Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Na de én pont errõl beszéltem!

Nem azt mondtam, hogy a bringa nyerte meg a versenyeket, hanem hogy élvonalbeli versenyzõk nem használnák a sz*r vázat, ha az télleg olyan sz*r lenne, nem? Lásd.: idegesítõ spv, meg lrs.

Akkor pl. Rita sem a Meridánál nyomná le az ellen sokkal sokkal jobb bringásait és bringáit.

Ha a merida team-nek megfelel évek óta, akkor csak jó lesz nekem is. Nincs most pénzem értelmetlenül drága cuccokra. Most dobjak ki félmilliót egy epic, vagy stump cangáért, mert valamivel szebben mozog?

Na, de jó lenne ha valaki leírná, miért nem olyan jó az LRS, mert TÉLLEG érdekel!!!

THX

TripleB

TripleB

bentlakó

• fórumtag
  • 9,190 posts
Azt még tegyük hozzá, hogy ezek az élversenyzõk kerékpárkezelési tudása is jóval meghaladja (mondjuk pl az én szintemét :D) az átlagét

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6,811 posts
off

az, hogy a merida team ezzel nyert, az szvsz csak azt jelenti, hogy erõs versenyzõik vannak, akiket jól meg tudnak fizetni, semmi mást (meg mintha nekik carbonból lett volna az a mission+full xtr?..). ha mondjuk hermida vagy gunn-rita alá egy specializedet/cannondalet/corratecet/stb-t adnak, azzal is ugyanolyan erõsek...a világ elitjébe tartozó versenyzõk azzal tekernek, amit adnak alájuk, nem igazán érdekli õket, hogy mi van ráírva a vázra...(persze ilyen teszkós csodákat meg 12 kilós gépeket nem fogadnak el, de a szerzõdés aláírásakor általában tisztázzák, hogy mit kapnak...)

on

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Hé! Ne törjetek már le! Nem ér. Életem elsõ komolyabb össztelós brinyóját lököm össze, legyetek kicsit tapintatosabbak :)

Azért csak be lehet jól állítani...nem? A Merida Team azért csak nyert ezzel a vázzal vb-t, meg nemgagyi versenyeket, vagy miket... Nem? Meg ez nem olyan hogy kinek mi jön be?

Egyébként most komolyan...Mi az idegesítõ benne? Mire legyek felkészülve? Behimbilimbizik amikor nem kéne?

Írjatok gyorsan, nem akarok sokáig parázni! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Epic-rõl is ez a véleményed? Elsõ blikkre ugyan olyan rendszer.

Egyébként nekem LRS Transmission bicajom volt a stumpi elõtt és valóban ég és föld a mozgásuk. De én ezt a swinger 3way (idegesítõ állandó SPV) és a Fox triad közötti különbségnek tudtam be.

epic horst linkes, meg rúgóstag van benne, nem csak probálkozás :)

de optimálisran beállítva jó eséllyel az epic sem mozog úgy mint a stumpid, bár nem is az a dolga....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
Epic-rõl is ez a véleményed? Elsõ blikkre ugyan olyan rendszer.

Egyébként nekem LRS Transmission bicajom volt a stumpi elõtt és valóban ég és föld a mozgásuk. De én ezt a swinger 3way (idegesítõ állandó SPV) és a Fox triad közötti különbségnek tudtam be.

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6,344 posts
Húúú...mért pont Mission...én tuti nem vennék LRS, vagy ahhoz hasonló rendszerû vázat...nem könnyû, ellenben nehéz, nem mozog rendesen, csak amikor nem kellene...Ha már össztelós, akkor valami értelmesebb rendszer...NRS, Maestro, Stumpi,stb...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Rob : a te véleményed nem számít, nem vagy pártatlan ;)
amugy igazad van :nyalnyal:

ha nem ez lenne a véleményem másfél éve, akkor igazad lehetne ;)

Nagyon köszi a hozzászólásokat Mission ügyben.

Olee: pont az a tulaj állította, hogy 05, amelyik drágább+jobb :))) Hát, vannak szituk.

Az okosabb télleg a drágább lesz, de akkor le kell mondanom egy idõre a Hone hajtómûrõl, mert a büdzsé igencsak szûkös már. Így is 2.7k-t nyaldossa.

