Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
tolhatnál teljes képet

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
jár hozzá ss papucs is. :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
én rábiznám magam

plusz fillérekbõl lehet SS-t csinálni belõle

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
ez a papucs megoldás mennyire lehet tartós, megbízható?

Feltöltött kép

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Köszönöm válaszod!
Az igazat megvallva,ezek az adatok jók is lennének nekem,ha pontosak. A kiválasztott vázak közül valamiért a witchita áll közel hozzám,de az ismeretlensége megijeszt kicsit,mert nem találni róla semmit sem a neten sem.
De ha lenne valaki,aki esetleg jobban bennevan a dologban,és tudja mit kell figyelni egy vázon stb. azt megköszönném ha segítene,akár priviben is.

Van még egy típus,ami tetszik: MERIDA TFS XC 800
Errõl is viszonylag keveset találni,s nemtudom hogy elég erõs ez a váz a súlyomhoz...
Köszönöm a segítséget.

Üdv.How

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Elég egzotikus vázakat néztél ki magadnak, a többség szerintem a Wenson-t ismeri. Elég kevés adat található a linkeken, de én azt gondolom, hogy ilyen terhelés mellett 1,6-1,7 kilós vázakkal azért nem kellene próbálkozni. Az elterjedt márkákat meg nem véletlenül ajánlják a többiek, azoknak van itthon is megfelelõ szerviz, beszállítói háttere, így bármi gond van, van kihez fordulni.
A magam részérõl egyébként én is egy Kona-t ajánlanék. A geometriája is megfelel mert pl. egy 17-es Blast váz 432 mm nyeregvázcsõvel és 578 mm felsõcsõ hosszal rendelkezik.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Tud akkor valaki segíteni nekem? Nagyon megköszönném...

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Szia!

Köszi szépen a segítséged. A Kona vázakkal az a problémám,hogy a felsõvázcsõ hossza (nekem) úgy tûnik,mintha kicsit rövid lenne. A mostani meridán mérete nekem megfelelõ,ott a felsõvázcsõ hossza,a homlokcsõ közepétõl a nyeregcsõ közepéig mérve 58cm. Ez a méret nekem jó,egy havernek van egy scott-ja,az a váz 54cm-es és valahogy rövidnek tûnik. S valahogy mintha a Konák is ilyenek lennének... (de cáfoljon meg valaki nyugodtan,ha neki Konája van,és legalább 58cm a felsõvázcsõ hossza.
A másik méret,ami nekem jó lenne,az a középcsapágy közepétõl a felsõvázcsõ közepéig mért max 44cm. Szóval ilyen méretû vázat keresnék...tudom nem egyszerû,plána alapul véve a 135kilómat,hogy ezt a súlyt vígan,és lehetõleg sokáig elbírja.
Amúgy a Konák amik egy árban vannak kb,miben különböznek? (Blast,Caldera,Cinder Cone,Stuff,Kula)

Kinéztem 4 vázat,ezekben kérném a segítségeteket.

Az elsõ: Vázak (Witchita Unit)

A második: vázak | ecobike kerékpár webshop (Wenson Edge)

A harmadik: S-Crash Pump Machine váz (OEM) (Váz | Váz | MTB - Merev) | RideBike / Kerékpárüzlet és szervíz (S-Crash Pump Machine)

A három közül melyiket lenne érdemes megvenni? Illetve kinek mi a véleménye róluk?
Köszönöm a segítséget!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,vázcserével kapcsolatban. Elsõ körben a magellan vázakról mit lenne érdemes tudni? 135kiló vagyok :) 180magas. Eddig egy meridám van/volt,egy matts comp 2000-es,azaz már 10éves szegényke,így ideje a csere. A magellan vázak mennyire erõsek (crux - pyxis - különbözõ évjárataik) vagyis kibírnák-e a súlyomat? Igazán nem vagyok egy "durvulós",de sokat járunk dombokon ill.hegyekben is tekerni,így igazán erre a felhasználásra kellene.
Viszonylag olcsón vannak most magellan vázak,30e körül már találni õket. Sajnos most több nagyon nem is lenne rá...Érdemes lenne egy magellanra lecserélni a 10éves meridámat?

Köszönöm a segítséget!

