Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Sokat nem tudok ezekról a dolgokról, tapasztalatom meg sajnos nem nagyon van, de anno. az alább linkelt cikkekbõl sikerült legalább megsejtenem, mirõl van szó. (Pedig ha még én, a nagy mûszaki antitalentum is megértettem belõle valamit...) :-)
Buyer's Guide To Mountain Bike Suspension, Part 1 - BikeRadar
Buyer's Guide To Mountain Bike Suspension, Part 2 - BikeRadar

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
lancvillan van a forgaspont, szal Horst link. (ua mint az FSR). Elvileg nem pogozik, gyakorlatilag nekem volt FSR XC-m, es ProPedal nelkul hintaagy volt. Csak nem tepi a lancot, es fekezes kozben is aktiv.

azert ez lenyegesen masabb erzes lesz mint a 100as epiced. vagy az ASR5. Ez sokkal kozelebb all az 575-hoz, sulyban, geometriaban, rugoutban. Komplett gepkent is 140-es revelationnel szerelik. Inkabb 180-as tarcsa, 2.25os gumi rizer kormany setuphoz valo szerintem.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Rosszul fogalmaztam. Nekem teljesen kínai, hogy horst link, dw link stb. Epic-em van, az nem pogózik, ennyit tudok. Van itt olyan szaki, aki ránézésre megmondja, hogy ez jobban beleng, mint a rugós foci bábúja. Most 5 össztelós váz van, amire lecserélném a mostanit: 1. Ibis Mojo, 2. Yeti ASR-5, 3. Ellsworth Epiphany, 4. Specialiezed Stumpjumper FSR Brain-es (ezt elég sokan szidták itt, mondván nem megbízható a tag, az meg rizikós, mert újonnan nem engedhetek meg magamnak egy ilyen árú vázat, használtnál meg buktam a garanciát), 5. új rendszerû Epic. Ebbõl 4 gyakorlatilag elérhetetlen árban van újonnan.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szerintem az orszagban nincs masik szal nemtom milyen velemenyekre szamitasz azon kivul hogy "szep a szine" :)

nezelodj az mtbr-en szerintem. a ridemonkey-n ha jol emlekszem nincs tul jo megitelese az Ellsworth-oknek ugy altalaban.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Errõl valaki tudna rövid összefoglalást írni?

Ellsworth MK1 Epiphany Frame SALE!!! - Freeborn.co.uk

Tigger korábbi hozzászólására emlékszem, hogy az Õ alkatához nem ajánlott, én 55 kg körül mozgok szóval ez nem probléma. Nagyon azt írják, hogy ebbe nem kell az RP23, mert nem pogózik...azért vannak kétségeim. Maratonozásra meg hobbi tekergésre használnám, de egyiket sem túlzottan teljesítmény orientáltan (csak a pogózás zavarna). Rákaptam az össztelósra, de az Epic "csak" 100-100 mm-t tud :) Ibis Mojo az álom, de 2500 euroért...

Elõre is kösz az építõ hozzászólásokat.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kgabus

kgabus

vendég

• fórumtag
  • 74 posts
Sziasztok,

létezik olyan, hogy minden szempontból a legjobb hátsó felfüggesztési rendszer- mondjuk trail, am kategóriában? Találtam több- elsõsorban angol nyelvû- leírást, de átfogó képet vhogy egyik sem adott a témáról.

Pl. mi a lényegi különbség a sima 4 forgáspontos, faux bar, single pivot, horst link,... megoldások között, ill. melyik milyen erõsségekkel és gyengeségekkel bír?

Köszönöm a segítséget elõre is!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
kérdés (megint)
korábban 585mm-es felsõcsövû vázakat használtam, általában 100 vagy 110mm-es stucnik+600mm-es egyenes kormányokkal. a mostani vázam 595 hosszú, 90mm stucni + 660mm rizer kormány. van itt egy váz, 604mm-es felsõcsõhosszal. jól érzem, hogy hosszú lenne?

adalék:
2005-rõl (ez a fenti váz évjárata) 2006-ra a fejcsõ illetve nyeregvázcsõ szöge a katalógus szerint 69-->71 és 71-->73 fokra változott. feltételezem, hogy rövidebb telóval (merevvillával) adták meg az utóbbit (végülis ez egy kona:) ) így még jó is lehet, mert rövidebb villával a vízszintes felsõcsõhossz is rövidebb. vélemény?

