Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11010 replies to this topic

csuszi

csuszi

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
sziasztok, bátyámtól most venném meg a bicóját, ami egy régebbi de csúcsgép. de nem értem, olyan baszott nehéz, jól tippelem hogy a váz a ludas? cro-mo váz. ezek szerint az egy stabil fasza anyag, de nem épp könnyû?

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 posts

az elsõváltóhoz a bowdennek csupaszon kell eljutnia. a monoblokkház alá kell egy bowdencsúszka.

Oké, köszike! Asszem marad a láncvezetõ mégis :)
szép napot

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
akkor sztem egyértelmûen a reign

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
oh köszönöm!

igazán ez a reign,meg az idriveos ruckus maradt fent a sokszoros szûrõn...
dönteni meg nem tudok

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts

hahó

giant reign vázat valaki használ!?
mik a tapasztlatok?kb mekkora villa jó bele stb...

kösz

nyimi, málna, illetve jómagam.

nyimi egy régi dropoffal használja ha jól tudom, málna travisszel (de az õ váza 17-et moccan, amit máig nem értek hogy hogy van) edit: jahogy az reign X, áhá .)
én meg pikekal hol 100-on, hol 140en

geóra nekem elég meglepõ volt. az M-es alig hosszabb felsõcsövileg mint a 14,5"es polarx-em, szóval a magas nyeregvázcsõ ellenére kezes kis gép. nomeg az átlépési magasság is tökjó a felsõcsõkialakítás miatt. 18" ellenére egyáltalán nem tökönverõs pedig csak 175cm vagyok. felfele kicsit rövid a pilotafülke, de hátranyulo nyeregcsõvel meg hosszabb (>35mm) stucnival szerintem majd jobb lesz, ennek ellenére jól mászik, nem kapar el a segge stb. pogózás csak kiállva tekeréskor van, de SPV-vel meg kicsit máshogy tekeréssel lehet csökkenteni a dolgot. )

lefele álom (bár nekem ez az elsõ fullym szóval elfogult vagyok .) )

kicsit lehetne könnyebb de remélem így legalább örökélet plusz egy napig bírja.

összesítve nekem naon bejön, tegnap is lenyomtunk kettesben egy sarazós esõs írottkõ túrát és se felfele se lefele nem hagyott cserben, ideális allmountain, enduro masina, nem bántam meg .)

Reign mini "test" off )

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts

Sziasztok!
Elsõ sorban olyan fórumosok válaszát várom, akik valóban tudják, h pontosan mirõl is beszélek ;)
A minap vettem egy 2006os Bighit vázat, amelyen elsõ átdobót szeretnék használni. A kialakítás miatt csak a monoblokkhoz rögzített váltó kerülhet fel, ez is ok. A gond az, h nem tudom hogyan juttassam el a bowdent a váltóig. A bighit alsócsövének fejcsõfelöli végén alul van egy "normál" beakasztós bowdenszem, amely nyit. Vagyis a váltókartól ideáig jön a bowdenházzal a bowden, majd innentõl --elvileg-- menne lefele immár csak a bowden. Csakhogy lent nincsen szem, amelybe be lehetne akasztani a bowdent, h onnan már újra házban juthasson el a váltóig. Ez az én nagy dilemmám. :) A felül lévõ szem tuti, h az elsõ váltóhoz van, mivel a h. fék és a h. váltónak is megvan a helye, ahol vezeted a cuccot... Még nem vettem meg az átdobót --ha van valakinek eladó ilyen, szóljon nyugodtan ;) --, de gondolom, h attól függetlenül valahova csak meg kéne érkeznie a bowdennek alul is :)
Elõre is köszi,
Gk2

az elsõváltóhoz a bowdennek csupaszon kell eljutnia. a monoblokkház alá kell egy bowdencsúszka.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
MaTT
sztem kb. 130-tól 160-ig gond nélkül bármi

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8,749 posts
  • LocationPécs
hahó

giant reign vázat valaki használ!?
mik a tapasztlatok?kb mekkora villa jó bele stb...

kösz

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

P.rider

P.rider

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

hello
tudnátok segíteni abban h dh járgányhoz melyik vázzal járnék jobban?
umf freddy 1 disc
avagy mali 666dh?
elõre köszi

én is inkább a freddy-re szavazok! szerintem sokkal jobban néz ki, meg a 666dh szerintem már nem egy új váz... meg mondjuk én a malit mint márkát nem szeretem alapból...

