kona five-0, a felsoroltakon kívûl vagy speci hardrockm itt-ott kapható vázként...vagy a tavalyi/elõtti bézbollûtõ csöves konák /blast, cinder cone, caldera/ is bírják, azok relaítiv olcsók is.merev am/enduro géphez mi lehetne jó alap? olyasmire gondolok, mint a kona hoss, a cove stiffee vagy a SC chameleon... 115-130 mm telóhoz.
csak legyen itthon is elérhetõ, meg azért emberi ára legyen.
ötlet?
Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2007. December 16. - 01:14

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2007. December 16. - 01:07

Üdv, kéne egy kis segítség, kezdõ downhillre, egy jól összerakott bringát szeretnék alkotni. Kb nyár vége felé, eddigi elképzeléseim: (ahol / van légyszi írjátok le, melyik, s miért javasoljátok)
Váz: Magellán Vega DH / Kona Stinky / Specialized Bighit 1-3/ UMF Duncan DH
Teló: 04' Boxxer Race
Rugóstag: DHX 5.0 / Vanilla RC
Hajtókar + monoblokk: Race Face Evolve DH + arany középcsapi
Kerekek: Sun Double Track + DT + Novatec
Kormány + strucni: Truativ hussefelt DH
Fék: Hayes HFX9 HD / Avid Juicy
Nyereg: B+ Dirt
Nyeregcsõ: Truativ
Fogsor: Sram
Lánc: Sram
Hátsóváltó: Shimano tiagra
Elsõ váltó: ?
Láncterelõ: Truativ BoxGuide
Kormánycsapágy: FSA Pig DH Pro
Pedál: B+ 2900 Ft-s DH pedál
Markolat: DirtyPaw
Elõre is kössz. Ja és 185 magassághoz milyen méretet ajánlotok?
én a vázak közül bighitet vagy freddyt vennék ilyen esetre
telónak dropoff triple, kerekeknek inkább mtx
féknek meg avid juicy, hfx9 amiket próbáltam nem voltak meggyõzõek, többi nagyjából okés..
Posted 2007. December 15. - 22:20

csak legyen itthon is elérhetõ, meg azért emberi ára legyen.
ötlet?
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2007. December 15. - 01:34

Váz: Magellán Vega DH / Kona Stinky / Specialized Bighit 1-3/ UMF Duncan DH
Teló: 04' Boxxer Race
Rugóstag: DHX 5.0 / Vanilla RC
Hajtókar + monoblokk: Race Face Evolve DH + arany középcsapi
Kerekek: Sun Double Track + DT + Novatec
Kormány + strucni: Truativ hussefelt DH
Fék: Hayes HFX9 HD / Avid Juicy
Nyereg: B+ Dirt
Nyeregcsõ: Truativ
Fogsor: Sram
Lánc: Sram
Hátsóváltó: Shimano tiagra
Elsõ váltó: ?
Láncterelõ: Truativ BoxGuide
Kormánycsapágy: FSA Pig DH Pro
Pedál: B+ 2900 Ft-s DH pedál

Markolat: DirtyPaw
Elõre is kössz. Ja és 185 magassághoz milyen méretet ajánlotok?
Posted 2007. December 14. - 23:00

Posted 2007. December 13. - 22:43

183 centivel 15-öst használok, haver 188-al 13ast:)
Ne a magasságot nézd, hanem inkább tengelytávot/elsõ háromszög hosszát.
Mert egy ideig énis ugy voltam, hogy legyen minél kisebb/rövidebb, majd azzal lesz jó mindent csinálni..és hát tévedtem:) most az eleje elég hosszú a bicomnak, viszont tök jo vele csinálni mindent..(nem könnyû csinálni, hanem jó..stabil a gép:P)
Posted 2007. December 13. - 21:52

14,5"ost használok 193centihez.
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2007. December 13. - 08:46

Elõre is kösz, és kezicsókolom.
Posted 2007. December 10. - 20:28

ezt most nem értem...:-)
nem így értettem... úgy gondoltam, hogy a csapágy 2cm felsõ része nem véletlenül ekkora (ez a minimum, ez alá nem érdemes menni), és ha kicserélem 1cm-re, már az alacsony lenne.
attól, hogy a fejcsõ nagyobb lesz, vehetsz alacsonyabb fejcsapágyat meg alacsonyabb stucnit, hogy kb ugyanolyan magasan maradjon a kormány. de ezt elérheted a stucni megfordításával is, vagy 10 fokosról 5 fokosra cserélésével (csak példa)
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2007. December 10. - 19:26

tényleg nem lehet egy vázból kivenni a fejcsapágyat? :confused: bighitbõl kéne és nem szeretném szét k*rni a vázat.
nem konyítok a fejcsõnél lévõ dolgokhoz..
sztem inkább vegyél új kormánycsapit a kisbicóhoz, kevesebb macera, de biztso vhogy ki lehet szedni de én se értek ehez.
Posted 2007. December 10. - 18:07

A sebesség mindent megold.
Posted 2007. December 10. - 17:42

nem konyítok a fejcsõnél lévõ dolgokhoz..

Posted 2007. December 10. - 17:22

nem így értettem... úgy gondoltam, hogy a csapágy 2cm felsõ része nem véletlenül ekkora (ez a minimum, ez alá nem érdemes menni), és ha kicserélem 1cm-re, már az alacsony lenne.
Posted 2007. December 10. - 17:11

http://www2.merida-b...Bikes.Detail.23Hellotok!
Egy utolsó információ érdekelne: Milyen a HFS geója? Pontosabban, ha a kormánycsapit lecserélem, aminek csak 12-15mm a beépítési magassága, nem lesz-e kevés a kormány magassága (amennyire lehet megpróbálom közel azonos magasságra vinni a kormányfejet, a nyakcsõ tetejével). A mostani 06 Polarison 21 cm-re van kihúzva a nyereg, a kormány kb.: 3-4 cm-el van lejebb (teló 100mm).
de gondolom egybõl a gyártó honlapján kerested, nem ide jöttél, igaz? :mybad:
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2007. December 10. - 12:58

Egy utolsó információ érdekelne: Milyen a HFS geója? Pontosabban, ha a kormánycsapit lecserélem, aminek csak 12-15mm a beépítési magassága, nem lesz-e kevés a kormány magassága (amennyire lehet megpróbálom közel azonos magasságra vinni a kormányfejet, a nyakcsõ tetejével). A mostani 06 Polarison 21 cm-re van kihúzva a nyereg, a kormány kb.: 3-4 cm-el van lejebb (teló 100mm).
Posted 2007. December 08. - 23:43

Csáó!Kérdésem az lenne, hgy 05' polarx mekkora telót bír el maximum?
KÖszi elõre is a választ
nekem elbírt egy ideig 150es dropoffot sõt sokan használnak boxxerel is v dropoff triplevel is de ez tényleg nem egészséegs már
sztem 130ig érdemes de még 150et elbír egy ideig
Posted 2007. December 08. - 19:06

Posted 2007. December 08. - 15:13

KÖszi elõre is a választ
Posted 2007. December 08. - 14:13

amugy 2008-as vázról nem igen lesz tapasztalat, max ha te leirod.
Posted 2007. December 08. - 14:09