Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Sziasztok!

Boldog Stiky tulaj vagy már 2 éve és most úgy dötött, hogy kotyogni kezd a fõforgáspont a monoblokk felett. A kérdésem az lenne, hogy mekkora csapágyakat vegyek bele, mivel még nem tudtam kiütni belõle és nem tudtam elvinni mintának a boltba.
Kössz elõre is aki tudja a választ!

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,715 posts
Tiszta polarX:
http://www.sicklines...s_Sternberg.jpg

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Köszi, gyorsak voltatok!

Talán nem a 0,2-0,3 kg fog számítani, ha egyszer tényleg tartós vázzal építek, azt lefaragom mással. :]
A Hoss Deluxe jól néz ki, szerencsére a szívem is erre húzott.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
[
bõven elég a caldera....

ditke : ja most olvasom, ha ugrálás is akkor inkább hoss - de csak ha tényleg durvulasabb használat- bõven túlépített a caldera is
de 22-es szerintme mindegyikbõl csak rendelésre lesz......súlyban 2 kg illetve 2,2 kg- 18-as méretben- ezek a nagyok nyilván kicsit nehezebbek.....pixishez viszonyítva kevésbé sportosak, nem annyira cc-race geo-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
inkább Kona Hoss szerintem. erre találták ki.

LonGleY

LonGleY

vendég

• felfüggesztett
  • 92 posts
Üdv! 203 cm / 100 kilóra milyen erõs CC vázakat ajánlanátok 50-100 forintért?

Most egy - szinte minden elemében lecserélt - 21 colos Salamander '05-öt nyúzok, legfõképpen aszfalton, amihez még egy Reba jön nemsoká. Gyors gép, de érzem, hogy lehetne nagyobb, illetve kezdem félteni a folyamatos ugrálástól. :] Építettünk egy gyönyörû 2007-es Magellan Pyxis-t, de az még 400 mm-es nyeregcsõvel is pici lenne, illetve túl pihepuha a kisebb lépcsõsorokhoz, meg a rengeteg egykerekezéshez. Meglepõ módon ezt is hasonló módon ki tudtam tekerni síkon.. de ennyit a benyomásokról. Az eddigi ötleteim:

KTM El Paso - nehéz beszerezni a vázat, meg tán túl nehéz..
Kona Caldera / Hoss - geometriában hasonlítanak a pyxis-re? ezekbõl legalább van 22 colos

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Ácsi! Ha te a VÁZ méretét szeretnéd meghatározni, azt nem is ott kellene ám mérni! Hacsak nem régi geometriás országútiról van szó.
Függõlegesen a nyeregvázcsövet. Alul csõközéptõl, a csõ tetejéig. Majd ezt kell elosztani 2.54-el asszem.

Pontosan.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
2,54 a col-centi átváltás, ha erre gondoltál.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Ácsi! Ha te a VÁZ méretét szeretnéd meghatározni, azt nem is ott kellene ám mérni! Hacsak nem régi geometriás országútiról van szó.
Függõlegesen a nyeregvázcsövet. Alul csõközéptõl, a csõ tetejéig. Majd ezt kell elosztani 2.54-el asszem.

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Kösz mindenkinek. Ma újra megpróbálom meghatározni a méretét:) . (És ezentúl soha sem tépem le a méret-matricát, még a cipõimrõl sem...:( .)

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Márkafüggõ. A legtöbb nyeregcsõ középtõl, fejcsõ középig méri. De ezen belül is van márka amelyik vízszintesen, van amelyik a csõ mentén szögben méri a hosszt.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Pajtások, a felsõcsõ hosszát varrattól varratig illik mérni? Felül vagy oldalt? Esetleg nyergcsõ tengelytõl homlokcsõ tengelyig? (Vagy segglyuktól makkhegyig, hogy minél hosszabb legyen?:) )

Meg kellene már határoznom, hogy mekkora is a vázam, mert így sosem lesz eladva...

akartam mondani tennap ha a nyeregcsövet méred egyszerûbb.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
csõközéptõl csõközépig

Jankó

Jankó

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,030 posts
Pajtások, a felsõcsõ hosszát varrattól varratig illik mérni? Felül vagy oldalt? Esetleg nyergcsõ tengelytõl homlokcsõ tengelyig? (Vagy segglyuktól makkhegyig, hogy minél hosszabb legyen?:) )

Meg kellene már határoznom, hogy mekkora is a vázam, mert így sosem lesz eladva...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Üdv mindenkinek,

Én most ismerkedem jobban a modern kerékpárokkal, és lenne pár - vélhetõen elég egyszerû és alapvetõ - kérdésem (kérem nem kinevetni).

