Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:39
Posted 2006. December 15. - 07:16
üdv!
láttam 2 vázat(egyáltalán nem akarom megvenni csak kiváncsi vagyok h milyenek lehetnek)
1.Intense M3 ez a váz isszonyat brutálisan néz ki!!!!
2.Scott High Octane 1
jah és mégegy melyik lehet jobb a st bullit vagy a Scott High Octane 1?
láttam 2 vázat(egyáltalán nem akarom megvenni csak kiváncsi vagyok h milyenek lehetnek)
1.Intense M3 ez a váz isszonyat brutálisan néz ki!!!!
2.Scott High Octane 1
jah és mégegy melyik lehet jobb a st bullit vagy a Scott High Octane 1?
Posted 2006. December 14. - 20:10
Posted 2006. December 14. - 19:06
van a merida umf-nek is valami hardy váza cro-mo-ból. csúszópapucsos.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2006. December 14. - 18:43
Posted 2006. December 14. - 18:40
Mi a véleményetek az Author EXE vázról?
Mennyibe kerül,milyen nehéz? mert ezekrõl nem találtam semmit?
Nekem streetre kéne.
Vagy helyette milyen vázat ajánlotok valami ilyesmit cromo vagy alu is lehet csak csúszópapuszos legyen és ne leygen túl drága.
Elõre is köszi a segítségért!
Mennyibe kerül,milyen nehéz? mert ezekrõl nem találtam semmit?
Nekem streetre kéne.
Vagy helyette milyen vázat ajánlotok valami ilyesmit cromo vagy alu is lehet csak csúszópapuszos legyen és ne leygen túl drága.
Elõre is köszi a segítségért!
Posted 2006. December 09. - 15:02
Azt hiszem hogy hagyom a dolgot. A váz 4éves, szóval amúgy sem tudni hogy mennyit bír még ki. Papucshegesztés drága, fékkonzol is kellene rá szóval nem éri meg veszõdni vele. Ellenben most néztem meg a ..... gazdaságos vázam, abban elférne a kerék csak a féktüskéket kell áthegesztetni. A gond csak annyi a vázzal h. 3,5kg körül van és 25.0ás nyeregcsõ kell bele.
Posted 2006. December 09. - 14:54
vagy vehetnél akár egy vázat is;)
a kireszelt keresztmerevítõkkel az a baj, h azok nem tömör alu - csõ szintén. tehát funkcionalitását nagyjából elvesztené mind2... inkább hegesztess bele egy hosszabb papucsot - a kerék kerül hátrébb, akkor minden egyéb belenyúlás nélkül belemegy a nagyobb kerék
a kireszelt keresztmerevítõkkel az a baj, h azok nem tömör alu - csõ szintén. tehát funkcionalitását nagyjából elvesztené mind2... inkább hegesztess bele egy hosszabb papucsot - a kerék kerül hátrébb, akkor minden egyéb belenyúlás nélkül belemegy a nagyobb kerék
Posted 2006. December 09. - 14:22
ha nem gond, h kb negyedére csökken a vázad élettartama és a hátsó traktus merevsége, akkor hajrá'
ha van ügyes hegesztõd, megpróbálhatnád inkább kicserélni és feljebb tenni õket
ha van ügyes hegesztõd, megpróbálhatnád inkább kicserélni és feljebb tenni õket
Posted 2006. December 09. - 14:15
szerintem nagyon meggyengülne. illetve rugalmasabb lenne az biztos.
Posted 2006. December 09. - 13:35
Monti vázból szeretnék cyclocross vázat csinálni. Az alap egy használt Kona Caldera amit ingyé kaptam. Csak tárcsafékes, féktüskét simán felhegesztetek oda ahova a 28as kerékhez kell. DE, elég neccesen férne el a gumi, így arra gondoltam h. kireszelek a keresztmerevítõkbõl a gumi felõli részen ívesen a támvillák és a láncvillák között. 19mm-es csõ merevitõkrõl van, 6-7mm-nyit gondoltam h. eltûntetek belõlük.
