Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
rob írta, hogy keress rá, sokszor felmerült.

általában a pontatlan vázkonzol okozhazza, ha a többi magától értetõdõ lehetõséget kilõtted. (betét, beállítások végigpróbálása)
vagy mondjuk agy tuti egyenesen felfekszik-e a papucsban, a tárcsa (ha hatcsavaros) tuti nem jár-e excentrikusan...

ha van a közeledben jól felszerelt szerviz akkor ott próbálkozhatsz, hogy egyengesség meg ilyen szerszámmal a szemet: -- Bikemarket.hu -- IceToolz*Trcsafkszem mar

jana86

jana86

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Másképp tenném fel a kérdést. Van-e valaki, akinek hasonló tapasztalata van ugyanilyen, vagy hasonló (felszereltségû) bicajjal?

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Merida One-Twenty 1500D-t. Tesztbicaj volt, de eléggé újszerû állapotban van. Egyetlen problémám van vele: a hátsó fék iszonyatosan rezonál. A hang is nagyon zavaró, meg a rezgés is. Shimano M575 180-as fékrõl van szó. Kapott új fékbetéteket, mert gondoltam, esetleg megégették a régit, de nem javult semmit a helyzet. Van tippetek, mi lehet a jelenség oka, és mit lenne érdemes megpróbálnom, hogy kiküszöböljem?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
most mar nem szidjak a szendvicsszerkezetet? lenyegeben ennyivel konnyebb az xt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
Mountain Bike Magazin aktuelles Heft Dezember
Paul Lange & Co. *- *Shimano-Bremsen top: Testsieg und Kauftipp!
német MountainBike 2012 decemberi számában 11 fék (mind 3 tárcsával) tesztje lesz.
az XT tesztgyõztes, az SLX meg "Kauftipp"
aki ért németül, az a második linken olvashatja is az eredményt egybõl.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Köszönöm. Menni fog
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
télleg nem, de célszerû közel ütközésig kitekerni. késõbb hasznos lesz.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Üdv Mindenki,

végignéztem jó néhány légtelenítéssel foglalkozó videót, és kezd is összeállni a kép. Asszem, belevágok, csináltam én már nagyobb "operációt" is a bringámon. Az egyetlen, ami nem teljesen világos, h az olyan tipusú fékkaroknál mint az enyém, kell-e vmit az elõkészületek során csinálni. A videókon, amiket láttam, mindenhol a nyomáspont-beállító csavart teljesen betekerik, ha jól értelmeztem. Na, nekem ilyen csavarom nincs. A fékkart tudom közelebb vagy távolabb állítani a kormányhoz, ill. ha nem húzom, hanem "tolom" a karokat, akkor mint vmiféle kapcsolókat egy kipattintott állapotba tudom õket tenni. Kérdésem lenne, mi a teendõ az ilyen fékkarokkal a légtelenítés megkezdése elõtt.

Köszönettel, parej

Szerintem az az anya, amit elforgatsz, nem módosítja a fékdugattyú helyzetét, így azt nem kell semmilyen állapotba visszaállítanod, normál állapotukban légtelenítheted a rendszert. Remélem, hogy nálam sokkal hozzáértõbb fórumtársak majd megerõsítik az álláspontom.

parej

parej

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Üdv Mindenki,

végignéztem jó néhány légtelenítéssel foglalkozó videót, és kezd is összeállni a kép. Asszem, belevágok, csináltam én már nagyobb "operációt" is a bringámon. Az egyetlen, ami nem teljesen világos, h az olyan tipusú fékkaroknál mint az enyém, kell-e vmit az elõkészületek során csinálni. A videókon, amiket láttam, mindenhol a nyomáspont-beállító csavart teljesen betekerik, ha jól értelmeztem. Na, nekem ilyen csavarom nincs. A fékkart tudom közelebb vagy távolabb állítani a kormányhoz, ill. ha nem húzom, hanem "tolom" a karokat, akkor mint vmiféle kapcsolókat egy kipattintott állapotba tudom õket tenni. Kérdésem lenne, mi a teendõ az ilyen fékkarokkal a légtelenítés megkezdése elõtt.