Szóval szeretnék egy jó XC bringát összerakni (vagy inkább összerakatni), de pár dologban nem vagyok biztos, kérlek segítsetek.

1. Nem tudom pl, hogy a tárcsafék felszerelésének lehetõsége függ-e az adott váztipustól (gondolok itt a hátcsó villára persze). Konkrétan egy Merida HFS vázat szeretnék, de a jelölésénél (4000-V) ott van az csúnya V betû, ami összezavart.

2. Mi a véleményetek a SRAM váltókról? Szeretnék Shimano-mentes bringát összerakni, na nem mintha valami bajom lenne a céggel, csak szeretem a ritkább, egyedibb dolgokat.

3. Villát Rock Shox Torát terveztem, fékeket Avid Juicy 7-et, de ezen még lehet módosítok, mert kicsit drágának találom. Hajtómû talán Truvativ. Ha van ezek ellen valami kivetnivalótok, légyszives szóljatok.

Elég sokat kerékpározok mostanában, idén szerintem összehozok olyan 1000 km-t, késõbb jobb géppel több lenne. Kb. 50-50%-ban használnám aszfalton és terepen a bringát, de csak semmi durvulás (még).

A válaszokat és javaslatokat szívesen veszem, és elõre is köszönöm.

1, ma már inkább olyan vázak fordulnak elõ amiken v-fék tüske nincsen, tárcsafék szinte minden monti vázra szerelhetõ-természetesen a meridára is...

2, ezzel a kérdéssel óvatosan elég nagy flémet tudsz elindítani vele, :) én a saját véleményemet mondom Neked, én hátra sramot tennék, természetesen sram karokkal, átdobónak viszont shimanot bámennyire is "rondítja az összképet" viszont jobban mûxik mint a sram

3, villát ne add alább, fék elég lehet egy shimano deore is az olcsó(bb) és jó---igaz még egy shimano alkatrész, ha nagyon nem akarsz akkor juicy5 vagy hayes hfx9 az mostanábban akciós is....truva hajtómûvet én kerülném, ha nagyon nem akarsz sh-t akkor inkább race face de az meg drága esetleg fsa.
de igazából egy integrált tengelyes sh lx-nél kevés jobb vétel van momentán

ja és a kérdés inkább a "milyen bringáét vegyek" topikba való szal ha van még kérdésed akkor inkább oda...

Romper

Romper

vendég

• fórumtag
  • 48 posts
Üdv mindenkinek,

Én most ismerkedem jobban a modern kerékpárokkal, és lenne pár - vélhetõen elég egyszerû és alapvetõ - kérdésem (kérem nem kinevetni).

Szóval szeretnék egy jó XC bringát összerakni (vagy inkább összerakatni), de pár dologban nem vagyok biztos, kérlek segítsetek.

1. Nem tudom pl, hogy a tárcsafék felszerelésének lehetõsége függ-e az adott váztipustól (gondolok itt a hátcsó villára persze). Konkrétan egy Merida HFS vázat szeretnék, de a jelölésénél (4000-V) ott van az csúnya V betû, ami összezavart.

2. Mi a véleményetek a SRAM váltókról? Szeretnék Shimano-mentes bringát összerakni, na nem mintha valami bajom lenne a céggel, csak szeretem a ritkább, egyedibb dolgokat.

3. Villát Rock Shox Torát terveztem, fékeket Avid Juicy 7-et, de ezen még lehet módosítok, mert kicsit drágának találom. Hajtómû talán Truvativ. Ha van ezek ellen valami kivetnivalótok, légyszives szóljatok.

Elég sokat kerékpározok mostanában, idén szerintem összehozok olyan 1000 km-t, késõbb jobb géppel több lenne. Kb. 50-50%-ban használnám aszfalton és terepen a bringát, de csak semmi durvulás (még).

A válaszokat és javaslatokat szívesen veszem, és elõre is köszönöm.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
neked hiába beszél az ember? :D

Szigi_

Szigi_

törzsvendég

• fórumtag
  • 958 posts
http://www.pinkbike.com/photo/216034/

Az állatja....

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts

ritka ocsmány az a felsõcsõ - nyeregcsõ összekötés megoldása.....

meg valami oka biztos volt hogy csak 1 vagy 2 évig gyártották ...

amikor a gt gyártja ezt akkor meg mindenki .hoki. :)

egyébként magát a rendszert gyártották tovább is stab primo néven ;)

brutális csövekbõl van, viszont irgalmatalan nehéz is. de ennyiért azért szvsz. nem rossz vétel.

edit: azért ne keress rá a pinkbike fotóknál :D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Van aki dirt bringának építette, van aki triálnak.
De eredendõen túra váz, fõleg nagy méretben.