Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

saját mind a kettõ. Belátom, a pofa lassan csereérett, de egyik napról a másikra kezdett el vacakolni.

Hát a Tektro tárcsát dobd ki a pi..ba. Vmiért nagyon gatya :S

Nekem régebben volt Auriga fékem. A gyári betéttel semmi bajom nem volt. SZVSZ a tárcsa lesz a ludas.
Ha van rá módod próbálj ki vmi más tárcsát, azzal szerintem megoldódik a problémád.

Csabs

Csabs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
saját mind a kettõ. Belátom, a pofa lassan csereérett, de egyik napról a másikra kezdett el vacakolni.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok!
Segítségeteket kérném!

Tektro hidros tárcsafékem van. Használt, de megbízható baráttól vettem. Az elsõ fékkel nem tudok kibékülni... fékezéskor bedadog. Nem tudom hogy lehetne szebben kifejezni, elkezd ütni. Manito black elite-re van felrakva, ha ez számít valamit. Valamint az elsõ kerekemben van egy elhanyagolható tojás. Valamint nem a kezdetektõl csinálja.

Megköszönném a segítséget!
Minden jót!

Cs

Hali

Milyen betét, meg tárcsával használod?

Csabs

Csabs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Sziasztok!
Segítségeteket kérném!

Tektro hidros tárcsafékem van. Használt, de megbízható baráttól vettem. Az elsõ fékkel nem tudok kibékülni... fékezéskor bedadog. Nem tudom hogy lehetne szebben kifejezni, elkezd ütni. Manito black elite-re van felrakva, ha ez számít valamit. Valamint az elsõ kerekemben van egy elhanyagolható tojás. Valamint nem a kezdetektõl csinálja.

Megköszönném a segítséget!
Minden jót!

Cs

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

ez a régebbi, a "fázós" széria karja.

Esetleg kép a NEM FÁZÓS széria karjáról?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Avid Juicy Ultimate-rõl mik a tapasztalatok?

vegyesek,

szerintem nem neked való :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Avid Juicy Ultimate-rõl mik a tapasztalatok?

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

MTBSRÁC

Ha fagyási szériára gondolsz akkor megcáfolom mert -20fokban is tökéletesen mûködött és beza a garázsunkban is fagyott rendesen. Különálló vékonyfalu betongarázsban. Nekem is cseszi már a csõröm hogy nemjött mega z adapter.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

....

Kérdéseidre a válasz!
- Igen 203-as tárcsa, és azért ilyen gány mert még nemjött meg a hozzávaló adapter, most a héten fog érkezni a megfelelõ méret.
- Unokatestvérem fia játszott vele úgy hogy észre sem vettem, nemrégen történt fogta kikapta a dobozából és lesurulta róla a festéket valamivel. (béla voltam ezt már elfelejtettem megkérdezni de annyira nemizgat) a hozzávaló tárcsákat meg már elpasszoltam így kénytelen voltam feldobni ezeket.
- Írtam hogy teszteltem a fékbetéteket és most tettem vissza bele a normál betétet. Pár fékezés és ismét teljes felületen fog meglátszódni a pofa nyoma.

Remélem a kiváncsiságodat kielégítettem ;)

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 posts
  • LocationMecsek
MTBSRÁC
Az tény hogy ez a hibás széria, de az is közre játszhat hogy a nyereg nincs párhuzamba a tárcsával és így tekerheti a dugattyút ami olajfolyáshoz vezethet.
Ha meg veszel egy gyári adaptert shimanohoz nem kell egy darab alátét se, fõleg az adapter és a villa közé.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts
[quote name='Mtbsrác']Kicsit megcsúszva de ittvan a fékem:

Felvetõdik bennem néhány kérdés: mekkora tárcsát használsz, ha sejtésem nem csal 203 körüli, mi az a gányolás a villa és a fék adapter között, elõször azt tenném rendbe egy gyári megfelelõ méretû adapterrel.
Miért van megkopva a féktárcsa tartó alubak teteje... Ilyen bénán kopott betéteket még nem láttam...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
ez a régebbi, a "fázós" széria karja.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ranezesre az enyem is ilyen volt.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Kicsit megcsúszva de ittvan a fékem:
Feltöltött kép
Feltöltött kép
Akkor most ez melyik széria is?

Itt pedig a fékpofák amik már avétosak voltak anélkül is így nemsajnáltam õket reszelni flexelni csapkodni. Jól látni a két fékpofán az olaj vagy nemtom milyen trutymót ahol épp érintkezett a tárcsával. Ahol nemérintkeztek ott a gyári szine lenne tiszta állapotban. ilyennek kéne lennie mindig szinte miután megvan tisztítva minden. Tárcsa fémtisztára tisztítva, pofárkról ez a trutyi lekaparva/mosva. Majd nemkell több 5-6 fékezés és ismét ilyen szinûek lesznek mint itt a képeken láthatóak és a tárcsát is össze trutymákolják és úgy visít miattuk a fék és berezonál az egész bicaj hogy az nemigaz. Persze fékerõ az nuku.

