szinteres betéttel megoldaná.
Vagy lehet a fékszem nem központos, és azzal kéne valami kezdeni.

emil79

emil79

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Scott vázam aluminium brutál erös !!!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nincs a vazad elgyengulve? milyen vaz egyaltalan?

emil79

emil79

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
mindenhogyan !!!!berezonál az egész kerék ,ha bevizezem akkor 3 fékezésig jo aztán kezdi elöröl!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
hogy nyikorog? mint amikor vizes, vagy berezeg a vaz? a shimano nalam meg vizesen sem igazan szokott...

emil79

emil79

újonc

• fórumtag
  • 4 hozzászólás
Sziasztok !!!Tanácsot szeretnék kérni ,friss hus vagyok tárcsafék ügyben ,összeraktam egy rendszer külömbözö helyekröl ,simano rt53 as féktárcsa,ami azt olvastam elég gyenge minöség,aztán simano deore xt br m-775 féknyereg a01s ,gyantás betéttel !!A tárcsa is gyantást kiván ,meg a betét is gyantás ,és ugy nyikorog meg lehet töle bolondulni ,ha mindent lezsirtalanittok akkor 3 fékezés és nyikorog tovább és onnan mindig ,az összes állitási lehetöséget megprobáltam ,márt amit lehet mindent ,fékcsikorgásgátlo paszata féktisztitto spray minden felcsiszoltam a betétet letörtem a szélüket átraktama féket az elsö tárcsára ,megvaslatam felelegitettem ,amit lehet minden ,teljessen tanácsatalan vagyok a ,szomszédok meg röhögnek!!
Ha valakinek lenne valami tippje azt nagyon megköszönném!!
Sziasztok Emil!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
nagy kar, hogy a fektest nem olyan :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Ezek szerint akkor XT lett a vége, nem SLX?

Igen, és tényleg nagyon csillog az XT fékkar.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

...a friss új XT fékeket.

Ezek szerint akkor XT lett a vége, nem SLX?

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
szivcsi. ez a lényeg.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Köszönöm a tanácsokat. Már vágás után vagyok, úgyhogy ezt a dugattyú-kitolós módszert majd legközelebb alkalmazom. Most inkább betettem a távtartót a légtelenítéshez, nehogy összeolajozzam a fékpofákat. Holnap akkor a biztonság kedvéért légtelenítem a féknyereg felõl a friss új XT fékeket.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

Na most vagy ügyes voltam vagy nem. :D Ha nem jön be a fékkar a kormányig, akkor nem levegõs a rendszer? Vagy minimális levegõ azért lehet benne, és a biztonság kedvéért érdemes legalább a nyereg felõl átnyomatni fékolajjal a rendszert?

de lehet benne... szvsz is az a biztos, ha vegignyomatod. en inkabb leszivtam az olajat belole vagas elott.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Úgy ahogy bringavarázs írja. Dugattyúk ki, szétszed, vág, összerak, dugattyúk vissza.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Én mindig átnyomatom. Az a biztos. De az is lehet megoldás, hogyha vágás elõtt párszor behúzod a fékkart, hogy a féknyeregben a dugattyúk kijjebb legyenek, mint normál esetben. Vágsz. Visszarakod a csövet, és a dugattyúkat visszanyomod a helyére.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Egy ügyes vágás... és kész.:)

Na most vagy ügyes voltam vagy nem. :D Ha nem jön be a fékkar a kormányig, akkor nem levegõs a rendszer? Vagy minimális levegõ azért lehet benne, és a biztonság kedvéért érdemes legalább a nyereg felõl átnyomatni fékolajjal a rendszert?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Egy ügyes vágás... és kész.:)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Épp most vágtam SLX-en fékcsövet. Ne aggódj, nem folyik ki. Ha ügyes vagy még légteleníteni sem kell. (Mindkettõt vágtam, egyiknél ügyes voltam, a másiknál nem.)

Leírnád, légy szíves, hogyan kell ügyesen csinálni? :D

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sajnos csak karra és nyeregre lenne szükségem, de ezt a szériát szeretném, mivel full 760-as szett van a bicajon, csak "V" fékes.

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI