Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ez a rezonancia fekfuggo is - pl avidok gyakran csinaljak, shimanok meg ritkan.

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

az az érdekes hogy az elsõn rendesen mûxik. lehet olaj ment rá mikor a láncot olajoztam.mindegy holnap cserélem a tárcsát hátsót elõre elsõt hátra vagy a betéteket is esetleg megcsiszolom õket lemosom féktárcsatisztitóval a tárcsákat azt addig játszok vele mig jó nem lesz vagy mig el nem gurul a gyógyszer azt akkor jön a balta... :)
azt hittem ez általánosabb probléma nem csak nekem jelentezett

Barátomnak pl az segített h a váz és az adapter találkozásánál a festéket leszedtük. Nem feküdt fel rendesen, és iszonyatosan rezonált a Formula RX fékje. Ez a beavatkozás után majdnem h megszûnt.
Lehet h fel kéne maratnod a fékszemeket, meg olyan adaptert keresni ami eloxálva van, és nem porfestve. Mert akkor fém a fémen feküdne fel.

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
az az érdekes hogy az elsõn rendesen mûxik. lehet olaj ment rá mikor a láncot olajoztam.mindegy holnap cserélem a tárcsát hátsót elõre elsõt hátra vagy a betéteket is esetleg megcsiszolom õket lemosom féktárcsatisztitóval a tárcsákat azt addig játszok vele mig jó nem lesz vagy mig el nem gurul a gyógyszer azt akkor jön a balta... :)
azt hittem ez általánosabb probléma nem csak nekem jelentezett

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

nem hagyott nyugodni a dolog.... kimentem szétszedtem az egészet.. meguztam mind a 6 tárcsataró csavart szétszedtem a féket megnéztem a betéteket kiszszedtem a hézagoló alátétet és láss csodát..... ugyaugy rezonál minden egyszeûen nem értem teljesen tanácstalan vagyok.......

Talán próbáld meg még a betéteket becsiszolni, és újra bekoptatni.
Aztán lehet h a jelenlegi betét+tárcsa kombod az életben nem fog rendesen mûködni :S

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
nem hagyott nyugodni a dolog.... kimentem szétszedtem az egészet.. meguztam mind a 6 tárcsataró csavart szétszedtem a féket megnéztem a betéteket kiszszedtem a hézagoló alátétet és láss csodát..... ugyaugy rezonál minden egyszeûen nem értem teljesen tanácstalan vagyok.......

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

sziasztok! olyan kérdésem lenne van egy deore tárcsafékem gagyi tektro tárcsáim voltak amik állandóan elmelegedtek. most vettem avid g 3 at picit a tárcsa lábait fogta a betét felül meg elhagyott 1.5 mm-t ezért megemeltem egy alátéttel most viszont ha behúzom rezonál alattam az egész bringa ... ez mitõl lehet? hogy lehet megszüntetni köszi a válaszokat!

Azért kezd el beremegni, mert nem fekszik fel rendesen az alátét miatt a féknyereg az adapterre SZVSZ.
Az meg egyik meg másik tárcsában kialakításban vannak különbségek, ne lepjen meg túlontúl. Ha egymásra rakod a régi meg az új tárcsát lefogadom, meg az átmérõjük sem lesz teljesen egyforma :S

Cseréld le az adapteredet olyanra ami jó az Avid tárcsáidhoz mindenféle alátétezés nélkül.

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
meg azt se értem ha mindkét tárcsa 160 as akkor hogy lehet hogy az egyiket jól fogta az avidnak meg a lábait fogta a tetejét meg elhagyta???

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
sziasztok! olyan kérdésem lenne van egy deore tárcsafékem gagyi tektro tárcsáim voltak amik állandóan elmelegedtek. most vettem avid g 3 at picit a tárcsa lábait fogta a betét felül meg elhagyott 1.5 mm-t ezért megemeltem egy alátéttel most viszont ha behúzom rezonál alattam az egész bringa ... ez mitõl lehet? hogy lehet megszüntetni köszi a válaszokat!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen az jó lesz ami most van fennt az egy 185 elsõ adapter.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Valaki nem tud segíteni hogy a Polar 4X-es vázamra és Hayes MX4-es fékemhez milyen adapter kéne hogy fel tudjak tenni 180-as tárcsát?
Pl ilyen adapter jó lenne?: Hátsó 7" (180mm) IS
Két kép a jelenlegi adapterrõl:
http://imagerz.com/Q...ktvAwMAV1lIEAVR
http://imagerz.com/Q...ktvAwMAV1lIEwVR
Elõre is köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Ha én kicserélném a tárcsát, amikor kicsit odakozmál, már minden pénzemet tárcsára költeném. Görbülés kiegyenget, égetés meg lekopik. Itthon amúgy sem ég meg, csak a 2000 m szint egyben típusú lejtõkön, de ott meg bármelyik.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Értem köszi.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
1. Jobban hûl, nagyobb fékerõ
2. adapter kell, de hogy pont milyen, majd a bolt (vagy itt valaki) megmondja
3. Nem muszáj
4. Avid SD-7 fékkar az állítható bowden-húzással csodát fog tenni a fékeddel Teszt: Avid SD 7 2012 fékkar, kerékpár, bicikli, ár
Marci

fireproof

fireproof

vendég

• fórumtag
  • 60 posts
Sziasztok. Egy kis segítségre lenne szükségem. Most egy Hayes V6 160mm-es tárcsám van ami meg is égett és 8-as is van benne szóval igencsak cserére szorul. Csak hátul van fékem ami egy Hayes Mx-4. A kérdéseim a következõk lennének:
1. Milyen elõnyökkel járhat egy 180-as tárcsa? Érdemes lenne nagyobb tárcsára váltani?
2. Csak egy hátsó Hayes 180-as adapter kellene és akkor lehetne 180-as tárcsával használni?
3. Érdemes lenne a fékbetétet is cserélni vagy ha azon még van anyag akkor nem muszáj?
4. Egy noname fékkar helyett érdemes lehet venni egy márkásabb fékkart? Sokat számít?
Elõre is köszönöm a segítséget. :)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2,348 posts

Ez igaz lehet a CODE 5-öm esetében, mert nem gyári a fékpofa (de akkor is csak a hátsó ordít) De egy gyári szettnél nem lehet ilyen hiszen összetartozó alkatrészekbõl áll.

Ha nem lehet ilyen akkor nem lehet, ja igen, nálam XTR tárcsa XTR M 06 fémes betét volt...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szvsz designban (festesek :) ) kicsit hozzaigazitottak az uj slx garniturahoz. ugyanannyiba kerul.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
õõõ, elnézést, 675-öt akartam írni. ezt itt ni:
Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675 Modell 2013 - BIKE-COMPONENTS.DE

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

br-m666 és 975 között milyen különbséget kellene látnom?

975ot ugyan csak egyszer probaltam (akkor meg 775om volt), de emlekeim alapjan a 666 jobb fek.

NMI003

NMI003

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 10 posts
Ez igaz lehet a CODE 5-öm esetében, mert nem gyári a fékpofa (de akkor is csak a hátsó ordít) De egy gyári szettnél nem lehet ilyen hiszen összetartozó alkatrészekbõl áll.

Nekem a fémes betét miatt ordított hátul mint az öszvér, 160-as tárcsa gyorsan elmelegedett tõle, félfémes vagy gyantás betéttel megszûnt az ordítás.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
br-m666 és 975 között milyen különbséget kellene látnom?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"