Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10,884 posts

Az nem egy norco akar lenni valamikor az elõzõ évezdredbõl?

Az egy tál hagymás bab, vagy krumplis hal.
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,380 posts
Az nem egy norco akar lenni valamikor az elõzõ évezdredbõl?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
alberthfish: ami nemrégiben még feketére festett és itt ott hegesztett intense volt? ;) te tényleg hihetetlen érzékkel tudod kiválasztani a legszarabb dolgokat :D

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 posts
valaki tud valamit mondani az Univega HT-560-as rol '06-os van vkinek mijen,egyáltalán mijenek az univegák?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
a Da Bomb boombox FS vázrol hallot már valaki?nekem kéne,váltó látom megy rá fsr szisztem nem tûnik olyan rossznak..bár soha nem hallotam még róla.mtbr persze zéró találat

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
akkor ne írd.
vagy csinálj jobbat;)
linkeljük más márkák hibáit, gyengeségeit, esetleg képeket a "zúzdáról"?
ettõl jobb lesz neked? ;)

Ismerõsi körben még nem tudtak összecsukni egyet sem.
Pedig bringáznak úgy mint akik összetörik, annyi különbséggel hogy õk megtanulták letenni a bringát ívre.
így nem kapja meg azt az ütést, melytõl bármi eltörhet.
tiszta a képlet...

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
ööö még 2 -3 oldalal ezelõtt láttam 2 törött p2,3 mat.itt nyiregyen is ugyanott törtek el eggyet.nem fikázni akarom....

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

a nixi felejtõs!nekem 3 hónap alatt elhajlott a nyaka...

ha ilyet írsz írd le mitõl, és milyen bringában, ez tenné teljessé a képet.

Pityuszhely

Pityuszhely

törzsvendég

• fórumtag
  • 353 posts
a nixi felejtõs!nekem 3 hónap alatt elhajlott a nyaka...

Barna_UMF

Barna_UMF

törzsvendég

• fórumtag
  • 337 posts
+ ha veszel akkor mindenképp átütõs legyen

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
nixon különbensem extrém villa merevvázba.
Garit ne várj rá ha történik vele így valami.
Az említett(gondolom) alternatíva, maradj a Flow-nál.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts

szerintetek mûködne a dolog ha a hardy-ba vennék egy nixont?ami max 145mm-t mozogna?megéri eladni érte a torát?mer sztem a tora idõvel elfárad alattam...eladnám ugy 30ért ahogy már régóta tervezem,gyûjtenék rá egy kicsit és vennék egy használt nixont ugy 50-60ért?nem lenne a váznak baja?a torát is van h 130on használom de egy nixont nagyobbra is állíthatnám?igazából nemtom meddig bírná egy hardy. tanácsaitokat megköszönném.

szerintem túlzás 145ön a nixon.
nem tudom így hirtelen a beépítési magasságát, de van rá egy erõs tippem, hogy több mint a Pike-nak.
és az kihúzva 140-re merevvázba*..
hát nem épp ideális geometriát eredményez.

lefelé még jó, de ugrálgatni, városban haladni... szerintem túlzás.

(*átlag vázba)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

üdv!
az lenne a kérdésem h egy alu cc váz és acél merevvilla párositás mennyire szerencsés? cc-re kéne ss gép lenne belõle. 2005-ös kona blastra gondoltam szintén kona merevvilával csak v fékkel. 75 kiló vagyok amúgy
elõre is köszi a válaszokat

mûxik gond nélkül, több embernek a vázolt konfig....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Liget rider

Liget rider

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Segítség kéne!!!
Valaki meg tudná mondani,hogy a régi UMF-be mekkora monoblokk kell?
kössz

Hardy91

Hardy91

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
szerintetek mûködne a dolog ha a hardy-ba vennék egy nixont?ami max 145mm-t mozogna?megéri eladni érte a torát?mer sztem a tora idõvel elfárad alattam...eladnám ugy 30ért ahogy már régóta tervezem,gyûjtenék rá egy kicsit és vennék egy használt nixont ugy 50-60ért?nem lenne a váznak baja?a torát is van h 130on használom de egy nixont nagyobbra is állíthatnám?igazából nemtom meddig bírná egy hardy. tanácsaitokat megköszönném.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
üdv!
az lenne a kérdésem h egy alu cc váz és acél merevvilla párositás mennyire szerencsés? cc-re kéne ss gép lenne belõle. 2005-ös kona blastra gondoltam szintén kona merevvilával csak v fékkel. 75 kiló vagyok amúgy
elõre is köszi a válaszokat

