Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

dudo

dudo

vendég

• fórumtag
  • 84 posts
Shimano icetech-es féktárcsát hogyan lehetne kiegyengetni?

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 posts
BB7-hez milyen fékkart ajánlotok. Jelenleg még a V fékes Deorékat használom. Érdemes tõlük megszabadulnom?

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Fellevegõsödhet, mást nem.

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Olajos tárcsaféknek okoz valamilyen problémát ha fejjel lefelé szálitjuk a bringát?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
jót hallott már róla valaki? mert én még nem.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
hat mongy a ryde az erdekes egy allatfajta :D

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
egy bubitol mert esne be a kar?

a legegyszerubb egy jol elvegzett legtelenites.ha utana is szar akkor majd talalgatunk meg.

Szabie

Szabie

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Nem hiszem hogy az, mert nem esik be a kar

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
levego?!

Szabie

Szabie

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Van egy Hayes stroker ryde elsõ fékem, ami rendesen fog csak nehezen lehet behúzni a kart, az elején még simán megy, majd erõsen meg kell húzni hogy rendesen fogjon. Mi lehet a hibája, a fékkar vagy a dugattyúknál valami?

sztibi87

sztibi87

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Hát olyasmi, igen. Vannak a féktárcsán azok az eldöntött, téglalap formájú lyukak, olyan mintha azokba darálna a fékpofa, de igazából nem is, legalábbis a gyári pofákon fura sérülést nem látok.

Ha ez Avid betegség, hogy lehet megoldani? Másfajta tárcsát kéne nézni?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ilyen bugyborékolás szerû a hang?
Mert az Avid betegség, rengeteg fék olyan.

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Nézd meg,h' ha behúzod a féket,nem nyomja-e el a tárcsát valamelyik oldalra,irányba,vagy pedig nincs-e megdöntve a nyereg.Lazítsd föl a féknyereg csavarjait,húzd be a fékkart,majd 1-1 kicsit húzva a csavarokon fölváltva húzd fixre!Utána próba!Ha a váznál/villánál van megmunkálási hiba,a féknyereg alatti kúpos alátéteknek ki kell küszöbölni azt!Billenteni és forgatni is lehet a nyerget.
Magellan-os

sztibi87

sztibi87

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok!

Nemrég vettem új bringát (Magellan polaris) Avid Juicy 3 tárcsafékkel (Avid G2 clean sweep 160mm-es tárcsákkal) és az a problémám vele, hogy fékezéskor mindkettõ igen erõs, amolyan daráló hangot ad ki magából. Megpróbáltam már fékbetétet cserélni, a gyári fémes betétet organikus BBB BBS42-es-re cseréltem(próbaképp csak az elsõt), de semmi változás, ugyanúgy zavaróan hangosan fékez.

Mi lehet ennek az oka? Lehet ezt valami beállítással kiküszöbolni?

Válaszotokat elõre is köszönöm!

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Múltkor írtam nem fog a fékem. A probléma megoldásra került. Feltettem gáztûzhelyre a fékbetétet és kitüzeltem . Kis csiszolás és most úgy fog mint új korában. ))

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Üdv!Szerintetek ez jó mechanikus tárcsafékhez?:Termék adatlap - 070400000016 Fékkar Shimano LX06 jobb+bal ezüst/fekete

Jó.
De ez még jobb: Teszt: Avid SD 7 2012 fékkar, kerékpár, bicikli, ár
Marci

Louis

Louis

törzsvendég

• fórumtag
  • 802 posts
Üdv mindenkinek!
Center lock adapterekrõl van vkinek tapasztalata?!Vmelyik külföldi honlapon Alligator center lock adapterrõl írtak vmi rosszat,talán h' eltört nyomatékkal húzás ellenére?!De nem biztos!
Magellan-os

bandi3677

bandi3677

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Üdv!Szerintetek ez jó mechanikus tárcsafékhez?:Termék adatlap - 070400000016 Fékkar Shimano LX06 jobb+bal ezüst/fekete

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
ugy látszik ez a Shimano BR-M575 fék és a benne lévõ B01s betét valamint az Avid G3 CleanSweep tárcsa valahogy nem szeretik egymást....

superior

superior

vendég

• fórumtag
  • 21 posts
lemostam a tárcsákat becsiszoltam a betéteket ugy tettem a gyorszárat hogy a fékkel ellentétes oldalon húzzon,megcsiszoltam vázat tettem alátétet a váz és az adapter tartó csavar feje közé megcseréltem a fékbetéteket(elsõ nem rezonált) csere után sem tette ezért megcseréltem a tárcsákat is ugy se rezonált az eleje elöl sõt lett olyan fékel földúton megcsúszott a kerék majdnem pereceltem is bezzeg hátul az atya úr istenér nem hagyja abba. fékezek 10 et bemelegszik a tárcsa és már rezonál is. nincs más hátra marad a balta....