edit:
asszem bukta. közben kiderült, hogy a 2006-os (elvileg) 4018mm-es, a 2005-ös 408mm-es p2-vel volt szerelve (konaworld szerint). ezek szerint tényleg változtattak a vázon, nem csak a geo táblával matekoztak. :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,026 posts
a commencal premier vázakról mit lehet/érdemes tudni? tapasztalat, infó, bármi? :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ha Paul nyugdíjas lesz azaz visszavonul a versenyzéstõl és már csak a botjára és a pocakjára támaszkodva integet a pálya szélérõl lehet megveszi a közlekedési múzeum mint ereklyét :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

TaaT

TaaT

vendég

• fórumtag
  • 148 posts

Ha már meglettem szólitva akkor kicsit mesélek errõl a vázról.
Ez egy prototípus váz volt amit Noé Balázs (Probike) tervezett és szeretett volna itthon forgalmazni.Összesen két össztelós váz készült de csak én fényeztem le (speciális lakkal van lefújva ami jobban bírja a kavics felverõdést) és raktam fel a matricát (még van itthon egy teljes szettem belõle).
Egyébként ez 2001-ben volt!!!
Azóta indultam vele 4 VB,3 EB,számtalan Világ kupa,itthoni maraton,túrán és számtalan edzésen.Szerintem van benne kb.60-70000 km minimum.
2010-ben adtam el.
Nagyon vigyáztam rá,a forgáspontok tökéletes állapotban voltak,nem estem vele!!.Az elsõ háromszög eredeti csak a hátulját fényeztem le mert a lánc párszor megsértette.
Amikor eladtam csak a vázat akkor mondtam hogy sokat mentem vele de aki megvette azt mondta hogy csak túrázgatni szeretne a gyerekeivel.

Köszönöm a részletes leírást! És kiderült hogy mégsem tajvani tucat váz :D
Nem gondoltam volna hogy ennyi km van a vázban, tényleg szép állapotban van... és kaptam az eladótól tartalék alkatrészeket a forgáspontokhoz.
Ma rádobtam a digit szobai mérlegre a gépet, így 14,5kg-ot nyom :D de mivel nem vagyok egy könnyû súlyú egyén így nem igazán zavar.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

akkor még öregebb is mint emlékeztem
én 2004- ben vettem az elsõ fullim akkor mutogatta a Balázs (gondolom a másikat, festetelen volt) valahogy akkora helyeztem idõben

természetes a képen látható (dart és tsai) konfigot áraztam be ...

Lehet hogy akkor láttad mert azt vissza vitték és újra eladó lett.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
akkor még öregebb is mint emlékeztem
én 2004- ben vettem az elsõ fullim akkor mutogatta a Balázs (gondolom a másikat, festetelen volt) valahogy akkora helyeztem idõben

11 kiló alatti gép volt építve belöle.Crossmax,sid,X0,karbon cuccok...

természetes a képen látható (dart és tsai) konfigot áraztam be ... (és az úgy inkább a 14-et üti így ránézésre)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

ez kb ugyanonnan volt mint a Paulé , ha jóli ismerem a sztoriját a "márkanévnek"

komplett btingaként megért 100-at, vázként kb fele a reális.

11 kiló alatti gép volt építve belöle.Crossmax,sid,X0,karbon cuccok...
Ha jól emlékszem akkor 350 000ft-be került a komplett gép teló nélkül.

paul

paul

törzsvendég

• fórumtag
  • 383 posts

Sziasztok!

Tudja vki hogy ez milyen KTM váz?

