Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11012 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Igen, Kona jóval hosszabb, ellenben Hardy szerintem sokkal inkább Dirt/FR specifikus váz. Bazi erõs+merev, und baromi nehéz is. (2,5 kg)

14,5öset felejtsd el!

176 centi vagyok, 16os Hardym van, szintén 130as telóval. A teló szerintem simán elmegy vele, értelemszerû nem túl meredek homlokcsõszög, nyeregvázcsõ meg kifejezetten lapos. Elõbbi 66 fok asszem. Lehet vele haladni, persze nem úgy mint CCgéppel.

Na, szal, csak ma kétszer rúgtam le a váltókart, erre vigyázni kell.

Lehetséges, hogy neked a 18as kellene, csak az meg ronda.

edit: PX hosszabb, 16os abból megfelelõ lehet hosszú nyeregcsõvel.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

188cm vagyok és 130as telóval szeretném használni. Nemtom melyik legyen és hogy a kona megér-e annyival többet. Mondjuk HARDY-t lehet szerezni jó állapotút oylan 20ért simán, Konat meg nem nagyon, újonnan meg 45-50.

A 130-as teló kicsit hosszú, de meg lehet próbálni. A 14,5" hardyn én a kormányt rugdostam állva tekeréskor, 178 cm vagyok. Polarx-en nem gondolkoztál?

A sebesség mindent megold.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
188cm vagyok és 130as telóval szeretném használni. Nemtom melyik legyen és hogy a kona megér-e annyival többet. Mondjuk HARDY-t lehet szerezni jó állapotút oylan 20ért simán, Konat meg nem nagyon, újonnan meg 45-50.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszi Aske!! És akkor a HARDY 1,2,3,4 végülis mind ugyanaz, csak színekben különböznek, mint a stuff,scrap,shred? Vélemény? HARDY vs. (stuff,shred,scrap)? Vagy esetleg még valami más ebben az árkategóriában?

Ugyanaz az összes Hardy, nekem kicsit hanyatesõs a geometriája meg elég rövid, de erõs a váz (fõleg a hátulja), a konák meg túl hosszúak.

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Köszi Aske!! És akkor a HARDY 1,2,3,4 végülis mind ugyanaz, csak színekben különböznek, mint a stuff,scrap,shred? Vélemény? HARDY vs. (stuff,shred,scrap)? Vagy esetleg még valami más ebben az árkategóriában?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A japán oldalon a legtöbb infó fent van:
http://www.giant.co....2006_bikes.html
Üdv:Thy

Köszönöm, de azért ez elég vicces, hogy a japán oldalon több info van fent, mint az usa-n.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Nekem is tudna segíteni valaki, hogy találom a giant vázak geometria táblázatát (fõleg a vt ás az ac érdekel) és érdekelne még a vt és az ac váz tömege. Igaz, hogy a vt hátulja nagyon rugalmas oldalirányban?

A japán oldalon a legtöbb infó fent van:
http://www.giant.co....2006_bikes.html
Üdv:Thy

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

Szevasztok! Tudna segíteni valaki, hogy hol tudom megtalálni az UMF HARDY vázak mérettáblázatát? Leginkább az érdekelne, hogy bizonyos méretû vázakhoz mekkora felsõcsõhossz tartozik...

http://umf-bikes.com...17b7f0154974f26

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nekem is tudna segíteni valaki, hogy találom a giant vázak geometria táblázatát (fõleg a vt ás az ac érdekel) és érdekelne még a vt és az ac váz tömege. Igaz, hogy a vt hátulja nagyon rugalmas oldalirányban?

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Szevasztok! Tudna segíteni valaki, hogy hol tudom megtalálni az UMF HARDY vázak mérettáblázatát? Leginkább az érdekelne, hogy bizonyos méretû vázakhoz mekkora felsõcsõhossz tartozik...

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás

Ha van valakinek Scamp coltja, az légyszi írjon nekem egy privit.

vagy inkább ossza meg mindenkivel a tapasztalatát ;)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

2005-ös 16"-os Magellan Polaris nek mennyi a láncvilla hossza?

Gondolom ez a vázmérettõl függetlenm ugyanakkora az összesen..
A 2006-osé 425mm, a 05ösét nemtom, de kb ennyi lehet annak is..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nekik mindegy, csak vegyed :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Nézd meg az idei és a prototípus linkplate-jét!
5Spot-ról (új) még nincsenek hírek.
Viszont van egy hibrid darab, ami még a gyártó honlapján sem szerepel:
http://www.competiti...PRODUCT.ID=2693

ez a hibrid meg úgy néz ki mint egy 5"-t mozgó RFX
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
2005-ös 16"-os Magellan Polaris nek mennyi a láncvilla hossza?

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 hozzászólás
függölegesen 4 méter.akkor nem foghatok nagyon mellé ha ilyen árkategóriájú vázakat nézek...remélem télleg nem fogok majd mellé

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Megnéztem, a scutum és a colt nem ugyanaz a váz, teljesen más a felsõcsõ és alsócsõ találkozása, a scutum fejcsõvénél félig nyitott felülhegesztés van és elég röviden van összevarrva a felsõ és alsócsõ, a coltnál nyitott felülhegesztés van lecsiszolt varrattal vagy hidroforming (nem tudom eldönteni) és nagyon hosszan van összevarva a felsõ és alsócsõ. Geometriára nagyon hasonlók, szinte ugyanaz, a colt is rövid, lehet, hogy van más különbség is csak nekem nem tûnt föl, ja és a colt sárgában tényleg nagyon szép. Még számolgatok meg nézelõdök, de lehet, hogy coltom lesz.
Ha van valakinek Scamp coltja, az légyszi írjon nekem egy privit.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Szerintem DH gép, és merevgép.
Ha sok a pénze akkor fedjen le mindenféle területet!
Vegyél egy PX-et, három tányérral, vagy egy olcsóbb (Spec, Kelly's, Kona, Giant , Merida) CC gépet és kész.
Élvezetesen tekerni, csak alapvetõen tekerésre tervezett, vagy merev géppel lehet, a kompromisszumok mindig szarok.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Thez látom érted a problémám!!
Gondolom ismerõs szitu mikor a dh géppel mész "túrázni" hába húzod a nyeregcsövet az égig már a tengely mögött ülsz effektus...

bár én sem 200as túrákra gondolok azért

aniy már elég is lenne nekem hogy 2tányérral váltóval mûködjön.
voltam azért a KHSel is erre-arra no az nem volt épp jó hihih de még a tûréshatron volt

tobb bicikli kell. ha egyet veszel, azzal le tudsz fedni egy-ket teruletet, de a konnyen tekerheto AM gep, es a 18-20 centi rugout az sehogyse fog osszejonni.

ilyen specialized enduro / sc nomad talan jo lehet, de ugye ezek is "csak" 160mm. cserebe ugye barom dragak. juteszembe: mi a raknak is kell 20 centi rugout? :chin:
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
3-4m magasságban, hagy hosszban?
mert 4m merev vázzal már lassan disorder kategória....

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.