alapból nem mert ha a bélést csak úgy simán forgatnád egy ilyen vázban még nem lenne semmi, de ha a bélés tengelye meg a fejcsõ tényleges tengelye eltér és egymással szöget zár be, akkor van az amit Cruxos vázolt
Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2006. February 13. - 08:50
alapból nem mert ha a bélést csak úgy simán forgatnád egy ilyen vázban még nem lenne semmi, de ha a bélés tengelye meg a fejcsõ tényleges tengelye eltér és egymással szöget zár be, akkor van az amit Cruxos vázolt
Posted 2006. February 13. - 08:20
Whoaaa
köszönöm
ez az elsõ értelmes és tömör leírása a dolognak, sikerült is felfogni
tehát ha a bélés külsõ része alapján lenne mondjuk 70' és 1.5' a a belsõ és külsõ rész által bezárt szög akkor meg 68.5' lesz meg 71.5'
kala, sztem nem, de lehet hogy csak másképp írod
szal a mongik fejcsöve azért olyan amilyen mert meg tudod fordítani magadnak
szóval már alapból lehet vele variálni, fúrás elõtt is! erre oda köll figyelni
Posted 2006. February 13. - 00:56
kona pedig van 29ért:) de azért itt ütnek
köszönöm a válaszokat, még gondolkozom ugyis, valszeg serpens lesz végül.
Posted 2006. February 13. - 00:24
ferlén nekem is tetszik.
Kala: ferdén fúrt lyuk a fejcsõbélésben, amit egyik irányba berkava meredek lesz, másik irányba fordítva meg lapos.
logikus és ésszerû
Posted 2006. February 13. - 00:23
köszönöm
ez az elsõ értelmes és tömör leírása a dolognak, sikerült is felfogni
tehát ha a bélés külsõ része alapján lenne mondjuk 70' és 1.5' a a belsõ és külsõ rész által bezárt szög akkor meg 68.5' lesz meg 71.5'
Posted 2006. February 13. - 00:21
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. February 13. - 00:17
A fejcsõszög állítás mûködése még nem tiszta, ergo nem tudom, ez a képesség megmaradna-e új bélés gyártása esetén (hagyományos csapihoz...a CKhoz) no meg a bélésnek igazán kemény anyag kell h ne nyúljon ki a fejcsõ.
Annyi az egész, hogy az új béléscsõ gyártásakor a belsõ furatot a két fejcsõszög állás közti szögeltérés felével kell megfúrni a bélés külsõ felületének függõleges szögéhez képes. Tehát ha 69 és 71 fokos fejcsövet akarsz akkor a fúrás szögét 1 fokkal kell megdönteni. Volt ilyen váza a Scottnak is.
"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. February 13. - 00:12
nekem egy olyan cikk él az emlékezetemben, ahol direkt kihangsúlyozták, hogy NEM dirt váz, hanem nehezebb embernek való és azé izé hozé..
Én is úgy emlékszem, hogy világosan kihangsúlyozták, hogy a szögletesített baseballütõ csövektõl még nem lesz dirtgép belõle.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. February 13. - 00:04
jorci meg éppen ertájmol
Posted 2006. February 13. - 00:01
amúgy a csövek vastagságától nem kéne hajlania, lásd a speckóm ami papírcsõvekbõl van és a sz@rt kirázza az emberbõl olyan merev....(azér is adom el)
vagy ippeg tudnék mondani más márkát aminek a 04-es vázait itt ott most kb magellan árban lehet kapni......csak azt mondanák elfogult vagyok....
A tavalyi Crux a csövek vékonysága miatt hajlik. Láttam már milyen a tavalyi Crux merevsége egy ~98 kilós ember közelében, aki csak megfogta a kormányt meg a nyerget, és vagy öt centit csavart rajta. Utánna én is négyet. Az olcsóbb Kona vázakat nem igazán ajánlom, a matricáján és a garanciajegyén kívül mûszaki színvonalát tekintve ugyanaz mint egy régebbi Schwinn-Csepel váz, aminél drágább és talán nem is erõssebb. (Olvastad az e havi tesztet?) Inkább a Giant Iguana vagy a Neuzer Cougar lehet még jó.
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Posted 2006. February 12. - 23:57
"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"
Posted 2006. February 12. - 23:52
Posted 2006. February 12. - 23:51
mikor legutóbb voltam bent még fel voltak lógatva....ja nem 2 komplett bringa volt asszem összerakva.....vmi nekem nem tetszett bennük, de már nem emléxem mi....2002 körül
ott annyi bibi van h ha yól emléxem a cikk nem lenne segítség ha meg is találnám a Zújságot mert õ 1.5-ös vázat eszkábált belõle új fejcsõ beépítésével, engem meg a gyári érdekel, no meg esetleg vmi súlyadat/geo, stb
bár az is lehet h már nincs is abból a vázból, a Mali honlap nem a legmegbízhatóbbak közé tartozik
amúgy a legútobbi CM-en vmik bikemagos leányzó (tán Sziporka?) mintha vmi ilyesmivel (fairlane?) lett vón....meg a mostani újságban vhol az elején az elastic világítós mellény képeken is mintha ugyanÕ lenne mintha egy ilyen gépen.....
szal gyakorlati tapasztalat ügyben.....
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2006. February 12. - 23:48
Malit ilyenkor ugyibár nem lehet felhívni, de
azért utánakerestem az archívumban a dolgoknak
Szóval a váz nem 1.5 még mindig és sajna integrált csapágyazással rendelkezik gyárilag... :-/
A fejcsõszög állítás mûködése még nem tiszta, ergo nem tudom, ez a képesség megmaradna-e új bélés gyártása esetén (hagyományos csapihoz...a CKhoz) no meg a bélésnek igazán kemény anyag kell h ne nyúljon ki a fejcsõ.
De valószínûleg az egész mind1 mert a 05-ös Mali katalógusban pl. nyoma sincs a váznak szóval nagy eséllyel már nincs belõle, az apróban lévõ 130-as használt változat meg csak giga alku mellett érdekelne,tag nélkül
Amúgy az integrált-hagyományos dologban azért nem voltam biztos mert a hirdetésben a srátz mellékelt FSA kormánycsapágyat ír... :x
Vagy lehet a 02-es modell tér el a késöbbitõl?
Posted 2006. February 12. - 23:42
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda
Posted 2006. February 12. - 23:40
Posted 2006. February 12. - 23:40
nem eszkábált, az 1.5ös volt, és az "új" sherman breakout+t tesztelte vele, azé kellett sok rugóút:D
Posted 2006. February 12. - 23:39
ott annyi bibi van h ha yól emléxem a cikk nem lenne segítség ha meg is találnám a Zújságot mert õ 1.5-ös vázat eszkábált belõle új fejcsõ beépítésével, engem meg a gyári érdekel, no meg esetleg vmi súlyadat/geo, stb
bár az is lehet h már nincs is abból a vázból, a Mali honlap nem a legmegbízhatóbbak közé tartozik
Posted 2006. February 12. - 23:35
szintén 2003 körül
Posted 2006. February 12. - 23:34
hoss az a dagik alá tervezett valami, amit a bikemagban dirt bicónak teszteltek régebben, ezúton is gratulálnék a tisztelt szerkesztõségnek
nekem egy olyan cikk él az emlékezetemben, ahol direkt kihangsúlyozták, hogy NEM dirt váz, hanem nehezebb embernek való és azé izé hozé..
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Sign In
Create Account

Back to top