Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts

A bilincs túlhúzása könnyen okozhat törést is. Lözsébe láttam egy újságírósrác két darabban hozta le kormányát mert túlhúzta a hayes fékkart, és közvetlenül mögötte letört.

Ja es egyebkent is mindenki aki jart mar normalis bicajboltba es megmutattak neki, vagy a maga karan tanulta meg: A a draga fekkarokat ( az olcsot plane) nem huzzuk ra izombol a handlebar-ra mert eseskor serulhet vagy torhet. Hagyjuk szep lazan annyira hogy a mukodest ne befolyasolja,de ugyanakkor meg el tudjon forogni ha jon a fa, ko ,kutya, nagymama stb.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Egyébkén meg 130 puhára és negatívan a stucni.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
pite ne legyél már ennyire elméleti biker :)
összerakatod valahogy, kipróbálod, nemtetszik, átcseréled.
a kettõ között akár 2 hét is eltelhet addig valahogy csak kibirod...
amugy a stucnit megforditani kb 2 perces meló, egy imbuszkészlet ugyis mindenkinek kötelezõ otthonra.
vizhûtést össze- meg szétszerelsz, ezt meg nem tudod megcsinálni? nem hiszem el

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Fejvesztés terhe mellett félve kérdem meg:
(szerelést most úgy vállalták be hogy kiesett 2 hétre a másik szerelõ és 1 ember viszi, mivel a tervezett áraknál vagy huszassal többre jöttünk ki ezért az összereakás free lesz; szal 'fölöslegesen' nem szereltetnén a gépet, hanem az elvileg legjobb setuppal raknánk elõször össze)

Feltöltött kép
Itt a váz, ebbe jön a Recon (100/130), 90es 6°os stucni, meg majd pár hézagoló gyûrû mondjuk másfél-két centi magasan egyelõre. 115ön a tag, hosszabbra nem fogom tudni rakni.

1. verzió: 100ra állítani a telót, stucni pozitívan áll
2. verzió: 130ra állítani a telót, stucni negatívan áll, esetleg hézagolókat a stucni fölé rakni

Nem tudom hogy a váz mennyire szeretné; elvileg 130as telók még 'belevalók'. Mászni is meg lejtõzni is szeretnék lehetõ legkeveseb kompromisszummal amit ki lehet a cuccból hozni. Próbálkozott vki ilyennel vagy nincs recept, vagy a váz nem fogja szeretni ha hosszabra ki van húzva a teló, vagy vmi egyéb?
:prosze:
szerk: képen t'om hogy 100ra van állítva a ateló, tagot nem tudom mennyin van.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

mókuska:D

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
hehe sejtettem hogy szorulni kell neki...:D kézzel próbáltam de nemsikerült! majd akkor ebbõl szakember lesz :D de arra is gondoltam hogy ha lefagyasztom kicsit akkor kicsit kisebb lesz és úgy simán belemenne :D de ezt inkább hanyagolom azér köszi :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Hát érdekes lenne ha kézzel raknád bele, annak úgy kell belefeszülni, hogy meg se mozduljon....otthon is bee lehet rakni (deszka-gumikalapács) de a ferdén ügyeskeded bele akkor para van....
Halgass a bölcs MJani szenszejre...:D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
És simán kézzel próbáltad belenyomni a vázba :) ? Jó a méret, vidd el szervízbe, ott be tudják rakni szakszerûen.

A sebesség mindent megold.

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
csaó! nemrég vettem Magellan Polaris '06os vázat, és most tudtam szerezni Ritchey kormánycsapágyt hozzá;) csak egy baj van...xD az hogy nemtudom milyen méretû lenne a jó a vázhoz....mert aztmondták az üzletben hogy jólesz hozzá, én meg nemnagyon értek hozzá, és most ott tartok hogy hazahoztam és nem megy bele a kormánycsapágy a vázba, ugyanis nagyobb! nem menetes, Ahead 1 1/8" méretû! lemértem és csak 0,2-0 0,3 mm-rel nagyobb mint a vázam! most szerintetek micsinájjak? :S

Spalya

Spalya

törzsvendég

• fórumtag
  • 301 posts
talán az anyagvastagság miatt. Eléggé nagy erõ hat rá mikor váltasz. Könnyen megreccsenhet. Ha mindenképp olyat akarsz akkor nem ártana alá valami széles beilag, ami eloszlatja a csõre ható erõt. A bilincs túlhúzása könnyen okozhat törést is. Lözsébe láttam egy újságírósrác két darabban hozta le kormányát mert túlhúzta a hayes fékkart, és közvetlenül mögötte letört.