Iveorry

Iveorry

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
kösz beatbox...

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 posts
Sziasztok!
Elsõ sorban olyan fórumosok válaszát várom, akik valóban tudják, h pontosan mirõl is beszélek ;)
A minap vettem egy 2006os Bighit vázat, amelyen elsõ átdobót szeretnék használni. A kialakítás miatt csak a monoblokkhoz rögzített váltó kerülhet fel, ez is ok. A gond az, h nem tudom hogyan juttassam el a bowdent a váltóig. A bighit alsócsövének fejcsõfelöli végén alul van egy "normál" beakasztós bowdenszem, amely nyit. Vagyis a váltókartól ideáig jön a bowdenházzal a bowden, majd innentõl --elvileg-- menne lefele immár csak a bowden. Csakhogy lent nincsen szem, amelybe be lehetne akasztani a bowdent, h onnan már újra házban juthasson el a váltóig. Ez az én nagy dilemmám. :) A felül lévõ szem tuti, h az elsõ váltóhoz van, mivel a h. fék és a h. váltónak is megvan a helye, ahol vezeted a cuccot... Még nem vettem meg az átdobót --ha van valakinek eladó ilyen, szóljon nyugodtan ;) --, de gondolom, h attól függetlenül valahova csak meg kéne érkeznie a bowdennek alul is :)
Elõre is köszi,
Gk2

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

hello
umf freddy 1 disc
avagy mali 666dh?
elõre köszi

En freddyre szavaznek, de a Mali vaz geometriailag inkabb DH ra keszult vaz. Freddy kicsit freerideosabb. De valahogy ... megis .

Iveorry

Iveorry

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
hello
umf freddy 1 disc
avagy mali 666dh?
elõre köszi

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,180 posts

Sztem sincs semmi különbség..

bicikliboltosbácsi hozott nekem ma egy csomagot:)
Feltöltött kép
Kész bicóról kép vmikor jövõhéten.

Szép! Mivel giant, elfogult vagyok.
:)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
az én Pyxis-eimet is összelehetett/lehet

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A crux-om és a polarx-em hátulját is össze lehet nyomni kb 5-10mm-t, a scutum-ot természetesen nem.

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
akkor egy kis újdonság számomra vázmerevség ügyben: ma nekiálltam apum túragépén belsõt cserélni mert tegnap ledefektelt.. (eddig gumi topik), nagy nehezen fel is erõlködtem a külsõt ( Mythos XC 1.95) és mikor tettem volna vissza a kereket a vázba jött a furcsaság: aham szóval nem megy a helyére vissza a papucshoz, hogy rögzíteni tudjam.. Picit játszok vele háát semmi.. Na akkor jöjjön a "jobbik" része( amúgy is jó napom van): Megfogtam az egyik láncvillát és akkor feszít a másik nade, a látvány láttán majdnem becsokiztam.. a láncvillát vagy 5-7,5 mm-re el tudtam mozdítani( persze a kerék visszament a helyére).. szal nektek biztos nem újdonság de azért egy váztól ( amin ott villog a 7005-ös alu felirat) többet vártam volna... Szal vagy csak próbáltak villogni vagy egyszerûen szériahibás a darab nem tom..
ja a bringa 60-ba került. szal eddig is megvolt a véleményem errõl a kategóriáról de most aztán végképp...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
viktorider: szép a színe:D a többihez nem értek...

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Sztem sincs semmi különbség..

bicikliboltosbácsi hozott nekem ma egy csomagot:)
Feltöltött kép
Kész bicóról kép vmikor jövõhéten.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 posts

Még annyi kérdés hogy mi a különbség hardy 1 disc és a hardy 1 team disc váz között?

szerintem semmi, a hardy vazaknal amugyis ha csak vazat veszel semmi kulonbseg nincs, talan annyi h 2 felett nincs rajta Vfek konzol, ha jol tudom.

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"