Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
tamaska;

Köszi a segítséget, nem húzgálom a féket csak kipróbálásként néztem meg, hogy szuperálnak-e.:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
fektarcsa nelkul ne huzogassad a fekkart, annak semmi ertelme. most hogy kimasztak a dugattyuk, vissza kell tolni oket szepen. vedd ki a fekpofakat, es ovatosan told vissza a dugattyukat koppanasig. aztan fekpofa vissza es rakd el a feket pihenni.

aztan ha megvan a tarcsa, akkor felszereled, es majd akkor kell nezni hogy minden oke-e.

180as tarcsa nem fog artani elore ha hegyre is akarsz menni. ha csak szolnokon fogod hasznalni akkor a 160 se lesz bajban soha.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hovika81

hovika81

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, vásároltam egy Shimano Deore XT BR-M775 féket és az
lenne a problémám, hogy a hátsó féknél amikor behúzom a fékkart a dugattyúk
összenyomják a betéteket, de már nem húzódnak vissza? Lehet, hogy kevés, vagy
sok az olaj? Esetleg még arra tudok gondolni, hogy levegõs a rendszer?

Más: Ilyen teló van a montimban SR SUNTOUR XCR RL, 100mm és 93 kg vagyok, a
gyártó max 180-as tárcsát ajánl, az lenne a kérdésem, hogy elég lenne-e nekem elõre a
160-as vagy vegyem meg a 180-as tárcsát? Egyébként ilyen tárcsákat szeretnék
(SM-RT76). Elõre is köszönöm a segítséget!

filmes

filmes

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.600 hozzászólás
2011es Elixir X0 fékkel van valakinek tapasztalata? Van egyéb problémája a körülményes légtelenítésen kívül?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
nekik van. személyes átvétel is van.
-- Bikemarket.hu -- Shimano Adapter hts PM/IS 180

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás

Sziasztok!

Egy kis segítségért fordulnék hozzátok! SOS.ben keresnék 180as IS/PM hátsó adaptert shimano xt tárcsafékhez.
Nincs valakinek esetleg? Nagyon kellene,és valahogy most ez hiány az üzletekben... :( (Illetve 3-4ezerért van,de annyiért inkább kihagynám,míg nem lesz 1-2ezerért valahol!)
Még akár kölcsönbe is érdekelne,s ahogy kapok valamelyik üzletben,visszaadnám. Köszönöm elõre is!

Sziasztok!

Senkinek nincs egy "felesleges" 180as hátsó adaptere? (Budapesten) :(

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Új tárcsa, használt betét kombónak mennyi idõ kell az összekopáshoz, a normális fékerõhöz?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
off-
számomra gáz, ha valaki ennyire kisstílû. Kövezzetek. Oké.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Egy kis segítségért fordulnék hozzátok! SOS.ben keresnék 180as IS/PM hátsó adaptert shimano xt tárcsafékhez.
Nincs valakinek esetleg? Nagyon kellene,és valahogy most ez hiány az üzletekben... :( (Illetve 3-4ezerért van,de annyiért inkább kihagynám,míg nem lesz 1-2ezerért valahol!)
Még akár kölcsönbe is érdekelne,s ahogy kapok valamelyik üzletben,visszaadnám. Köszönöm elõre is!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
a féknyikorgás hol garanciális probléma? (sehol)

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
és a garancia?
nem cserélik ki a betétet vagy a féket?

teki80

teki80

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok! Én problémáztam az slx centerlock-al... Végre ki lett cserélve xt tárcsára, remélem ezzel már nem lesz semmi bajom! Imádkozzatok a tárcsámért!! :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
szerintem sokmindent nem fognak vele csinalni... max beallitjak neked, aztan annyi. a vinnyogas az lehet mastol is (vaz, rogzites, ilyesmi).

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
köszönöm az eddigi válaszokat
a keróra még 1 év teljeskörû garancia van ha elviszem egy meridát is forgalmazó boltba akkor ingyen megszerelik vagy ha sz.a.r akkor kicserélik? mert irdatlanul vinnyog és elég idegesítõ h miért nem lehet beállítani

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

van egy hayes stroker ryde comp fékem merida matts tfs trail 300-d-n és a hátsó már alapból nagyon visít az elsõ pedig ma kezdete lehet hogy vizes volt de végig nyikorgott és nagyon visított. a hátsó pedig állandóan ezt csinálja. mit lehet vele kezdeni vigyem el szervizbe inkább? meg szinte minden nap be kell állítani a féknyerget mert ha pl ma beállítom és nem ér a tárcsához akkor holnap már hozzá fog érni, ez normális?
Köszönöm!

en kb ezert csereltem le. 200/180as tarcsak voltak a bringan, es keptelenseg volt normalisan beallitani. a remgyenge adagolhatosag, meg hogy olyan szeszelyes mint az idojaras az mar csak hab a tortan - tobbnyire tok atlagosan fogott, a hosszabb lejton meg majdnem fejrealltam vele, ugy elkezdett harapni.

legrosszabb fekem, ami valaha volt.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
nyikorgás: lehet hogy koszos a tárcsa, lehet hogy koszos a betét, lehet hogy tükrösre fékezted a betétet
beállítás: lehet hogy koszosak a munkahengerek ezért nem mennek vissza eléggé

útakadály

útakadály

vendég

• fórumtag
  • 29 hozzászólás
van egy hayes stroker ryde comp fékem merida matts tfs trail 300-d-n és a hátsó már alapból nagyon visít az elsõ pedig ma kezdete lehet hogy vizes volt de végig nyikorgott és nagyon visított. a hátsó pedig állandóan ezt csinálja. mit lehet vele kezdeni vigyem el szervizbe inkább? meg szinte minden nap be kell állítani a féknyerget mert ha pl ma beállítom és nem ér a tárcsához akkor holnap már hozzá fog érni, ez normális?
Köszönöm!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Igen.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok!

Olvastam itt a fórumon, hogy vannak gondok a CL-os felfogatással, én most akarok átállni tárcsafékre, emiatt elõnybe helyezzem a 6 csavaros felfogatást?

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

az olcsobb tarcsafekek szvsz baromi sokat fejlodtek az elmult ot evben. gyk a shimano legolcsobb fekje is hozza szinte a korabbi dragabb fekjei szintjet.

olyannyira hogy én pl kizárólag sznobizmusból cserélem le az 575-ös deore-t. :)
(meg mert egybe akarom eladni a dawg cuccát, és nincs másik amit rátehetnék)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való