Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Nnnu most jöttem vissza Cannondale nézõbõl. Hááááát......
Most legalább elhiszem, hogy Hand made. Minden varrat mellet iszonyat ronda csiszolókorong nyomok vannak. Pedig nem is alapszintû vázakat néztem. Szal az az érzésem, hogy annyi pénzért én is össze tudom hegeszteni olyan minõségben kb fél év gyakorlás után. :)
Ez persze túlzás, de egy Kona varratai pl össze sem hasonlíthatók vele, ráadásul a Kona jobb anyagból van és egy százassal olcsóbb.
Eléggé körüljárom már lassan a témát és arra kezdek rájönni, hogy ár/érték arányban a Kona Kula Primo a legjobb.
Ki hitte volna, hogy egyszer ilyet mondok.:)

ilyet még én se mondanék....:)
de ha már én megnézném nincs e belõle tavalyi szkandium, az le szokták annyira árazni hogy pont belefér a megcélzott keretedbe...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Olee: olvass privit:D

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Nnnu most jöttem vissza Cannondale nézõbõl. Hááááát......
Most legalább elhiszem, hogy Hand made. Minden varrat mellet iszonyat ronda csiszolókorong nyomok vannak. Pedig nem is alapszintû vázakat néztem. Szal az az érzésem, hogy annyi pénzért én is össze tudom hegeszteni olyan minõségben kb fél év gyakorlás után. :)
Ez persze túlzás, de egy Kona varratai pl össze sem hasonlíthatók vele, ráadásul a Kona jobb anyagból van és egy százassal olcsóbb.
Eléggé körüljárom már lassan a témát és arra kezdek rájönni, hogy ár/érték arányban a Kona Kula Primo a legjobb.
Ki hitte volna, hogy egyszer ilyet mondok.:)

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,151 posts
Üdv, érdekelne hogy a leader fox cocaine vázról van e valakinek véleménye, tapasztalata,(azon kivül hogy olcsó szar,mer azt már hallottam)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
http://www.author-hu...frame&csoport=1

m,ost, hogy nézelõdtam valakinek tapasztalata az Egoist-tal??? súly, merevség, élettartam. A fontossági sorrend hátulról-elõre értendõ!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
és ha szerencséd van, csak 3 hónapot kell rá várni.
ha nincs szerencséd, akkor meg a villa válla (vagy az aluminium állitócsavar) belever az alsócsõbe.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Yasec nem ilyen egyszerû téma. Garantált minõséget hoz, mint a nagy gyártók, de ezen felül van rá lehetõséged, hogy teljesen az igényeid alapján készüljön el a vázad (méret és egyéb okosságok) Szóval ilyen szempontból ez majdhogynem összevethetetlen a sorozatgyártott cuccokkal.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Az. Csak az Easton csöves Authoroknál van az a probléma, amit Tigris korábban írt. Nincs semmi sárférõhelyük már 2.1 gumi esetében sem. De a Columbus csöves Visionnál úgy néz ki, hogy megoldották ezt a kérdést.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
picit olyan érzésem volt DE ti tudjátok.

Az Introvert viszont gyönyörû.. :love1: És elég merevnek is tûnik.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

jó csak az lelsõ postból ezt szûrtem le...

fiúk azért nem kell egy más nyakának ugrani.. vki Kona, vki Speci, vki ...
a bringák ebben hasonlítanak a nõkhöz vki a barnát, vki a szõkét,... stb. szereti.

Olee szerintem ha van rá lehetõséged akkor próbálj ki minél többet közülük, hiszen 150 egy merevvázért nem kevés.. és ha nem tudnál dönteni akkor utald a számlámra a pénzt és én választok:D:D

KTM-eketnézted??

Dehogy ugrottunk egymásnak!

KTM nem gyárt külön eladásra vázat.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Dehogy az a fõ szempont. Inkább a tömeg, oldalirányú merevség, tartósság.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy azért nem baj, ha nem jön velem szmbe a Pilisben egy 20 fõs társaság, ahol mindenkinek ugyanilyen van. És ilyen szempontból még bõven esélyes az Author és a GT is.

jó csak az lelsõ postból ezt szûrtem le...

fiúk azért nem kell egy más nyakának ugrani.. vki Kona, vki Speci, vki ...
a bringák ebben hasonlítanak a nõkhöz vki a barnát, vki a szõkét,... stb. szereti.

Olee szerintem ha van rá lehetõséged akkor próbálj ki minél többet közülük, hiszen 150 egy merevvázért nem kevés.. és ha nem tudnál dönteni akkor utald a számlámra a pénzt és én választok:D:D

KTM-eketnézted??

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

neharagudj, egyántalán nem fikázás volt, semmi negatívumot írtam, csak hogy én úgyhiszem ilyen árkategóriában kiugró teljesítmény nem nagyon van.
egyik géppel készül, másik kézzel, egyik ritkább, másik kevésbbé, egyik német, másik amerikai, harmadik taiwani, negyedik hazai gyártmány, de közel ugyanazt tudja mind

ez is igaz, hozzáteszem a Ya. az egyetlen akinél értékelem a kézi munkát....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

neharagudj, egyántalán nem fikázás volt, semmi negatívumot írtam, csak hogy én úgyhiszem ilyen árkategóriában kiugró teljesítmény nem nagyon van.
egyik géppel készül, másik kézzel, egyik ritkább, másik kevésbbé, egyik német, másik amerikai, harmadik taiwani, negyedik hazai gyártmány, de közel ugyanazt tudja mind

Pont ezt írtam én is, csak másképp.:beer:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

neharagudj hogy belekotyogok, ez nem csak ugyanolyan elvakult hozzáállás mint minden más nagy márka fanatizálása?:)
mármint ez is csak egy váz, nemtöbb.

mégcsak kávét se fõz közben ennyiért:D

Nehogy már átmenjen fikázásba a dolog! Tam-nak tetszik és joggal.
A használati értékén, meg az árán lehet gondolkodni, de például nem drágább egy speckónál. És az se hozza a csészét a kávéhoz. :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts

Rob az akkor is csak egy irreálisan túlárazott nagyjából tömeggyártott cucc, a Yasec meg sokkal inkább egy egyedi gyártott ipari mûalkotás....:)

neharagudj hogy belekotyogok, ez nem csak ugyanolyan elvakult hozzáállás mint minden más nagy márka fanatizálása?:)
mármint ez is csak egy váz, nemtöbb.

mégcsak kávét se fõz közben ennyiért:D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

szerintem ezt azért gondold át még egyszer :D

Rob az akkor is csak egy irreálisan túlárazott nagyjából tömeggyártott cucc, a Yasec meg sokkal inkább egy egyedi gyártott ipari mûalkotás....:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Szerintem is a felirat adja az értékének 70 %-át, mert horror ára van, átlagos anyagokból.

Authorból nekem az idei Vision tetszik, de nagyon.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Az acél Authort merem ajánlani, valóban kényelmesebb, mint az átlag alu vázak, de nem kolbászol úgy, mint ahogy a régi acél outi vázak szoktak.
Ez a Yeti mit tud, hogy ilyen nagy szám? Érdekes a sarunál, mintha a lánc meg a támvilla egy csõbõl lenne hajlítva, de ezen túl semmi extra nem látszik rajta.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

azért egy Yasec-hez képest ez is csak másfél kiló ipari hulladék :)

szerintem ezt azért gondold át még egyszer :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.