Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

ahkaroly

ahkaroly

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni.

Tavaly vettem egy Shimano M575-ös fékszettet, és eléggé megszívtam vele. Elöl és hátul is egy-egy dugattyú nem úgy mozog ahogy kéne, és ereszti is az olajat. Kiderült, hogy nem lehet vele mit csinálni, szóval valami új féket szeretnék most venni.

Mit ajánlotok helyette? Sajnos max 30-35 ezer Ft-ot tudok erre szánni most. Használtat érdemes néznem vagy inkább a garancia miatt újat ? Újba ezt néztem : Shimano Deore '12 (BL-M596+BR-M596) fékrendszer (Deore logo) |

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Amúgy az tény, hogy jelenleg az Shimano XT fék az egyik legjobb ár-érték arányú fék...

Nekem már a Deore set is kicsit soknak érzõdik árban (35-40e rotorral együtt).

ui: Volt sár szépen, meg hó is. Nem gyõzöm takarítani (a lakást is).

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts

nekem az a fekpofa kopas gyanus.meg csak most vetted.

Van olyan, hogy bekopás alatt jobban fogy a betét. Meg ha jól emlékszem volt itt sarazás is. Na, ha az bejut a pofa és a tárcsa közé (miért ne jutna), akkor kicsit gyorsabb az amortizáció. De mellesleg olyankor jobban is összekopik a rendszer :D

Amúgy az tény, hogy jelenleg az Shimano XT fék az egyik legjobb ár-érték arányú fék...
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

inkabb azt fogadd meg hogy mielott nekialsz szerelni visszaolvasol a forumon.

Rendben. ;)

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
inkabb azt fogadd meg hogy mielott nekialsz szerelni visszaolvasol a forumon.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Promax förmedvény. 2200 km van benne és igen, pont fél éve vettem. Valamit mutatott, hogy mi volt eldeformálódva rajta. Nem beszélt rá, csak javasolta. Sõt, igazából én kérdeztem rá, hogy ne cseréljük? E mellett azt is mondta, hogy neki 2 évig jó szokott lenni egy fékpofa (bár neki nem is ilyen bringája van) és õ is megjegyezte, hogy még csak most vettem. Itt nem szoktak rábeszélni dolgokra, ellenben a másik helyen, ahol megint nem akart(ak) kínlódni a problémámmal 10 percnél tovább (amiért fizetnék). Megfogadtam, hogy legközelebb itt többet nem vásárolok semmit, de most azt is megfogadom, hogy ha legközelebb a hátamon kell vinni, akkor sem megyek hozzá többet :) és odáig cipelem a bringát, ahol kedvesek és segítõkészek.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Voltam szerviz(ek)be. Elõször oda mentem ahol vettem, mert az közel volt (nem mertem ráülni, így eltoltam). 10 perc után sem tudta kivenni a fickó a fékpofát. Jöjjek vissza máskor, mert õ most dolgozik. :) Hagyjak telefonszámot és majd felhív. Mondom jó. (LOL). Itt már tudtam, hogy megyek tovább a kedvenc helyemre, ami viszonylag messze van, de mivel azt mondta, nyugodtan tekerhetem (sõt biciklizhetek is (LOL2) - az persze nem gond, hogy annyira szorult az elsõ kerék, hogy felet nem tudtam fordítani rajta - ), így elmentem oda ahonnan mindig elégedetten jövök ki. Ki is szedték a fékpofát 5 mp alatt. Javítható lett volna, de a kopás miatt javasoltak egy újat helyette (valami Alligator-t 3200 forintért). Kaptam új hátsó bowdent is, be is kenték. A váltás is örömtelibb. Viszont sajnos esik az esõ. Röviden ennyi. :)

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Amúgy a tanulási folyamatban nagyban segíthet, ha olvasgatsz használati/szervíz útmutatókat. Pl. a Promax fékedhez tartozó fékbetét csere folyamatot leíró doksiban szerepel egy ilyen figyelmeztetés szép pirossal:

Megfogadom. :)

tomidny

tomidny

maximus

• fórumtag
  • 13,954 posts
Amúgy a tanulási folyamatban nagyban segíthet, ha olvasgatsz használati/szervíz útmutatókat. Pl. a Promax fékedhez tartozó fékbetét csere folyamatot leíró doksiban szerepel egy ilyen figyelmeztetés szép pirossal:
Feltöltött kép
Bûnözõ vagyok.
Ordítok Füstölök

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

Ahogy olvasom a történeteidet neked az átlagnál lényegesen magasabb lesz a tanulópénzed.