Üdv.Csaby

crux/pixis ált csak festésben különbözik, azokkal nem biztos hogy kisérleteznék
inkább a polaris

vagy
esetleg

Vz 10 Cinder Cone 19' Fehr Piros - vzak / mtb, cross country - Kona kerkprok, Kona kerkpr akci, Kona kiegsztk - MINDEN EGY HELYEN: KERKPROK, ALKATRSZEK, KIEGSZTK, SZEMVEGEK

Kona Cinder Cone (2006)

meridából tfs, vagy tfs trail
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Howkeddlee

Howkeddlee

vendég

• fórumtag
  • 97 hozzászólás
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni,vázcserével kapcsolatban. Elsõ körben a magellan vázakról mit lenne érdemes tudni? 135kiló vagyok :) 180magas. Eddig egy meridám van/volt,egy matts comp 2000-es,azaz már 10éves szegényke,így ideje a csere. A magellan vázak mennyire erõsek (crux - pyxis - különbözõ évjárataik) vagyis kibírnák-e a súlyomat? Igazán nem vagyok egy "durvulós",de sokat járunk dombokon ill.hegyekben is tekerni,így igazán erre a felhasználásra kellene.
Viszonylag olcsón vannak most magellan vázak,30e körül már találni õket. Sajnos most több nagyon nem is lenne rá...Érdemes lenne egy magellanra lecserélni a 10éves meridámat?

Köszönöm a segítséget!

Üdv.Csaby

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Nekem 2004-es Liquidem volt, a forgáspontokban voltak csapágyak. És nem kotyogott/recsegett vagy hasonló.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
biztosan a márkás topicban is sok okosat tudnak mondani
asszem zoomstag elvtársnak is hasonló idõsebb fuelje volt talán...

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Röfit kérdezd a Trek forgáspontok tartósságáról. A második linkelt vázat pedig a földije árulja.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Szégyelljétek magatokat, még a végén rábeszéltek. Amúgy kösz az infókat. Jól látom, hogy szimmetrikus a láncvilla meg a másik oldali villarész? Kíváncsi lennék, mikori modell. Kb. ugyanaz lehet, mint ez.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

nem olyan gyász az az 50 ruppós fuel, szvsz
perselyezni meg bármit meglehet, akár bronzból is
de volt fenn nemrégiben egy NRS 1 60 körül no, aaaz igen, pedig az is ha jól tudom siklócsapágyazott volt még

én is aszondom 50-et megér röhögve

csak én újban láttam ilyet. és érted ha az van ráírva hogy kelliz vagy mittomén magellan akkor elmegy

na de érted ha ráírassuk hogy trek, és ennek meg is kérjük az árát akkor az legyen mán kicsit igényésebb. vagy vmi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nem olyan gyász az az 50 ruppós fuel, szvsz
perselyezni meg bármit meglehet, akár bronzból is
de volt fenn nemrégiben egy NRS 1 60 körül no, aaaz igen, pedig az is ha jól tudom siklócsapágyazott volt még

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

A hirdetõ szerint csapágyazottak, legalábbis a másodiknál, de az lenne igazán az érdekes, hogy akkor min fordulnak el a felületek, ha nem csapágyakon? Kis ellenállású mûanyagvackokon? Mondjuk csak információt gyûjtök, nem valószínû, hogy a rendkívül közeli jövõben bármelyiket megvenném.

az elsõrõl beszéltem
amúgy ja, mûanyag persely

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

olyan fuel 90-es volt a kezemben, ritka igéntelenül kivitelezett egy darab. csapágyakon asszem nem kell aggodni, ha jók emlékeim nincenek csapágyazva a forgáspontok. :)

A hirdetõ szerint csapágyazottak, legalábbis a másodiknál, de az lenne igazán az érdekes, hogy akkor min fordulnak el a felületek, ha nem csapágyakon? Kis ellenállású mûanyagvackokon? Mondjuk csak információt gyûjtök, nem valószínû, hogy a rendkívül közeli jövõben bármelyiket megvenném.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Érdemes ilyen vagy ilyen régebbi össztelós vázakat venni? Ha nincsenek törve, repedve, nincsenek anyagfáradásra utaló jelek, akkor jó vétel lehet? Csapágyak még beszerezhetõk ezekhez?

olyan fuel 90-es volt a kezemben, ritka igéntelenül kivitelezett egy darab. csapágyakon asszem nem kell aggodni, ha jók emlékeim nincenek csapágyazva a forgáspontok. :) ennyit viszont röhögve megér így is.

azért kis alkuval lehet a másodikat venném ha belefér

cdale.

valóban ha "ellenvideó" akkor az is merevseggû legyen. nekem spec rohadtól nem szívügyem a kancsó, de tesztekben mérve a legkönyebb és legmerevebb vázak közt vannak a ht mûanyag vázaik.