Elsõ ilyenfajta volt:
Gold Fren Ceramic Carbon
Feltöltött kép
Másik fajta pedig:
Shimano M07 fél/fémes
Feltöltött kép
Ezen pofák története és bemocskolódása ismeretlen hogy hogy sikerült, de az fix hogy egyik pillanatról a másikra ilyen lett és megtisztítani nemlehet õket. Próbáltam már mindent, kiégetni, mosni smirglivel leszedni de mind eredménytelen. "Tisztítás" után tiszta felületet kapok majd pár fékezés után ismét olyan lesz mint amit a képeken láthattok.

Mielõtt bki lehurrogna leírom még1x ezeknek a betéteknek már amúgy is mind1 mi történik velük.

Most épp a01s resinnel nyomulok ez eddig a nyerõ nekem.
De a lentebbi hozzászólásra is válaszoljatok légyszi hogy milyen az a betét.
Kici óccó alliggator volt már nekem és bajom nemvolt vele.

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Alligator Fékbetét VX18 Shimano hidraulikus fékekhez

Ehhez a fékpofához mi a véleményetek? Mûgyantás, nembaj ha kopik mert olcsón pótolható. Voltak nekem alligátor pofáim hope-ba és azok rendbenvoltak. Ill még van is egy garnitura vhol fekvõben. Ez ugye a m775-re kellene csak a véleméynetek érdekelne.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Most lemegyek megnézem és le is fotózom hogy melyik is pontosan ami nekem van.
Viszont egy atomlámpa kérdés. Van rajta a free stroke csavar ezt melyik állásba tegyem,
hogy a legkisebb húzásra is blokkolja a kereket! Kinntlegyen a csavar vagy fullra betekerve.
Amit sikerült kiderítenem a fékrõl hogy egy 2010-es Kona CoilAir Supreme-rõl lett levéve amit angliában vettek.

egyik allasban sem lenne szabad - en annyi difit vettem eszre, hogy egyik allasban nyulosabb, a masikban meg kemenyebb, ha behuzod a fekkart. ez az a ficsor, amit szerintem mindenki egyszer probal ki :D

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts
Most lemegyek megnézem és le is fotózom hogy melyik is pontosan ami nekem van.
Viszont egy atomlámpa kérdés. Van rajta a free stroke csavar ezt melyik állásba tegyem,
hogy a legkisebb húzásra is blokkolja a kereket! Kinntlegyen a csavar vagy fullra betekerve.
Amit sikerült kiderítenem a fékrõl hogy egy 2010-es Kona CoilAir Supreme-rõl lett levéve amit angliában vettek.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Félig off, de: 4 éves a Magura Louise fékem, ment vagy 11e km-t, javarészt terepen, hóban-sárban, dögmelegben; de még az eredeti olaj van benne és nem szivárog, sõt, fellevegõsödni csak most kezdett el a hátsó, ennyi idõ után, de még most sem vészes, nem esik be a fékkar, csak érzem, hogy nyúlósabb lett a fékezés.
Csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy kifogtam egy jó féket? :-) Nem csak Shimanónál, nem csak Formula fékeknél (amirõl Bringavarázs írt már bõvebben), de fellevegõsödõ Magurák kapcsán is akad sok panaszos az internet fórumain...
Mindenesetre megjött No.-ból a Magura Mini Service Kit + 250 ml Royal Blood, a napokban ünnepélyesen lecserélem az olajat én is. Kiváncsi leszek, hogy néz majd ki az olaj ennyi év használat után. Ha lesz kedvem, majd lefotózom. :-)

szimplan rossz szeria - nekem is ilyen 775os fekem volt, hasznaltam telen, nyaron, semmi gond nem volt vele sose.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
szerintem levegõsödni még a régebbiek szerettek.

de pl a hfx-magban nekem 5 vagy 6 év meg 8-9K volt még gyári betétekkel meg löttyel. s csak tavaly kezdett döglõdni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Félig off, de: 4 éves a Magura Louise fékem, ment vagy 11e km-t, javarészt terepen, hóban-sárban, dögmelegben; de még az eredeti olaj van benne és nem szivárog, sõt, fellevegõsödni csak most kezdett el a hátsó, ennyi idõ után, de még most sem vészes, nem esik be a fékkar, csak érzem, hogy nyúlósabb lett a fékezés.
Csak én vagyok ilyen szerencsés, hogy kifogtam egy jó féket? :-) Nem csak Shimanónál, nem csak Formula fékeknél (amirõl Bringavarázs írt már bõvebben), de fellevegõsödõ Magurák kapcsán is akad sok panaszos az internet fórumain...
Mindenesetre megjött No.-ból a Magura Mini Service Kit + 250 ml Royal Blood, a napokban ünnepélyesen lecserélem az olajat én is. Kiváncsi leszek, hogy néz majd ki az olaj ennyi év használat után. Ha lesz kedvem, majd lefotózom. :-)