Az az Elsworth -ben van nem? vagy hasonlo vazban, amit eloszor a B1 -ban probaltak.
Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:39
Írta 2006. május 16. - 15:31
Írta 2006. május 16. - 15:27
ez mar az uj ge`box? mert van valami olyan is. g-boxx2 rohloff nelkul -sramositva.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2006. május 16. - 14:19
A PDC -vel egy komoly baj van:
"Designed for 7” Fork & Has 110mm Headtube Length. "
??? Miert tervez valaki 7" -os villahoz DH vazat valaki 2006 -ban??
Boxxer - 8"
888 - 8"
DH 40 - 8"
Travis - 8"
Nem igazan ertem mi alapjan valasztottak a 7" -t... Na mindegy.
Az also pedig nem ujdonsag, ha jol emlekszem november kornyeken kertem adatokat a TST EVO -rol
"Designed for 7” Fork & Has 110mm Headtube Length. "
??? Miert tervez valaki 7" -os villahoz DH vazat valaki 2006 -ban??
Boxxer - 8"
888 - 8"
DH 40 - 8"
Travis - 8"
Nem igazan ertem mi alapjan valasztottak a 7" -t... Na mindegy.
Az also pedig nem ujdonsag, ha jol emlekszem november kornyeken kertem adatokat a TST EVO -rol
Ride fast or be last!
I`m as fast as nobody!
I`m as fast as nobody!
Írta 2006. május 16. - 12:50
Írta 2006. május 16. - 12:38
Írta 2006. május 16. - 10:48
Most ugy tunik, hogy az MTA laboratoriumaban inteztem pentekre ultrahangos vizsgalatot. Van meg egy ilyen tartalek lehetosegem is, szal a boseg zavara . Plusz ha Kala is bedobja a telszamot.. Akkor leszek nyugodt, ha ezt a vizsgalatot megcsinaltatom. Tegnap tekertem vele, de ertheto modon volt bennem egy kis felsz....
Es ezek a muszaki emberek valami hihetetlen rendesek... ha lesz vizsgalat, majd beszamolok mindenrol.
thx a tanacsokat
Es ezek a muszaki emberek valami hihetetlen rendesek... ha lesz vizsgalat, majd beszamolok mindenrol.
thx a tanacsokat
Írta 2006. május 16. - 07:57
jelöld meg a két végét a repedésnek (vagyis reméljük nem annak), aztán figyeld, hogy továbbmegy-e. tekintve, hogy ez keresztbe van a hegesztéssel, szerintem nem repedés, mert az inkább párhuzamosan menne vele. a másik meg az, hogy ez egy cannondale tudnám még ajánlani, hogy emailezd el a cannondalenek, õk elég pozitívan állnak a dolgokhoz. ráadásul, ha õk visszaírnak, hogy csere, akkor a maki malinak is muszáj lesz cserélni.
Írta 2006. május 16. - 07:55
A garis csere nehézkes lenne, de természetesen bepróbálkozom az Európai, Amerikai Cannondale központban is, ha már biztosan tudom, hogy repedésrõl van szó. A gépet 1/5 éve vettem, de kéz alól. Az eredeti tulajnak kerékpárüzlete van, de számlája neki sincsen a bringáról. Persze a Cannondale garancia kártya az megvan. Remélem tök mindegy ki a tulaj…az akkor is elrepedt… Megcsináltatni nagyon nem akarom, mert ha pl. anyaghibás, akkor máshol is elõfordulhat vele valami késõbb.
A címet/telszámot várom nagyon, és köszönöm elõre is.
Ja a nagyon távoli "vagy" egy Yasec, természetesen Fattyvel(annak semmi baja) Ha cserélnék a vázat, akkor persze annak is nagyon örülnék.
A címet/telszámot várom nagyon, és köszönöm elõre is.
Ja a nagyon távoli "vagy" egy Yasec, természetesen Fattyvel(annak semmi baja) Ha cserélnék a vázat, akkor persze annak is nagyon örülnék.
Írta 2006. május 16. - 07:18
Heyhó,
megpróbálom gyorsan megszerezni a címet, egy budaörsi autószervízrõl van szó, ahol régen csináltak ilyet (ultrahangos vizsgálat), bár sztem egyértelmûen repedés, ~1 hónapja egy ugyanitt szúrtam ki ugyanott egy Trek OCLV-n, amit azóta már cseréltek is, ha jól tudom.