Köszönettel, parej
now I lay me down to sleep
pray the lord my soul to keep

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az újabb hayes tárcsákat nem ismerem, a régiek jók voltak.
de egy uj alubakos xt-vel nem lehet mellélõni.
sõt, az uj "icetech" szendvics tárcsa is van 6 csavarosban

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Artika

Artika

vendég

• fórumtag
  • 103 hozzászólás
100 kg-hoz, xt fékhez melyik a jobb választás : Hayes V6/V7, vagy xt tárcsa ?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
shimano a fékbõl indul ki. vázat nem gyárt, féket meg igen.
szóval egy shimano PM-IS adapter egy PM féket alakit IS-re.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás
Ha ezek jok, akkor kiraly, koszi. De ez, hogy felcserelik ax IS-PM sorrendet, arra enged kovetkeztetni, hogy PM vazat alakitanak IS fekhez...

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Miert hiszi mindenki ezt? :D

Gege911: Koszi, de most eppen az USA-ban tartozkodom, igy a kulfoldi szallitas letfontossagu. Lehet, hogy en keresem rossz helyen, de meg az eBay-en sem talaltam hatulra valot... csak a CRC-n.

hát én találtam egy párat azért az ebayen:
Rear Post to IS 160mm 6 Inch Disc Adaptor Hayes Shimano | eBay
Shimano Post Mount/IS Rear Disc Brake Adapter 6"/160mm | eBay

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

Kicsit off kérdés, de biztos jó lesz a 29-er vázba a 26 colos kerékhez készült Reba?

Sztornó, most olvasom, hogy 29es a teló is.

Miert hiszi mindenki ezt? :D

Gege911: Koszi, de most eppen az USA-ban tartozkodom, igy a kulfoldi szallitas letfontossagu. Lehet, hogy en keresem rossz helyen, de meg az eBay-en sem talaltam hatulra valot... csak a CRC-n.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hát elsõ körben javasolnám, hogy a keresõt használd, sokszor átmentünk már a kérdésen ebben a topicban.
többféle megoldás is volt problémaspecifikusan

jana86

jana86

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok!

Nemrég vettem egy Merida One-Twenty 1500D-t. Tesztbicaj volt, de eléggé újszerû állapotban van. Egyetlen problémám van vele: a hátsó fék iszonyatosan rezonál. A hang is nagyon zavaró, meg a rezgés is. Shimano M575 180-as fékrõl van szó. Kapott új fékbetéteket, mert gondoltam, esetleg megégették a régit, de nem javult semmit a helyzet. Van tippetek, mi lehet a jelenség oka, és mit lenne érdemes megpróbálnom, hogy kiküszöböljem?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

ImageShack® - Online Photo and Video Hosting
Ezek az alkatreszek: 1, 2 megfeleloek, ha a feljebb linkelt vazat es teleszkopot akarom hasznalni 770-es XT tarcsafekkel, illetve 160 mm-es tarcsakkal?

(bocsi a hulye kerdesert, de mar semmiben nem vagyok biztos... elore valot viszonylag konnyu volt talalni... hatra viszont mindent talaltam (IS-IS, PM-PM, PM-IS), csak IS-PM-et nem... csak a CRC-n... miert van ez?)

Kicsit off kérdés, de biztos jó lesz a 29-er vázba a 26 colos kerékhez készült Reba?

Sztornó, most olvasom, hogy 29es a teló is.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Ezek az alkatreszek: 1, 2 megfeleloek, ha a feljebb linkelt vazat es teleszkopot akarom hasznalni 770-es XT tarcsafekkel, illetve 160 mm-es tarcsakkal?

(bocsi a hulye kerdesert, de mar semmiben nem vagyok biztos... elore valot viszonylag konnyu volt talalni... hatra viszont mindent talaltam (IS-IS, PM-PM, PM-IS), csak IS-PM-et nem... csak a CRC-n... miert van ez?)

SHIMANO ADAPTER FÉKHEZ HÁTSÓ PM/IS 160mm - Bringa Butik Webáruház
ha jól értem ez kell neked.

Pro Bike Gear

Pro Bike Gear

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.662 hozzászólás

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ez a méret eltérés elsõ fékekre igaz, azt kezelték is a nellások, de itt a hátsóról volt szó, ami elvben 160-as mindkét rendszerben. Vagy arra gondolsz, hogy nem szabad 185-ös tárcsát használni Shimanoval akkor sem, ha megfelelõ adapterrel + alátéttel passzolni látszik a dolog?

ja azt hittem az eltérés abból adódik, hogy 185 tárcsa van gyári shimano 180 adapterrel.
ha szemre jó, akkor mindegy mivel használod.