Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11010 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

jaja kellesz venned feszitõt néha az még csavaros tengelyrögzitésnél is elfér, a gyorszárat nemtudod annyira rátépni, vagy cserélsz tengelyt az agyba

offtopic: nyiregyházi vagy, igaz?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
jaja kellesz venned feszitõt néha az még csavaros tengelyrögzitésnél is elfér, a gyorszárat nemtudod annyira rátépni, vagy cserélsz tengelyt az agyba

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Igen, vízszintes papucs, és nem kell feszítõ majd.
Viszont a gyorszár nemtom mennyire tartaná stabilan a kereket, egy csavaros agy lenne a biztos.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Jah meg még azt akartam kérdezni ,hogy ugye ez vízszintes papucsos lesz és akkor nem kell majd vennem olyan láncfeszítõt vagy mit mint ami bmxeken szokott lenni vagy gyorszár is megtartja majd a kereket és nem fog csúszkálni?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
24-et pont kp miatt írtam:)
Jó lesz akkor a long.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Én is néztem már ezeket a képeket és a short nagyon kicsi lenne szerintem nekem.
Amúgy fõként streetre használnám és kicsit dirtre és mondjuk a barspin elég nehezen menne a shorttal csak a forgásos trükkök lennének könnyebek ,de ha az ment a régivel akkor longgal is menni fog.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ja sztem az long lesz.
Fura a kép picit de a short az g*ci rövidnek tûnik:)
Azt csak akkor vennék sztem ha 24es kereket pakolnék bele.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
http://apro.bikemag....ge/DSC_0348.JPG
long? :D talán az

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
ez lenne a short: http://www.bikeland....epek/kep901.jpg
sajnos a longról nem találtam komlett bicót de rajtavagyok :)

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Thez: amúgy lehetséges, mert nekem sok ember is mondta, (olvastam), hogy a short már nagyon rövid, de azért elfogadnék egy olyat is :), meg biztos a short ne mfogyott annyira, vagy bármi lehet :)

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
aha mondjuk ahhoz képest jó picurka lesz, de am mire szeretnéd, használni? (elvileg dirtre a hosszabbat ajánlják, de az is emberfüggõ) szerintem jó választás lesz a long. a short se lehet sokkal rövidebb. pl. 05spec p1 22.5"
pstreet 22". esetleg valahol láttál konkrét felsõcsõhoszt vagy ilyemi?
szabolcska

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
azonosan magas úgy emlékszem.(legalábbis mikor egymás mellé parkoltunk pár ilyen géppel, csak a hossz különbözött)
Viszont a spec megszüntette 2007-ben a rövid gépeit, a P szériában.
most nézem csak :)

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
A régi vázam egy 16,5"-os 2003-as PolarX.
De szerintem a long lesz ,mert nem szeretném ha beleérne a lábam a kerékbe vagy a kormányba.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
de miért a speckóknál is egymagas a váz nem csak a felsõcsõ más? mondjuk a shortot magasabbnak láttam :) de az csak kép, nem teljesen kivehetõ, de amúgy én is az alacsony bringákat szeretem. 14.5"nál nem kell több :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Aga: így is hozzá lehet állni, de nem ugyanaz. (önigazolásnak jó ez max hogy miért a px-et vetted)

Én hosszút használtam a specibõl, magellánból viszont (régebbi széria) mindig az alacsonyabbat preferáltam.

de mivel itt az átlépési magasság azonos, érdemes talán a nagyobbat venni - legalábbis egy geometria leírást keresni róla, és a régi bringához hasonlítani.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

csak szted ugyanaz.

Gyõzz meg, de az anyagát ne hozd fel.

Ride everywhere.

.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
az attól is függ, hogy a short az mennyire short, a láb lehetséges, hogy bele fog érni (xup)nál :) simán nemhiszem, bár merevvillával lehetséges, 184 centire a longot ajánlanám már ,de ebben neked kell döntened.

D@NI

D@NI

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Köszi szépen én is valami ilyesmire gondoltam.
Még arra lennék kiváncsi hogy én 184 cm vagyok ,akkor melyiket vegyem inkább?
Ha a shortot veszem nem fog a lábam semmibe se beleérni amikor tekerek vagy amikor kanyarodok nem fog a kerék beleérni a kerékbe?

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
én 175cm vagyok én is vettem volna longot, csak magyarba nem találtam, :( (meg mondták is hogy magyarba nincsen nemtudom igaz-e) de már megszoktam. meg semmi bajom vele magellan után nemsokáig tartott az átálás.

szabolcska

szabolcska

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
nem azt mondtam, hogy ugyanaz :) csakhogy a short long jelzés ugyanazt jelent mindkettõnél a felsõcsõ hoszt