Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Évente érdemes, nem egy horror összeg.

Benõke

Benõke

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy bowdenes fékeknél, mennyi idõ után érdemes/kell bowdent cserélni? Nyúlik, elpattog, de mégis kb évente, vagy 2 évente? És ami ehhez kapcsolódik, hogy a bowden vezeték is súrlódik stb, azt is érdemes cserélni?

Berényi Péter

Berényi Péter

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Köszönöm a segítséget!

gabesz1986

gabesz1986

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Aha köszi!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni Tõletek.

Nemrég sikerült hozzájutnom egy használt Shimano BR-M485 (alivio) hidraulikus tárcsafékszetthez, SM-RT62M és SM-RT53M féktárcsákkal. Fel is rakattam szervizben. Nagy csalódás volt. Elõtte egy „avid single digit 3” típusú V-fék szettel nyomtam, ami szerintem übereli. A fékhatás gyenge, a hátsó fék pedig a légtelenítés ellenére nyúlós, sõt a fékolajtartály illesztésénél, mintha szivárogna az olaj. Szerintetek egy fékkarcsere megoldaná a problémámat?
Mondjuk Deore BL-M595: Shimano Deore hidraulikus fékkar, jobb (BL-M595R) | KBLM595R
Egyáltalán kompatibilis az alivio hengerekkel?

Még egy probléma, ami nagyon zavaró :-/ A fékek megálláskor hajókürt szerû darabos hangot adnak. Ha kicserélném a fékbetéteket megszûnne a jelenség? Gyári betéteken kívül létezik még jó alternatíva.

Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv
Peti

Ha szivarog es puha akkor valoszinuleg meg mindig levegos. a fekkar tartalynal van egy gumi tomites, elobb annak a cserejevel probalkoznek, es utanna ujra kellene legteleniteni. Jo sokaig hogy minden bubi kijojjon belole. Egy uj fekkar nem lesz olcso, akkor mar nem erte meg hasznalt feket venni.

A nyikorgas ellen valami alkoholos fektisztito spray-t probalnek a tarcsara es a betetekre egyidoben, ez fekeroben is segithet. Ha nem segit, akkor fekbetet csere, BBB pl egesz jo, vagy amit a bolt arul epp, es megfizethetonek tartod, EBC, Clarks, Fibrax, Ashima, Jagwire (gyakorlatilag mind ugyanonnan jon)

Sziasztok!
Kérdésem lenne Shimano BL-M486 fékkaron a fékkarnál van egy kis imbusz csavar (2es ha jól emlékszem) az olajtartály irányába jól gondolom hogy ezzel a fogáspontot tudom állítani?

Nem jol gondolod, azzal csak a fekkar markolat tavolsagat tudod allitani.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gabesz1986

gabesz1986

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Sziasztok!
Kérdésem lenne Shimano BL-M486 fékkaron a fékkarnál van egy kis imbusz csavar (2es ha jól emlékszem) az olajtartály irányába jól gondolom hogy ezzel a fogáspontot tudom állítani?

Berényi Péter

Berényi Péter

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék tanácsot kérni Tõletek.

Nemrég sikerült hozzájutnom egy használt Shimano BR-M485 (alivio) hidraulikus tárcsafékszetthez, SM-RT62M és SM-RT53M féktárcsákkal. Fel is rakattam szervizben. Nagy csalódás volt. Elõtte egy „avid single digit 3” típusú V-fék szettel nyomtam, ami szerintem übereli. A fékhatás gyenge, a hátsó fék pedig a légtelenítés ellenére nyúlós, sõt a fékolajtartály illesztésénél, mintha szivárogna az olaj. Szerintetek egy fékkarcsere megoldaná a problémámat?
Mondjuk Deore BL-M595: Shimano Deore hidraulikus fékkar, jobb (BL-M595R) | KBLM595R
Egyáltalán kompatibilis az alivio hengerekkel?