Lehet. Viszont ha valamit kitanultam, abban átlagon felül szoktam teljesíteni, csak általában nehezen vagy lassan indulok meg...

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ahogy olvasom a történeteidet neked az átlagnál lényegesen magasabb lesz a tanulópénzed.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts

szarvashiba.de mindig nem konnyu orvosolni.
egy lapos feju csavarhuzoval probald szetfesziteni a pofakat...

Megtörtént. Benne egy kis fém "rúd", ami a fékpofa tetején ücsörgött, az elgörbült a tárcsától mikor raktam volna vissza. Hiába, az is össze volt szorulva, próbáltam közé helyezni a tárcsát. Na most az szépen folyamatosan neki ütközik, hozzáér a tárcsához és egyben le is fékezi a kereket.

egyebkent hiaba valtasz feket ez mindegyiknel igy van

Ez egy kalap sz... fék. Volt már vele bajom korábban is. Újonnan 250+ körüli bringával nem, vagy drasztikusan kevesebb baj lenne, látva azok felszereltségét. Most apránként cserélgetem, ami elhasználódik vagy bajom van vele. Így drágábban jövök ki, mintha ezt hagynám a fenébe és vennék új bringát (amire amúgy nincs is pénzem jelenleg), de legalább az apránkénti upgradekkel az lesz rajta végül, amit én akarok.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
szarvashiba.de mindig nem konnyu orvosolni.
egy lapos feju csavarhuzoval probald szetfesziteni a pofakat.ha nagyon nem megy akor le kelle reszteni egy kis olajat.
lehet hogy vegul a pofakat is szetbarmolod.
egyebkent hiaba valtasz feket ez mindegyiknel igy van.

IAmSpecialized

IAmSpecialized

törzsvendég

• fórumtag
  • 504 posts
Kisebb problémába ütköztem az imént egy karbantartás során. Összesaraztam a bringát és hogy kényelmesen hozzáférjek a fékekhez, egy mozdulattal kivettem az elsõ kereket (már nem elõször). Fogkefével takarítgatom a fékek peremét, fékpofákat, amíg beértek vele (nem elõször). Olyankor behúztam a féket. Na mármost ez szépen úgy maradt. Össze van szorulva, nem jön szét. Minimálisan feszegettem, de mint a beton. Ha be akarom húzni a féket, az kemény, hisz be van húzva, beragadt. Így a kereket sem tudom visszatenni. Meg tudom ezt itthon bûvölni, hogy mûködjön? Reményeim szerint valami könnyen orvosolható szarvashibát követhettem el. Egyébként a tököm tele van a Promax-al (egész pontosan: Promax DSK-907 hidraulikus). A következõ upgrade valószínûleg egy fékcsere lesz és 100%, hogy Shimano. Már nagyon-nagyon érik...

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 posts
Valaki cserélt már Slx BL M666 os fékkarban olajzáró tömítést?
Érdemes szét bontani?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ha visszaolvasnal par sort mar meg is kaptad volna a valaszt.
jo szorakozast.

otika

otika

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Sziasztok! Ha tudtok jó tárcsaféket.írjátok meg

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 posts
  • LocationAngyalföld
Hello, az 575-ös féket nehezen lehet jól lelégteleníteni, én is sokat szívtam vele régebben, de ahogy zscs is írta az avidos módszerrel lehet faszán megcsinálni!

Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy Shimano Br-M575-ös hidraulikus elsõ és hátsó tárcsafékem (180/160). Az elsõ fékrendszerben kétszer volt már olaj cserélve, mind a kétszer hozzáértõ által légtelenítve, szervizelve. A légtelenítés után nagyjából 2-3 héttel mindig az a probléma jelentkezik, hogy a fékkar-út megnövekszik és majdnem teljesen be tudom húzni a kormányig a kart. A fékhatás persze sokkal kisebb, vagy minimális lesz. Szobában van tartva, olajfolyást sosem tapasztaltam rajta sem a féknyeregnél sem a karnál, rendszeresen szervizelve van gyárilag van szerelve a fékrendszer.
Ez a probléma csak az elsõ féknél jelentkezik a hátsó tökéletesen mûködik, sosem észleltem ezt a problémát.

Találkozott már valaki hasonló problémával, és ha igen akkor mi okozhatja ezt?

köszi a segítséget!

üdv:

Gaben

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Mindegy. Amelyik jobban tetszik neki.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!