Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

A scamp coltot enduro vagy all mountain kategóriába tennéd? Az ac-vel biztos nincs egy szinten, mert azzal azért néhányan dh-znak bár nem arra találták ki. A scutum és a colt nem teljesen egyforma a geo táblázat alapján, a colt felsõcsöve hosszabb azonos méretben, de valamikor felmegyek és lemérem.

sztem tök egyforma csak nem egyformán adják meg, de mindegy...ahogy manapság értelmezik az endurót oda semmiképp, az am-be leginkább, bár tekerõsnek kicsit rövid./ámbár ha a colt hosszabb :)/...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

még tán abba se sok.....ha 6" rúgóutat nézünk, ugyanakkora sztrokú tagból hozzák ki, kb ugyanugy is áll bennük a tag, az ac meg a coiler /régi sztinki/ geóban is eléggé hasonló......scamp is olasmi, igaz igy tapizva /már scutum matricás változatát tekintve/ ha kihasználod a rugóutból adódó lehetõségeket, akkor a scamp elég hamar el fog halálozni, mikor a kona meg a giant még teljesítõképessége felénél sincs.....scamp inkább a dawg-ot közeliti meg erõsség terén...

A scamp coltot enduro vagy all mountain kategóriába tennéd? Az ac-vel biztos nincs egy szinten, mert azzal azért néhányan dh-znak bár nem arra találták ki. A scutum és a colt nem teljesen egyforma a geo táblázat alapján, a colt felsõcsöve hosszabb azonos méretben, de valamikor felmegyek és lemérem.

A sebesség mindent megold.

-Danee-

-Danee-

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Bocs,kicsit elírtam, nem "borsós"-t akartam írni. :D
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek Freeriderek, de ha a Föld ovális, jó lesz nekünk DH is!

-Danee-

-Danee-

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Ezen télleg rohatd jók vannak, de az áruk is elég borsós, meg rájön még a postaköltség is, szal inkább hanyagolnám.
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek Freeriderek, de ha a Föld ovális, jó lesz nekünk DH is!

-Danee-

-Danee-

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Valaki rendelt már onnan? Mennyi a postaköltség?

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
megrendeled, kifizeted, majd megkapod, ha tudsz németül, ha nem, akkor valaki biztosan segít

-Danee-

-Danee-

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Ja, és ami ezeken van:www.bike-mailorder.de, www.hibike.de, ahoz hogy tudok hozzájutni???

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
ja, és ennyiért nem biztos hogy meg is kaphatóak:)
www.bike-mailorder.de esetleg www.hibike.de
itt van jópár váz, egész jó áron
böngéssz!

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,117 posts
a specinél? :D hát lehet...
nem tudom mennyibe kerül, de ha jól tudom a specik (p2 v p3?) eléggé etalon vázak ebben a kategóriában

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 posts
ns bikes, ha street, akkor suburban, vagy planet-x, vagy specialized, de szerintem az ns jobb

-Danee-

-Danee-

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Hy! Megint én, de most már van 75ezrem valami ütõs street vázra, na szóval ti mit vennétek a helyemben? Jöhet acél, alu, de csúszópapucsos legyen! Várom a javaslatokat!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

arra gondoltam, a saját vázamat alapul véve, h pl. ugyanakkora rugóút mellett a tag 4 féle állásban eléggé eltérõ tulajdonságokat ad, szóval lehetnek különbségek érzékenységben, progresszivitásban, stb.

ja az biztos....bár mindegyikben van legalább 2 féle állás....ki kell próbálni, de végerédmény hogy sztem a scamp nem az a kategória, mint a másik 2
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
arra gondoltam, a saját vázamat alapul véve, h pl. ugyanakkora rugóút mellett a tag 4 féle állásban eléggé eltérõ tulajdonságokat ad, szóval lehetnek különbségek érzékenységben, progresszivitásban, stb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

az elejét nem értem, ott mi a kérdés?
eltérni meg... kb mindenben eltérhetnek... amit Tigger írt, meg mellette a rugózás karakterisztikájában is

még tán abba se sok.....ha 6" rúgóutat nézünk, ugyanakkora sztrokú tagból hozzák ki, kb ugyanugy is áll bennük a tag, az ac meg a coiler /régi sztinki/ geóban is eléggé hasonló......scamp is olasmi, igaz igy tapizva /már scutum matricás változatát tekintve/ ha kihasználod a rugóutból adódó lehetõségeket, akkor a scamp elég hamar el fog halálozni, mikor a kona meg a giant még teljesítõképessége felénél sincs.....scamp inkább a dawg-ot közeliti meg erõsség terén...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

attol még lehet jó...

Kérdés:ha van két-három nagyábo azonos váz régebbi konák(stinky pl)giant ac és a scamp colt? aminek a mogzása elvileg azonon,azzal a külömbséggel hogy a scampnek a láncvilán van a forgópontja,ergó fsr rednszert használ...

jól gonolom?ha igen akkor kb miben lehet más a három váz egymástol?

az elejét nem értem, ott mi a kérdés?
eltérni meg... kb mindenben eltérhetnek... amit Tigger írt, meg mellette a rugózás karakterisztikájában is

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,275 posts

attol még lehet jó...

Kérdés:ha van két-három nagyábo azonos váz régebbi konák(stinky pl)giant ac és a scamp colt? aminek a mogzása elvileg azonon,azzal a külömbséggel hogy a scampnek a láncvilán van a forgópontja,ergó fsr rednszert használ...

súly és masszívság.....és geo

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
attol még lehet jó...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

nem vazformara mondtam. csak azt, hogy a bergwerk ezt a fajta rugozast mar evek ota hasznalja.

én leginkább tucattémának mondanám

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,883 posts

Mit szóltok a magellan vega fr vázhoz? Egyik haveromnak van õ agyon dicséri. Nekem is tetszik a forgáspontrendszere...

Milyen forgáspontrendszerrõl beszélsz? :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Szentisten! Tamaska, csak most néztem, hogy mit linkeltél. Szerintem ez még csak nem is hasonlít arra a vázra amit kinéztem.
Továbbra is várom a tapasztalatokat és infokat.

nem vazformara mondtam. csak azt, hogy a bergwerk ezt a fajta rugozast mar evek ota hasznalja.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F