Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Deore-val az a baj, hogy mûanyag a dugattyú, és nem túl tartós, egyik jóbarátomnak is 1 év alatt kikopott és folyt utána az olaj. Szóval az SLX tartósabb.

Tama

Tama

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Sziasztok!

Valaki el tudná nekem mondani hogy mi a különbség a Shimano Slx BR-M675 és a Deore BR-M596 között?A kérdés igazábol az hogy mint amatör felhasználonak érdemes e az SLX-et megvennem vagy elég a Deore?

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
nekem volt ilyen fekem.igaz nem sokaig de addig tokeletes volt.
lehet legteleniteni szivas, de odaig nem jutottam.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

boccs hidraulikus Hayes Stroker Ryde tárcsafékem van és borzasztóan nyikorog s rezonál a fék adagolásakor.Aki tud segíteni írjon!

Errõl a fékrõl én még jót nem hallottam.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tama

Tama

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Én 2 éve szivok folyamatosan a Ryde fékkel.Most cserélek!Mindent végig probáltam,semmi nem segitett!!!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
pucold ki/állítsd be/marasd fel síkba a teleszkóp és a váz fékszemeit. ha ez sem segít, akkor szokj hozzá. a ryde egy nagyon gyenge eresztés.

kelemenbali99

kelemenbali99

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
boccs hidraulikus Hayes Stroker Ryde tárcsafékem van és borzasztóan nyikorog s rezonál a fék adagolásakor.Aki tud segíteni írjon!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Ha a betét fog a tárcsa küllõin is akkor érdemes betartani, mert eltörhet a tárcsa. Nekem is van egy ilyen tárcsám, már túlkoptattam, elég durván néz ki, sokan megkérdezték már, hogy nem félek-e használni (már nem használom).

Nem, csak a fékfelületen fog. A küllõk teljesen épek.
Marci

kelemenbali99

kelemenbali99

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!
Hayes Stroker Ryde mechanikus tárcsafékem van,s az elsõ és a hátsó fék is nyikorog.Kizárt hogy elkopott volna a fékbetét hisz alig 1000km-t mentem vele.Ha valaki tud kérem írjon.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

És ezt szigorúan be is tartod ?
Kezdõ vagyok még a témakörben, ez az elsõ kopott tárcsám. Már elég kopottnak néz ki de a fékezéssel nincs baj.
Akkor mérek ... és cserélek...
Köszi !

Ha a betét fog a tárcsa küllõin is akkor érdemes betartani, mert eltörhet a tárcsa. Nekem is van egy ilyen tárcsám, már túlkoptattam, elég durván néz ki, sokan megkérdezték már, hogy nem félek-e használni (már nem használom).

A sebesség mindent megold.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts

Vastagságot, ha jól rémlik a shiminél 1.5mm

És ezt szigorúan be is tartod ?
Kezdõ vagyok még a témakörben, ez az elsõ kopott tárcsám. Már elég kopottnak néz ki de a fékezéssel nincs baj.
Akkor mérek ... és cserélek...
Köszi !
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Csak a Magurát tudom fejbõl, ott 1.8mm az alsó határ

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Vastagságot, ha jól rémlik a shiminél 1.5mm
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Urak !
Ti mikor döntötök úgy, hogy MOST kell a tárcsát kicserélni ? Mit néztek ? Vagy mértek ?
Danke !
Marci

Tama

Tama

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Nagyon szépen köszönöm!Még átgondolom mert szimpatikus az SLX-is és nem sokkal drágább.Szerinted tárcsát érdemes Shimanora cserélni vagy maradhat a Hayes?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
igen.

vr - vorderrad, elsõ
hr - hinter, hátsó

Tama

Tama

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

m596

Shimano Deore Scheibenbremse BR-M596 - BIKE-COMPONENTS.DE

Köszönöm!Én is ezzel szemezgetek.Mit jelent hogy 2 modell van:Vr és Hr,Vagy ez az elsöt és hátsot jelenti?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
m596

Shimano Deore Scheibenbremse BR-M596 - BIKE-COMPONENTS.DE

Tama

Tama

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Tisztelt hozzáértök!

Mivel régota küzdök a Hayes Stroker Ryde fékemmel ezért gondolkodom a cserén.Shimano ami szimpatikus nekem.Tudnátok ajánlani tipust ami ár érték arányban a legkedvezöbb?Mivel nem vagyok profi igy nem a csucs kategoriára lenne szükségem hanem a megbizhato minöségre.

ahkaroly

ahkaroly

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Megtörtént a fékcsõ levágása, és nagyjából be is kopott a fék. Nagyon durva a fékerõ, gondolom az alubakos XT tárcsáknak is köszönhetõ, de ilyet fékerõt még nem éreztem :) Remélem jó sokáig nem lesz vele probléma.