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
nekem matts speed vázam volt és azzal is elõfordult, hogy recsegett. A fõ gond, hogy alapvetõen nagyon rugalmas a váz közepe. A hang irányából elég nehéz tippelni, mert a váz üregei és anyaga visszaverik, erõsítik terjesztik a hangot. Nekem recsegett a középrésznél (kosz a BB menetén, vagy lelazult hajtómû) illetve a nyeregcsõnél (kosz belül a váz és a csõ között, esetleg a nyeregbilincs és a váz között, esetleg nincs eléggé meghúzva a bilincs...vagy ezek kombinációi). Nem gondolom, hogy a felülhegesztés alatt adná meg magát a váz.

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
A helyzet az hogy ezeket en mar nagyobbreszt atneztem es nem valtozott semmi!
A recseges az also vazcso es a homlokcso kapcsolatatol jon. Ott van egy lemez erosites felulheggesztessel es hang az erosites alul jon, de viszont az erosites heggesztese tokeletesen epnek tunik. Olyan mintha az erosites alatti hegesztes lenne megrepedve tehat nem a felszinen hanem a melyben!
Amugy most akarok venni egy uj telot, akkor ugyis kormanycsapagy csere is lesz remelem megoldodik a problemam ha a kormanycsapagy cseszeket kicsereljuk a vazban. Ha meg a vazzal van baj akor az uj telo az elso par durvulasnal ugy is eltori a vazat:).
Nagyon idegesito bir lenni mikor nem tudsz rajonni hogy mi a banattol nyoszorog a bicaj!
Ha valakinek van meg otlete hogy mi lehet irjatok legyszives! Aki mar irt annak nagyon koszonom a segitseget!

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Ez a kattogas, recseges tenyleg irto idegesito tud lenni,
Amennyiben a vaz nem tunik hibasnak, az alabbiakat erdemes ellenorizni szerintem:
Tobbnyire a hajtas rendszer, illetve az intenziven terhelt reszek (csavarkotesek, ragasztasok es szegecselesek) kornyeken kell keresni a zaj(ok) forrasat. Ez lehet a monoblokk-vaz kapcsolata, lanctanyerok kozotti kapcsolat (ha pl. szegecselt). A pedalkar es a monoblokk (elsosorban 4szogtengelyeseknel), a pedal es a pedalkar (acel-alu) kapcsolata, esetleg a pedal ill. a monoblokk csapagyazasa. Ami ezen felul surun elofordul es legtobbszor ez is az okozo: Nyeregcso es vaz (szinten acel-alu) kapcsolat. Illetve lehet meg a kormany-stucni vagy a telo is (foleg a ragasztott).
En kenest csak akkor alkalmaznek ha nincs mas megoldas. Ha meg is kensz valamit elotte mindenkepp tisztitsd meg a kapcsolodo feluleteket, kulonben nem lesz tartos (A benne levo kosz miatt recseg). Foleg a meneteknel (monoblokk), mert eleg ha egy kis alu darab beszorul valahova , aztan a tobbszazezres gep is ugy nyoszorog hajtas kozben mint 1 tescobike.
A ragasztasokkal es szegecselesekkel nem sokat lehet kezdeni, mert ha meg is javitjak valszeg ujra elo fog jonni a te esetedben. A csavarkoteseket utan lehet huzni, de ez jelentosen csokkenti az alkatresz elettartamat. Ilyenkor erdemes valtani valami erosebbre vagy mas megoldasra. Az ossztelosoknal meg bekavarhatnak a hatso mozgo elemek is a jatekba.

zoli82

zoli82

vendég

• fórumtag
  • 18 posts
a nyereg csovet en megkentem rendesen mar az elejen
Az a vicc hogy hallatszik hogy a fejcso felol jon a hang! Ma szet szedtem az egesz kormagycsapagy rendszert csak mar nem volt idom meggyepalni a gepet. Mar azon is gondolkodtam hogy valyon nem a kormanycsapagy csesze recseg valamiert. Nagyon felek attol hogy a vaz meg van repedve a felulheggesztes alatt (ilyen lehet egyaltalan). Ja egy kerdes: mi az a beles cso? meg nem hallottam ilyenrol!