Érdemes nekiállni v. nagyon meggyengíti a vázat?
Érdemes nekiállni v. nagyon meggyengíti a vázat?
Posted 2006. December 08. - 23:55
Úgy tudom, hogy nem lesz már ilyen (már idén sem volt), de érdemes megkérdezned egy-két boltot, mert én is úgy vettem az enyémet, hogy szét lett bontva egy komplett gép.
[highlight] The bike way of life [/highlight]
Posted 2006. December 08. - 20:17
Hello!
Valaki nem tudja, hogy lehet-e még rendelni újonnan olyan Big Hit Sportot vagy Spec, amelyik 150-et mozog, 1 forgáspontos,... Ha igen, mennyiért és lesz-e 2007-ben ilyen?
Valaki nem tudja, hogy lehet-e még rendelni újonnan olyan Big Hit Sportot vagy Spec, amelyik 150-et mozog, 1 forgáspontos,... Ha igen, mennyiért és lesz-e 2007-ben ilyen?
Posted 2006. December 06. - 22:43
Posted 2006. December 06. - 19:29
a rögzítés erõssége nem a rögzítõ eszköz fején múlik, sokkal inkább hogy mennyire nyúlik az.
az 5 mm-es acélrúdnak hiába van csavaros feje, ha egyszer nem alkot egységet magával az aggyal, a tengellyel.(olyan szinten mint a kétszer akkora, 10mm-es agyak)
ellenben a 10 miliméteres átütõs, vagy akár sima 10mm-es imbuszfejes csavaros rögzítéssel.
utóbbi 2 az elsõ bármilyen átalakításánál erõsebb.
az 5 mm-es acélrúdnak hiába van csavaros feje, ha egyszer nem alkot egységet magával az aggyal, a tengellyel.(olyan szinten mint a kétszer akkora, 10mm-es agyak)
ellenben a 10 miliméteres átütõs, vagy akár sima 10mm-es imbuszfejes csavaros rögzítéssel.
utóbbi 2 az elsõ bármilyen átalakításánál erõsebb.
Posted 2006. December 06. - 19:27
Posted 2006. December 06. - 17:37
Csúszópapucshoz kevés a gyorszár igaz? A BBB féle imbuszos rögzítés is kevés lenne?
Posted 2006. December 05. - 22:24
jó de ha a p3 jobban néz ki? lehet megjátsza a hülyét mert ennyire hülye nemlehet senki:D
meg a buddy 25 ezer a p3 80 rongy ez neki nem mond smemit? nem hiszem el.. nézd meg tényleg de jó alaposan
meg a buddy 25 ezer a p3 80 rongy ez neki nem mond smemit? nem hiszem el.. nézd meg tényleg de jó alaposan
Posted 2006. December 05. - 21:39
a gyerek , aki ezt felajánlotta tényleg hülye , neki csak a kinézet számít , nem ért a bicókhoz , csak tekerni tud , de egy dirtes váz szerintem nem csak tekerésre való , ezért csere lessz belõle
köszi a tippeket
köszi a tippeket
Posted 2006. December 05. - 15:39
Nyilván nem elcserélésrõl van szó, hanem a "kaptam egy ajánlatot" alatt azt érti, hogy "hé haver, van egy eladó fasza p3asom, cseréld már le erre a #&@!% buddyra" szerintem.. Ha mweg mégsem, akkor tényleg hülye a srác vagy van valami sérülése a p3nak
Posted 2006. December 05. - 15:12
sziasztok
véleményt szeretnék kérni a specialized p3-as vázról , hogy mit bírnak , mert kaptam egy ajánlatot , h cseréljem el a eheeler buddy 03-as vázam eggy ienre
a specialized karcmentes , és heggesztve sincs
elõre is köszi
Az hüle aki p3-at akar buddy-ra cserélni.
Már ha nincs valami baja a váznak. Bár akkor sem érthetõ, mert jócskán többért meg lehetne próbálni eladni mint amibe egy buddy kerül.