Még egy probléma, ami nagyon zavaró :-/ A fékek megálláskor hajókürt szerû darabos hangot adnak. Ha kicserélném a fékbetéteket megszûnne a jelenség? Gyári betéteken kívül létezik még jó alternatíva.

Elõre is köszönöm a segítségeteket!
Üdv
Peti

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
nem keresett valaki ilyen shimano pm-is adaptert (SM-MA-F180S/P)?
IS-PM 180mm adapter « fék / tárcsa « MTB ALKATRÉSZ « Kategóriák tallózása

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
16394-es hozzászólás talán megadja a választ...
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

szucs76

szucs76

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Egy elsõ 180-as adapter (SM-MA-F180P/S) jó hátulra 160-as tárcsához?
Valami rémlik mintha jó lenne, de nem vagyok benne biztos.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás

goodridge?
bár az se lesz olcsó

Igen néztem, ugyanott vagyok velük...:(

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
goodridge?
bár az se lesz olcsó

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

zsolesz777

zsolesz777

vendég

• fórumtag
  • 137 hozzászólás
Sziasztok! juicy 5 sl-hez keresek fékcsövet (gondolom ugyanolyan, mint sima 5ös), de persze vagy nincs ,
vagy horror-àr...van valami más megoldás a gyàrin kívül?hogy oldható meg? köszi!

ahkaroly

ahkaroly

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Rendben, Köszi! Akkor lecsapok rá.

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Nagyon jó tárcsák, akár a G3 vagy G2.

ahkaroly

ahkaroly

vendég

• fórumtag
  • 10 hozzászólás
Sziasztok!

Annyira jutottam, hogy az Alligator egy rakás hulladék. Találtam egy õs Shimano 160-as tárcsát, ami még talán egy bowdenes Alivio-hoz volt, és ezzel is kb. 20 szor jobb a 575. Az a kérdésem, hogy az Avid Clean Sweep G3 tárcsa mennyire jó választás vajon ehhez a fékhez? Találtam új 185 és 160 mm-est is, egész jó áron.

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

megnéztem, nincs csak elméletben hátsó S/P adapter, sorry

és egy ilyen?
ez már elég le megy és talán hátul menne a 180 vagy 185 tárcsával.
vagy ez hülyeség?
csak szemre tudom nézni hogy a felfogatáshoz képest hol van ezen a fúrat meg a másikon.
170 adapter
ez a létezõ legkisebb ilyen adapter.
ez után már csak a KCNC-s féle van ami ahogy olvasgattam lutri hogy jó-e a vázhoz meg a testhez egyáltalán.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem akarok okoskodni, de a Skareb-nek véletlenül nem 180pm a befogadása? Mert ha igen akkor a SMMAF180SP adapter felejtõs (sõt, hivatalosan nincs rá megfelelõ megoldás) max egy 200-203 tárcsával mûködne ezzel az adapterrel. Hátra meg számomra is nagy kérdés, mivel Rob által adott típusról SMMAR180SP nem találtam infót, de ha valóban van akkor annyira negatívba menne a felfogatás hogy az már szinte a vázban lenne.
Javítsatok ha tévedek!

megnéztem, nincs csak elméletben hátsó S/P adapter, sorry

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
kétféle IS féknyereg van
ami elöl gyárilag 160 az hátulra feltéve 140
ami hátul 160 gyárilag, az elõre feltéve 180

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Nem akarok okoskodni, de a Skareb-nek véletlenül nem 180pm a befogadása? Mert ha igen akkor a SMMAF180SP adapter felejtõs (sõt, hivatalosan nincs rá megfelelõ megoldás) max egy 200-203 tárcsával mûködne ezzel az adapterrel. Hátra meg számomra is nagy kérdés, mivel Rob által adott típusról SMMAR180SP nem találtam infót, de ha valóban van akkor annyira negatívba menne a felfogatás hogy az már szinte a vázban lenne.
Javítsatok ha tévedek!