Feltöltött kép

Ha már meglettem szólitva akkor kicsit mesélek errõl a vázról.
Ez egy prototípus váz volt amit Noé Balázs (Probike) tervezett és szeretett volna itthon forgalmazni.Összesen két össztelós váz készült de csak én fényeztem le (speciális lakkal van lefújva ami jobban bírja a kavics felverõdést) és raktam fel a matricát (még van itthon egy teljes szettem belõle).
Egyébként ez 2001-ben volt!!!
Azóta indultam vele 4 VB,3 EB,számtalan Világ kupa,itthoni maraton,túrán és számtalan edzésen.Szerintem van benne kb.60-70000 km minimum.
2010-ben adtam el.
Nagyon vigyáztam rá,a forgáspontok tökéletes állapotban voltak,nem estem vele!!.Az elsõ háromszög eredeti csak a hátulját fényeztem le mert a lánc párszor megsértette.
Amikor eladtam csak a vázat akkor mondtam hogy sokat mentem vele de aki megvette azt mondta hogy csak túrázgatni szeretne a gyerekeivel.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Enged meg hogy kicsit elõtérbe helyezem ezt Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox
elõtte ösztelós meridám volt a különbséget nem kommentálnám pláne felfelé.
Nálam az L-es méretet ki tudod próbálni én 180 vagyok nekem tökéletes.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Meridából ezek a tavalyi vázak vannak még (2011. júniusi akciók): BikeFun - Aktuális akcióink
Sajnos a 18-as méret csak a drágább, full-karbon verzióból van és tartok tõle, 182 centihez még inkább a a méret kell... (Tavalyi Ninety-Six 1000-D-t én próbáltam és kb. 100-120 km-t mentem vele, a 185 centimhez majdnem hosszú volt, de nagyon jól mászik és lefelé sem kell szégyenkezni vele.)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Fullyban nem vagyok otthon, de ez Kerkprzlet * Merida, Kona, Giant kerkpr akci * Trekking kerkprok * Shimano, Rock Shox pl egészen jó árnak tûnik, de a többiek majd véleményezik.

magamnak meg ezt venném: http://probike.hu/in...emart&Itemid=71

Schumi

Schumi

vendég

• fórumtag
  • 41 posts
Sziasztok,

Most lett aktuális számomra egy új váz beszerzése, végigolvastam 50 oldalt visszafelé kb , de bevallom õszintén nem látom át a véleményeket (illetve ami kifejezetten engem érdekelne nem találtam)
tipikus unalomig ismételt kérdésem lenne:
Milyen össztelós XC/Maraton vázat érdemes venni? Elsõsorban alu vázra gondoltam az ára miatt, de ha van alkalmi carbon vázas vétel akkor semmi sincs kizárva.
Eddig igazán egy jelöltem van: Merida Ninety-Six HFS 3000 Merida Ninety-Six HFS 3000-D váz teszt, kerékpár, bicikli, ár
Volt már hozzá szerencséje valakinek?
182 centi magas (vagyis inkább alacsony) / 65 kg vagyok ehhez ha jól vettem ki az írásaitokból 18-18+-os váz illene? Ezt jól gondolom?
Most egy mezei Decathlon rockrider 8.2 -m van ha jól emlékszem L-es méretben, hogy ez normál méretezésben mekkorát jelent nem igazán tudom.

Olyan vázat keresek amivel könnyen lehet mászni , de lefelé is azért kényelmesen lehet ereszteni...elsõ ránézésre meg amiket olvastam teszteket ez a fajta (legalábbis nekem úgy tûnik ) mint a merida megoldása tûnt a legjobbnak (vagyis hogy a hátsó teleszkóp a felsõ csõ alatt van) , ezt jól látom?
VÁzakban szokott lenni különbség a 2010 illetve a 2011-es modellek közt? Nálunk mindenhol csak 2010-es vázakat láttam ebben a kategóriában vagy csak nem kerestem elég alaposan. 250e jó magyar forint körül szánnék a paripa vázára..

Köszi a segítséget elõre is!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ha jól emlékszem én már láttam ilyet. Paulnak van/volt ilyen váza.

ez kb ugyanonnan volt mint a Paulé , ha jóli ismerem a sztoriját a "márkanévnek"

komplett btingaként megért 100-at, vázként kb fele a reális.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, google nekem sem dobott ki semmit erre névre.
Alkudni nem sikerült, de a 100e-s árat nem találtam eltúlzottnak, 1-2 festékleverõdést leszámítva újszerû állapotban van a bicó.

Ha jól emlékszem én már láttam ilyet. Paulnak van/volt ilyen váza.

A sebesség mindent megold.