Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Azért elég sokan és sok ideig gyilkolták ezeket a kultusz vázakat zokszó nélkül :)
Pont ezért viszont elég kicsi lesz az esélye, hogy találsz egyet, ami nem fáradt még meg az évek alatt.
Bár ez a konkrét típus (RM7 Wade Simmons Edition) 1 évvel késõbbi, mint gondolod, 2003-as.

Boros

Boros

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
sajna nincs fent ilyen
ez elég régi tipus 2002 es
de nekem ez jön be
mér tudom is h mivel fogom felszerelni:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
az rm7/9 nem volt egy sikeres széria...
ha mindenképpen ilyet akarsz nézz szét ebay-en, hátha
megcsinálni sokkal többe kerülne

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Boros

Boros

vendég

• fórumtag
  • 63 hozzászólás
Sziasztok!
Tud valaki olyan embert aki egyedi elképzelésû vázamat megcsinálná?
Vagy van egy váz ami nagyon tetszik tud valaki ilyet eladót? nem kell semmi csak maga a váz.

Feltöltött kép

daneluszkil

daneluszkil

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Köszi! Abban igazad van hogy a jól illesztett pontokhoz max a víz tud bejutni és ha nem nagy nyomásu akkor elvileg a zsír nem engedi be. És akkor elvileg a sár is kevésbé tud behatolni !(persze mindig vannak extrém helyzetek !)

Esetleg valakinek van még ötlete ?

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Sziasztok !
Volna egy kérdésem !
Darabokra szedtem Stumpjumper Fsr Xc vázamat. A forgáspontokban ahol csapágy volt azt kicseréltem, ahol csak persely azokból kitakarítottam a koszt.
Most hogy raknám össze nem tudom eldönteni hogy azokba a forgáspontokba ahol csak persely van oda kell e valamiféle zsír kenõanyag, vagy nem mivel a zsírba csak beleragadna a kosz, por és az csak rontana a forgáson és még bemarná is a perselyt. A szétszedéskor egy gramm zsírt se találtam sehol, és ahogy látom a perselyes forgáspontból kettõ féle van, egyikben mûanyag perselyben forog valami spéci alu tengely, a másikfajtában pedig ez a valamivel bevont alu tengelyen szintén alu persely forog.
Tehát kenjem vagy nem ?

Én azt javaslom, hogy mindenképp tégy kenõanyagot két egymáson súrlódó alkatrész közé.
Mindegy milyen anyagból van, érdemes kicsit megkenni õket.
A zsír valóban szedi a koszt, de a jól illesztett alkatrészek közti vékony zsírrétekbe már nehezen jut be. Persze extrém sarazás vagy nagynyomású mosás esetén oda is bekúszhat.
Azért a többiek véleményét is hallgasd meg, hátha a Stumpjumper Fsr Xc váznál máshogy kell eljárni. :)
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

daneluszkil

daneluszkil

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok !
Volna egy kérdésem !
Darabokra szedtem Stumpjumper Fsr Xc vázamat. A forgáspontokban ahol csapágy volt azt kicseréltem, ahol csak persely azokból kitakarítottam a koszt.
Most hogy raknám össze nem tudom eldönteni hogy azokba a forgáspontokba ahol csak persely van oda kell e valamiféle zsír kenõanyag, vagy nem mivel a zsírba csak beleragadna a kosz, por és az csak rontana a forgáson és még bemarná is a perselyt. A szétszedéskor egy gramm zsírt se találtam sehol, és ahogy látom a perselyes forgáspontból kettõ féle van, egyikben mûanyag perselyben forog valami spéci alu tengely, a másikfajtában pedig ez a valamivel bevont alu tengelyen szintén alu persely forog.
Tehát kenjem vagy nem ?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
Iron Horse Sunday fejcsöve milyen hosszú?
(gugli nem segít, mert sehol nem látok ilyen adatot geometria táblában)

köszi.

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
akkor marad a 10-es, okés, köszi!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hát ha kireszeled biztos belemegy 12-es is....de szerintem felesleges gányolás

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy az UMF Hardy 1 Team vázba csak 10 milis, vagy 12 milis hátsó agy is belemegy??
Elõre is köszönöm a választ! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

csak nekem tûnik karcsúnak az a 2 vékonka lemezdarab ahova a rugóstag csatlakozik ?

