Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Féküvöltésre én is keresem a megváltó megoldást
Arra mondjatok okosat, hogy egy null km-es Cube gép Shimanó tárcsaféke miért ordít a sokadik hegyi tekerés után is.
Nem kapott olajat, most jött a dobozból. Egyértelmû megoldást a szerelõ sem mondott.
Az már csak hab a tortán, hogy egy Code 5-ösnél is hasonló problémát kéne orvosolnom. Mindkét esetben hátsó fékrõl van szó.

Nekem a fémes betét miatt ordított hátul mint az öszvér, 160-as tárcsa gyorsan elmelegedett tõle, félfémes vagy gyantás betéttel megszûnt az ordítás.

NMI003

NMI003

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 10 posts
A bolt elvileg beállítva adta át a bringát, aztán visszavittük és újra dolgoztak rajta de nem szûnt meg a hiba

NMI003

NMI003

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 10 posts
A rézpaszta még nem volt próbálva és létezik valami zsír szerû trutyi is, de egyik sem kerül rá gyárilag így kicsit ódszkodom tõle mert macerás kipucolni ha nem válik be

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Réz paszta nem megoldás az ilyenre? Melóhelyen mi szoktuk használni rakodógépnél mert ott is mindig nyikorog .
Pedig új minden.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Az még lehet hogy nem párhuzamos a tárcsa a nyereggel.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

NMI003

NMI003

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 10 posts
Féküvöltésre én is keresem a megváltó megoldást
Arra mondjatok okosat, hogy egy null km-es Cube gép Shimanó tárcsaféke miért ordít a sokadik hegyi tekerés után is.
Nem kapott olajat, most jött a dobozból. Egyértelmû megoldást a szerelõ sem mondott.
Az már csak hab a tortán, hogy egy Code 5-ösnél is hasonló problémát kéne orvosolnom. Mindkét esetben hátsó fékrõl van szó.

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
menézetem mással, aztán mondom mi volt

köszi a segítséget:)

dol

dol

újonc

• fórumtag
  • 2 posts

nem érintkezett a tárcsa valamilyen olajos/zsíros anyaggal?

Én is erre gondoltam, de nem tudok róla :)

Fog rendesen a fék?

Nagyon kicsit engedi a tárcsát, de biztonságosan meg lehet vele állni.

Koszos vagy a betét vagy a tárcsa ha fog és nem zavar hogy üvölt akkor adjad, én is így kezdtem a duna marcit X kilométernél majd abba hagyja.

Hmm, akkor nem aggódom annyira.

Köszönöm mindenkinek!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
akkor lehet csak levegos.

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
rendben. most néztem és visszakeményedett, most nem megy be a markolatig a kar

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Sziasztok!

Nagy problémám van:) Megdöglött az elsõ tárcsafékem. Beesik a kar markolatig. Egy idõ után visszakeményedik, de nem az igazi. A szervízben azt mondták, hogy valószínû megadta magát valami a karban ( eltört a rugó, szétment benne valami, stb.) fel kéne küldeni Pestre, hogy szétszedjék, de nem lenne olcsó multaság. Cserét javasoltak.

Milyen hidraulikus tárcsaféket ajánlanátok xc-re? Nem akarok drágát, de gagyit se. Avid Juicy 5-ös van/volt.

Elõre is köszi.

Nézesd meg egy másik szerelõvel is mielõtt lecseréled! Nekem hasonló problémám volt és egy tisztítás, olajcsere, légtelenítés után teljesen jól mûködik!

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
ez jó lesz remélem (SLX vagy XT),

németül nem tudok:( pedig, ha jól számolok akkor olyan 40000 körül jön ki a pár (SLX). az még beleférne, de az 50+ (XT) már nem igazán:)

köszi azért a segítséget

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ott vannak az olcsobb fekek is, de ezek azok, amik szvsz tuti jobbak, mint az elixir 5.

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
az úgy már sok:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ezt toluk kell megkerdezni, de ha parban rendeled, nem hinnem, hogy ket hatsot kuldenenek :) ugy meg 10%al olcsobb.

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
akkor ez most elsõ, vagy hátsó?

Shimano Deore XT BL-M785 tárcsafék, fekete, első - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

"Shimano Deore XT BL-M785 tárcsafék, fekete, elsõ.

Leirás:

Deore XT tárcsafék feketében. A csomag tartalma: fék, kábel, jobb hátsó fékkar. Menetkész állapotban feltöltve."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
igen, csak az slx kinn majdnem parban ennyi :)
Shimano SLX Scheibenbremse BR-M666 Modell 2012 - BIKE-COMPONENTS.DE

itthon itt is erdemes megnezni:
Shimano -- BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

ps: jol latom, hogy olcsobb nalunk az xt, mint az slx??

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
õk lennének?

Shimano SLX '12 (BL-M666+BR-M666) fékrendszer (Fék | Fék | Hidr. tárcsafék) | Kerékpár Webshop

Shimano Deore XT '12 (BR-M785 + BL-M785) (Fék | Fék | Hidr. tárcsafék) | Kerékpár Webshop

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
shimano slx/xt 666/785

Gubi

Gubi

vendég

• fórumtag
  • 111 posts
Sziasztok!

Nagy problémám van:) Megdöglött az elsõ tárcsafékem. Beesik a kar markolatig. Egy idõ után visszakeményedik, de nem az igazi. A szervízben azt mondták, hogy valószínû megadta magát valami a karban ( eltört a rugó, szétment benne valami, stb.) fel kéne küldeni Pestre, hogy szétszedjék, de nem lenne olcsó multaság. Cserét javasoltak.

Milyen hidraulikus tárcsaféket ajánlanátok xc-re? Nem akarok drágát, de gagyit se. Avid Juicy 5-ös van/volt.

Elõre is köszi.