Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs

360 ajánlott listaáron...

Hm... a 360 az k*rva sok...

hát igen ezt sejtem kb

de azért nem kell egy vk szinvonalú váz...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
télen lesz egy eladó faith! ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

a faith az királyságos lenne....

árát tudja valaki?
)

360 ajánlott listaáron...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
a faith az királyságos lenne....

árát tudja valaki?
vp freet mot néztem a hétvégén levegõs 07es dhx-elno az is fincsi lenne
csak az ára...

Scott octane még nem lenne rossz,de ujban,azom volt és még az jött be legjobban (khs,trek,giant ac közül)

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

és ezekkel az igényekkel fontolóra vetted a colt-ot, vagy félreértek valamit?

kicsit soványkának tünik nekem ehhez.

sztem azt csak megjegyezte hogy a coltnak is meg a scutumnak is horst- linkes a segge....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
és ezekkel az igényekkel fontolóra vetted a colt-ot, vagy félreértek valamit?

kicsit soványkának tünik nekem ehhez.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

meg azt nézem hogy a scampont fsr mintára van a hátulján a pacskernál a forgópont!

GM nem tuom hogy meddig de egy darabig csak torlerálja,mivel nem vagy nehéz!

Keresek valami olyan vázat,ami jól megy lefelé nagyábol lineáris az utja csak a vége lesz kemény,jól tekerhetõ->elsõ váltó fölmegyrá,200mm nél azért ne mocanjon többet,kb 67os fejcsöve legyen egy 150-170es villával nyergcsõszöge legyen 67-70körül.
persze le foes árban mozogjon... :D

ez ?
http://www.giant-bic...006&model=11274

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
meg azt nézem hogy a scampont fsr mintára van a hátulján a pacskernál a forgópont!

GM nem tuom hogy meddig de egy darabig csak torlerálja,mivel nem vagy nehéz!

Keresek valami olyan vázat,ami jól megy lefelé nagyábol lineáris az utja csak a vége lesz kemény,jól tekerhetõ->elsõ váltó fölmegyrá,200mm nél azért ne mocanjon többet,kb 67os fejcsöve legyen egy 150-170es villával nyergcsõszöge legyen 67-70körül.
persze le foes árban mozogjon... :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

hello!
na megint itt vagyok,mit gondoltok a mongoose grand marquz-ról?(asszem igy irják)
van hozzá egy rs sid tag.Én inkább ugrálnék vele meg dh-znék de csak lightosan meg kb 50kg vagyok tehát gondolom birna.

1 ideig biztos bírja.....:)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,716 posts
hello!
na megint itt vagyok,mit gondoltok a mongoose grand marquz-ról?(asszem igy irják)
van hozzá egy rs sid tag.Én inkább ugrálnék vele meg dh-znék de csak lightosan meg kb 50kg vagyok tehát gondolom birna.
Szerintetek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Azért gondolom, hogy nem egyforma a scutum és a colt, mert a scutum felsõcsõhossza 540mm (ha jól emlékszem) a bikemag szerint, a colt=rock machine adrenaline 5000 és annak 560mm a felsõcsõhossza szintén a bikemag szerint és mindkettõ váz 17-es méretû és mindkét adat sima (nem vízszintes) felsõcsõhossz. Ha csütörtökön lesz a blue cet-ben colt akkor lemérem, meg lemérek egy scutum-ot is valahol.
Ha tényleg egyformák akkor kereshetek magamnak új vázat, mert az 540 az már nagyon rövid.

kiváncsi leszek, nem igazán hiszem hogy a magyarországra szállított néhány 10 darab váz miatt változtatnának, a szérián.......

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

de lehet hogy egyiket csõközéptõl csõközépig mérték másikat meg mondjuk a két végponttól vagy egyéb modon..
engem inkább az érdekelne hogy akkor a scutumon is ott van a felsõcsõ, nyeregvázcsõ között az a felülhegesztés ill. az alsócsõ fejcsõnél szintén?

Szerintem igen, de nagyon sok boltban van scutum, meg tudod nézni.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
de lehet hogy egyiket csõközéptõl csõközépig mérték másikat meg mondjuk a két végponttól vagy egyéb modon..
engem inkább az érdekelne hogy akkor a scutumon is ott van a felsõcsõ, nyeregvázcsõ között az a felülhegesztés ill. az alsócsõ fejcsõnél szintén?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Azért gondolom, hogy nem egyforma a scutum és a colt, mert a scutum felsõcsõhossza 540mm (ha jól emlékszem) a bikemag szerint, a colt=rock machine adrenaline 5000 és annak 560mm a felsõcsõhossza szintén a bikemag szerint és mindkettõ váz 17-es méretû és mindkét adat sima (nem vízszintes) felsõcsõhossz. Ha csütörtökön lesz a blue cet-ben colt akkor lemérem, meg lemérek egy scutum-ot is valahol.
Ha tényleg egyformák akkor kereshetek magamnak új vázat, mert az 540 az már nagyon rövid.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

scutum/colt kb. súlyra is a dawg-hoz közelít, nem?
nekem még mindig naon bejövõs, vki kipróbálhatná már ;)

kicsit nehezebb ha jól emléxem....meg scutum volt a kezemben, az ugye elvileg 17-es de valahogy kissebbnek tûnik mint a 17-es dawg.....

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
scutum/colt kb. súlyra is a dawg-hoz közelít, nem?
nekem még mindig naon bejövõs, vki kipróbálhatná már ;)

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
HEllo!
Véleményt kérhetnék a wheeler digger dh-ról ??esetleg menettapasztalat ???

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A scamp coltot enduro vagy all mountain kategóriába tennéd? Az ac-vel biztos nincs egy szinten, mert azzal azért néhányan dh-znak bár nem arra találták ki. A scutum és a colt nem teljesen egyforma a geo táblázat alapján, a colt felsõcsöve hosszabb azonos méretben, de valamikor felmegyek és lemérem.

sztem tök egyforma csak nem egyformán adják meg, de mindegy...ahogy manapság értelmezik az endurót oda semmiképp, az am-be leginkább, bár tekerõsnek kicsit rövid./ámbár ha a colt hosszabb :)/...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

még tán abba se sok.....ha 6" rúgóutat nézünk, ugyanakkora sztrokú tagból hozzák ki, kb ugyanugy is áll bennük a tag, az ac meg a coiler /régi sztinki/ geóban is eléggé hasonló......scamp is olasmi, igaz igy tapizva /már scutum matricás változatát tekintve/ ha kihasználod a rugóutból adódó lehetõségeket, akkor a scamp elég hamar el fog halálozni, mikor a kona meg a giant még teljesítõképessége felénél sincs.....scamp inkább a dawg-ot közeliti meg erõsség terén...

A scamp coltot enduro vagy all mountain kategóriába tennéd? Az ac-vel biztos nincs egy szinten, mert azzal azért néhányan dh-znak bár nem arra találták ki. A scutum és a colt nem teljesen egyforma a geo táblázat alapján, a colt felsõcsöve hosszabb azonos méretben, de valamikor felmegyek és lemérem.

-Danee-

-Danee-

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Bocs,kicsit elírtam, nem "borsós"-t akartam írni. :D
Amíg a Föld kerek, mindig lesznek Freeriderek, de ha a Föld ovális, jó lesz nekünk DH is!