Volt egy 2002-es Mongoose Fairlane vázam, ott is iszonyat gizda volt a tag befogásáért felelõs két lemezdarab, de tökéletesen megfelelt a célnak. (Végül kitörtem a váz fejcsövét. :D)
A nemrégiben eladott Santa Cruz Heckler vázamnál pedig majdnem ilyen pozícióban állt a tag és hasonló véknya lemezbõl készültek. AM váz volt 150mm úttal és bírta a két lemez a komolyabb lejtõket és repkedéseket.
Én nem aggódnék a helyedben. :)

nem aggódom :) , csak igy olyan csirkének látszott. amúgy, ami gondom van azt 4el feljebb vázoltam, azt meg végülis úgysem ez az alaktrész okozza

ha meg 120+ specibõl akkor úgyis új enduro, ezt a 140-es stumpit meg kihagyom bringáslétem fejlõdéstörténetébõl :)

horses for courses ahogy a tanult cimboram mondana

nekem a hetvenpar kilommal a kona 140et mozgo vaza csak folosleges tokesuly volna, vastagabb csontozatu kollegak meg nyiklinyaklinak erezhetik a ket es fel kilo alatti yetimet. ugyanakkora rugout mellett

valamelyik gyar csinalta azt regen hogy az L/XL meretu vazak vastagabb csoszettbol voltak, meg nagyobb tarcsa, hosszabb hajtokar stb. kis odafigyeles, nagy koltseg, de van ertelme. nemtom ki volt ez, es nemtom csinaljak-e meg. gyanitom nem

nagyobb tárcsa, rövidebb-hosszabb stucni, rövidebb hkar azt a speci is, meg idén némely kona többek közt

a nagyobb vázaknál meg értellmesebb gyártók azért gondolom betervezik hogy egy 2 méteres ember különsebb túlsúly nélkül is könnyen üti a 110-120 kilót.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

csak nekem tûnik karcsúnak az a 2 vékonka lemezdarab ahova a rugóstag csatlakozik ?

Volt egy 2002-es Mongoose Fairlane vázam, ott is iszonyat gizda volt a tag befogásáért felelõs két lemezdarab, de tökéletesen megfelelt a célnak. (Végül kitörtem a váz fejcsövét. :D)
A nemrégiben eladott Santa Cruz Heckler vázamnál pedig majdnem ilyen pozícióban állt a tag és hasonló véknya lemezbõl készültek. AM váz volt 150mm úttal és bírta a két lemez a komolyabb lejtõket és repkedéseket.
Én nem aggódnék a helyedben. :)

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.011 hozzászólás

Volt Cseke katalógus a kiállításon, abban ez volt:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Jó hosszú váz lesz ez is.

3 méretben kapható majdan: 17" 590mm , 18" 605mm és 19" 625mm felsõcsõhosszal, két felszereltség lesz, talán mindekettõ súlya 10kg alatti lesz, de az egyik biztosan!
Egyik sid és full xtr, a másik pedig reba és xt túlnyomórészt, elvétve xtr....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
horses for courses ahogy a tanult cimboram mondana

nekem a hetvenpar kilommal a kona 140et mozgo vaza csak folosleges tokesuly volna, vastagabb csontozatu kollegak meg nyiklinyaklinak erezhetik a ket es fel kilo alatti yetimet. ugyanakkora rugout mellett

valamelyik gyar csinalta azt regen hogy az L/XL meretu vazak vastagabb csoszettbol voltak, meg nagyobb tarcsa, hosszabb hajtokar stb. kis odafigyeles, nagy koltseg, de van ertelme. nemtom ki volt ez, es nemtom csinaljak-e meg. gyanitom nem
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nagyon köszi a képet!
A színét elnézve nem ez lesz a kedvenc vázam. :D
Kösz még1x!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
hát konán szocializálódtam na :)

megnéztem az én 2007-esemet, valóban picivel vaskosabb csak, (viszont nincs könnyítés benne) a linkplatje viszont sokkal ....és még az is érezhetõen kolbászabb mint a konáké volt. (persze Ti nem valószínû hogy éreznétek, jó eséllyel kell hozzá az ólómsúly :)) de kezdem érezni a speci korszakom végét. :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
meg gondolom le volt ez modellezve, meg tesztelve stb

nem mindig a legkonnyebb vaz, a legvekonyabb telo stb az ami torik
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Csak neked.

Itt lóg a falon a szobámban egy váz amin ugyanilyen vékonyka lemezdarab van.

A sebesség mindent megold.

RedEagle

RedEagle

vendég

• fórumtag
  • 151 hozzászólás
Olyan hegyre mentem, aminek nem volt teteje csak vége. Úgy hívták szél.