"A patentzár nem 1 erõviselõ szempont" Semetei Rándor

xy888

xy888

vendég

• fórumtag
  • 66 posts
Sziasztok!!Arra lennék kíváncsi hogyha egy carbon vázra gyárilag olyan elsõ váltót raknak ami a középcsapágyházra szerelhetõ,még kis lyuk is van amire fel lehet csavarozni,de elférne egy bilincses(ugyan is én csak abban bízok) is akkor azt rá merjem rakni,vagy a carbon meg fog reccseni?Egyáltalán mi lehet az oka hopgy õk nem olyat tettek rá?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
Pite.....nem akarok belugatni az életedbe de ezt a topikot kb ugyanaz a 20 ember olvassa, sztem tök felesleges ugyanazt a kérdést itt is kitárgyalni..../ami ráadásul itt nagyjából off is/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
gloss: Melyik és mire? 17-18" kéne elvileg... (175 vagyok, 18asok passzolnak nekem is, CC/AM bicókat próbáltam.)

Más:
Felmerült, hogy a rövidkanalas XT váltót (ami középnek mondható inkább) 1 forgáspontos vázban (Scott FX) esetleg összenyomódáskor nagyon meghúzhatja, és inkább hosszúkanalas kéne.

össztelóshoz szerintem inkább hossu, de ezt már nem mertem mondani :)
a scott ugyis nyujtja a láncvillát nem is kicsit berugózáskor, aztán egyszer nehogy véletlenül rövid legyen a lánc mert pikkpakk feltekeri a váltót....

Ha keresztbe nem váltok (mert nem váltok) akkor elégnek kéne lennie nem? Olykor gyorsabban megyek mint az õrangyalom és elõferdültek már 'súrlódó hangok' 1-1 neccesen vett kanyarban/itt-ott, magasabb tereptárgyakkor; szal ha nincs keresztváltás [legrosszabb esetnek vegyük a 32/34et] akkor ha ezt e GS is elbírja, akkor inkább azt veszem.

De idáigi utánajárásom nem sokmindenre derített fényt, így nálatok érdeklõdöm...
Egyébként mennyi a különbség kb a GS és SGS között?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Milyen vázból? streetnél a magasság sztem annyira nem számít, inkább a hossz.
Amúgy haver Hardy-ja 13.5-es, 18x magas és tökéletes.

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
13-as váz kicsi 176 cm-hez?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Nézz körül Ebike-on..
07 Polar-X Table Top, 33e, és gyönyörû, és rossz sem lehet..Emellett még UMF-ek, az új Steel nekem nagyon bejött, bár az már 45e, a Hardy 3 kerül 35-be, nekem van az és tetszik.

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Na a kona próbléma letudva az Ebike kijelentete hogy elfogyott a váz :( és máshol nins olyan jó árba.De ha vlaaki tudna nekem valami jó vázat mondani 35000-ig dirt streetre azt nagyon megköszöném :)

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts

Halihó!
Neketek mi a véleményetek a Kona Shredrõl? 05 model.De mondjuk nem tudom hogy mi a külömbség 07 és 05 közöt én nem láttok semmit csak a színét meg az árát.

Ahogy tigger mondja, semmi különbség.
És nemtom mire használnád, de nekem nagyon nem jött be. 430-as:) láncvilla, nagy tengelytáv, kicsit lapos fejcsõszög, dirtre lehet h jó, de streetre iszonyú rossz. És az áráért kapni sztem jobbakat, sajnos drága a kona felirat.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Halihó!
Neketek mi a véleményetek a Kona Shredrõl? 05 model.De mondjuk nem tudom hogy mi a külömbség 07 és 05 közöt én nem láttok semmit csak a színét meg az árát.

kb fel is soroltad a különbséget...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gloss

gloss

vendég

• fórumtag
  • 45 posts
Halihó!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
szerintem az std polarix a legszebb.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.