Cím meg sztem mehet majd ide a topikba, akárkinek jól jöhet...
Mi a terv, garis csere, vagy...?
megpróbálom gyorsan megszerezni a címet, egy budaörsi autószervízrõl van szó, ahol régen csináltak ilyet (ultrahangos vizsgálat), bár sztem egyértelmûen repedés, ~1 hónapja egy ugyanitt szúrtam ki ugyanott egy Trek OCLV-n, amit azóta már cseréltek is, ha jól tudom.
Cím meg sztem mehet majd ide a topikba, akárkinek jól jöhet...
Mi a terv, garis csere, vagy...?
Írta 2006. május 16. - 06:57
Pont ez a fõ kérdés, hogy festés hiba, vagy nem. Ilyen hiba akkor is lehetséges, ha reped a váz, és az a festésen így jelentkezik.
Belülrõl még nem lett megnézve, mert a villát nem oly egyszerû kivenni. Bár ha belülrõl is látnánk valamit, akkor az már egy komoly valami lenne. Ebben az esetben lényegesen határozottabb lett volna az a teszt, amit csináltunk már vele.
A festék lekaparásra én is gondoltam, ez nem olyan nagy felület. Már ott tartok, hogy az újra festés lenne a legkevesebb…..különben sem ez a kedvenc színem.
Egy ultrahang féle vizsgálat pity-puty megmondaná az igazságot.
Azért az meglepett, hogy itthon komoly kerékpár forgalmazóknak sincsen semmilyen eszköze ezekre a repedésekre. Azt szokták mondani, hogy járjon tovább a bringával, és ha tovább nõ a repedés vonala (akkor valóban repedésnek, és nem festék hibának vélik a dolgot) cserélik esetleg vázat. Ja és még fizetés fejében sem nagyon találok ultrahangos vizsgálót…. Magyarország……szeretem…..
Belülrõl még nem lett megnézve, mert a villát nem oly egyszerû kivenni. Bár ha belülrõl is látnánk valamit, akkor az már egy komoly valami lenne. Ebben az esetben lényegesen határozottabb lett volna az a teszt, amit csináltunk már vele.
A festék lekaparásra én is gondoltam, ez nem olyan nagy felület. Már ott tartok, hogy az újra festés lenne a legkevesebb…..különben sem ez a kedvenc színem.
Egy ultrahang féle vizsgálat pity-puty megmondaná az igazságot.
Azért az meglepett, hogy itthon komoly kerékpár forgalmazóknak sincsen semmilyen eszköze ezekre a repedésekre. Azt szokták mondani, hogy járjon tovább a bringával, és ha tovább nõ a repedés vonala (akkor valóban repedésnek, és nem festék hibának vélik a dolgot) cserélik esetleg vázat. Ja és még fizetés fejében sem nagyon találok ultrahangos vizsgálót…. Magyarország……szeretem…..
Írta 2006. május 16. - 02:06
Nem értek hozzá, de gondolom belülrõl (is) néztétek. Ugye néztétek? Onnan milyen?Na egy kicsit sz@rban vagyok, ezért kérném a segítségeteket , mint régi fórumtárs.
Van egy ilyen karc/repedés a bringámon: http://img.tar.hu/ka.../22017325.jpg#3....
a második p néma!
Írta 2006. május 15. - 22:07
cowan:
nem átütõs, csak csúszópacskeros.
na meg rotor lehetõség
nem átütõs, csak csúszópacskeros.
na meg rotor lehetõség
Írta 2006. május 15. - 22:00
Hát sztem ez csak valami festési hiba lehet, mert a fejcsõ inkább hosszában repedne nem így alsó/felsõ csõ között keresztbe. Én is azt javaslom, hogy használd óvatossaban és rendszeresen nézegesd hogy nem-e nõ.
Írta 2006. május 15. - 21:38
A karcolás az nem igazán így szokott kinézni, az egy egyenes csík általában. Az nem lehet, h csak a festék húzódott meg rajta vmi felületi fesz. miatt?
Írta 2006. május 15. - 21:38
hát
csúnyán fog kinézni utána, de kromofág
lekapja a festéket és rögtön kiderül
csúnyán fog kinézni utána, de kromofág
lekapja a festéket és rögtön kiderül
Autist Team:)
Írta 2006. május 15. - 21:01
Na egy kicsit sz@rban vagyok, ezért kérném a segítségeteket , mint régi fórumtárs.
Van egy ilyen karc/repedés a bringámon: http://img.tar.hu/ka.../22017325.jpg#3
Ma a munka mellett a napom jelentõs része arra ment rá, hogy kiderítsem, hogy ez festéksérülés, vagy hajszálrepedés.
Reggel egy spéci piros folyadékot fújtunk rá, amit hagyni kellett 10-15 percig száradni. Utána le kellett mosni, majd egy fehér anyagot nyomtak rá. (ezt mind profi emberek csinálták). Elvileg a piros folyadékot nem lehet vízzel a kimosni, mert a fémen, repedéseken megtapad. Na ez elvileg hajszálrepedést mutatott, bár elsõ nekifutásra nem volt mindenkinek egyértelmû a dolog. Délután/este bringaboltokba rohangáltam, hogy ki mit mond. Olyanokat igyekeztem megkérdezni, akik feltételezhetõen láttak már repedést/törést. Persze senki nem mondta azt, hogy ez nem repedés, de mindenki szerint lehetetlen helyen van, ez csak valami karc. Jelöljem be, és nézzek rá rendszeresen…
Tud valaki mondani valami vizsgálatot, ami igazolni vagy cáfolni tudná a postom elején leírtakat? Ha valaki tud ultrahang/röntgen lehetõséget, akkor nagyon-nagyon megköszönném. Persze privát üzenetet is várok, ha ezt nem szeretné valaki csak így nyilvánosan leegyeztetni!!
Van egy ilyen karc/repedés a bringámon: http://img.tar.hu/ka.../22017325.jpg#3
Ma a munka mellett a napom jelentõs része arra ment rá, hogy kiderítsem, hogy ez festéksérülés, vagy hajszálrepedés.
Reggel egy spéci piros folyadékot fújtunk rá, amit hagyni kellett 10-15 percig száradni. Utána le kellett mosni, majd egy fehér anyagot nyomtak rá. (ezt mind profi emberek csinálták). Elvileg a piros folyadékot nem lehet vízzel a kimosni, mert a fémen, repedéseken megtapad. Na ez elvileg hajszálrepedést mutatott, bár elsõ nekifutásra nem volt mindenkinek egyértelmû a dolog. Délután/este bringaboltokba rohangáltam, hogy ki mit mond. Olyanokat igyekeztem megkérdezni, akik feltételezhetõen láttak már repedést/törést. Persze senki nem mondta azt, hogy ez nem repedés, de mindenki szerint lehetetlen helyen van, ez csak valami karc. Jelöljem be, és nézzek rá rendszeresen…
Tud valaki mondani valami vizsgálatot, ami igazolni vagy cáfolni tudná a postom elején leírtakat? Ha valaki tud ultrahang/röntgen lehetõséget, akkor nagyon-nagyon megköszönném. Persze privát üzenetet is várok, ha ezt nem szeretné valaki csak így nyilvánosan leegyeztetni!!
Írta 2006. május 14. - 17:05
kedvelt márka, és jók is. csak annyira nem amennyire felfújják õket:) ezt leszámítva jó bringa.
pedig pont van egy howler a fogasnál, kb ugyanaz mint a cowan, csak nem a monoblokk körül van, és nem átütõs. amúgy jócska.
pedig pont van egy howler a fogasnál, kb ugyanaz mint a cowan, csak nem a monoblokk körül van, és nem átütõs. amúgy jócska.
Írta 2006. május 14. - 12:36
azért nem kedvelt ittennyire nem kedvelt márka a kona? fogason az emberek 90%ának kona van
mondjuk a howler nem fogasozásra van kitalálva
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2006. május 14. - 12:06
Írta 2006. május 13. - 17:40
könnyû, kona, piros, bicikli:)
Kona topikban biztosan többet tudnak mondani, ott vannak a fanatikusok:)
Kona topikban biztosan többet tudnak mondani, ott vannak a fanatikusok:)