Tudtok még abban segíteni, max.1-2 hozzászólásig, vagy priviben, hogy 10ezerbõl hogyan lehet olyan igénytelen hajtómû+monoblokk párosítást összepattintani, ami bírja 1-2hónapig az 60-40%-ban aszfalttúra-enyhe allmountain párosítást egy 105kg-s emberke alatt? Bocsi az offért.

Köszi mégegyszer a segítséget!

(off: bikepositive isis hajtókar épp tizezer, a mono meg 1500 körl van hozzá. pár hónapig tuti elég, de inkább valami használtat keress, mindjuk octás deore-t) - de go meghajtás topic.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Nagyon köszi a hozzászólásokat Mission ügyben.

Olee: pont az a tulaj állította, hogy 05, amelyik drágább+jobb :))) Hát, vannak szituk.

Az okosabb télleg a drágább lesz, de akkor le kell mondanom egy idõre a Hone hajtómûrõl, mert a büdzsé igencsak szûkös már. Így is 2.7k-t nyaldossa.

Tudtok még abban segíteni, max.1-2 hozzászólásig, vagy priviben, hogy 10ezerbõl hogyan lehet olyan igénytelen hajtómû+monoblokk párosítást összepattintani, ami bírja 1-2hónapig az 60-40%-ban aszfalttúra-enyhe allmountain párosítást egy 105kg-s emberke alatt? Bocsi az offért.

Köszi mégegyszer a segítséget!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Rob : a te véleményed nem számít, nem vagy pártatlan ;)
amugy igazad van :nyalnyal:

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
azért azok a meridák még nincsenek agyonkönnyitve... tulajdonképpen még nem láttam agyonkönnyitett merida vázat. a karbonvázuk is aluminium súlyban van. (1500-1600 g)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
horpadt, agyonkönnyített xc váz? :cool2: nyerõ kombó

túrtam 04-es lánc katalógust, abban van lángnyelves mission elite, 05-ben meg nincs

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ha a tulaj allította, hogy nincs semmi baja, majd kiderül, hogy horpadt, plusz az évjáratban is kamuzik, akkor én már biztos nem bíznék benne. Ilyenkor már nem mehetsz tutira, hogy a többi duma igaz. Én a drágább, de jobbat venném.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Kösz srácok!

Még annyi, hogy az olcsóbbikat venném, de most derült ki, hogy az alsócsõ a fejcsõ találkozásától nem messze egy szállítás során megkarcolódott és kicsit horpadt is. A fényképen nem látni jól, most kértem róla képet, de egyébként nem tûnik veszélyesnek. Ez hosszabb távon gáz lehet?

Megmondom õszintén, hogy azért horpadt vázat nem szívesen vennék, akármilyen kicsi is a sérülés, de nem értek hozzá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
2005ben nem volt ilyen mission a katalógusom szerint, egyik sem volt lángnyelves.

A sebesség mindent megold.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,156 posts
A merida oldalán korábban fent voltak a régebbi típusok. Ha '05-nél nincs ilyen, akkor az a váz is '04-es, legfeljebb '05-ben vette meg a tulaj. Ha azonos állapotúak, akkor értelemszerûen az olcsóbb a jó választás.

AS_Pauly

AS_Pauly

vendég

• fórumtag
  • 110 posts
Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e olyan 2005-ös merida mission elite xc vázról, aminek alu alapon kék-zöld lángnyelves festése van?

Mert azt tudom, hogy 2004-ben ilyen volt a mission. És most 2 váz közül kell választanom, mindkettõ ilyen festésû, de az egyik tulaj azt mondja, hogy az övé 2005-ös és nem 2004-es. És a neten sem lelek sehol ilyen színnel 05-öst.

Egyébként mi a kettõ között a különbség? Ja és a 04-es 80ért lenne, a másik 95ért. Melyiket érdemesebb megvenni? Mindkettõ azonos állapotú.

Köszi a segítséget!

üdv

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
off
magadnak miert nem vettel semmit?

vagy van masik?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts

off
áhh biztos rakott a vázába (ehehe) (is) virágot (is).. ;)
on

biztos

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
off
áhh biztos rakott a vázába (ehehe) (is) virágot (is).. ;)
on
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda