Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Üdv, kéne egy kis segítség, kezdõ downhillre, egy jól összerakott bringát szeretnék alkotni. Kb nyár vége felé, eddigi elképzeléseim: (ahol / van légyszi írjátok le, melyik, s miért javasoljátok)

Váz: Magellán Vega DH / Kona Stinky / Specialized Bighit 1-3/ UMF Duncan DH
Teló: 04' Boxxer Race
Rugóstag: DHX 5.0 / Vanilla RC
Hajtókar + monoblokk: Race Face Evolve DH + arany középcsapi
Kerekek: Sun Double Track + DT + Novatec
Kormány + strucni: Truativ hussefelt DH
Fék: Hayes HFX9 HD / Avid Juicy
Nyereg: B+ Dirt
Nyeregcsõ: Truativ
Fogsor: Sram
Lánc: Sram
Hátsóváltó: Shimano tiagra
Elsõ váltó: ?
Láncterelõ: Truativ BoxGuide
Kormánycsapágy: FSA Pig DH Pro
Pedál: B+ 2900 Ft-s DH pedál :D
Markolat: DirtyPaw

Elõre is kössz. Ja és 185 magassághoz milyen méretet ajánlotok?
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
Feltöltött kép

Szerintetek bután áll ebbe a vázba az a villa?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 posts
Sztem is mindegy.
183 centivel 15-öst használok, haver 188-al 13ast:)
Ne a magasságot nézd, hanem inkább tengelytávot/elsõ háromszög hosszát.
Mert egy ideig énis ugy voltam, hogy legyen minél kisebb/rövidebb, majd azzal lesz jó mindent csinálni..és hát tévedtem:) most az eleje elég hosszú a bicomnak, viszont tök jo vele csinálni mindent..(nem könnyû csinálni, hanem jó..stabil a gép:P)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ha _ugrálós_, akkor "tökmindegy" milyen magas vagy.
14,5"ost használok 193centihez.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

derMantel

derMantel

vendég

• fórumtag
  • 46 posts
Tisztelt egybegyûltek. Ugrándozó kerékpárt építenék, de mivel nem vagyok túl jártas sztrítdört témában, kérlek adjatok tanácsot milyen vázméret passzol 185-ös magasságomhoz?
Elõre is kösz, és kezicsókolom.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

:-)
nem így értettem... úgy gondoltam, hogy a csapágy 2cm felsõ része nem véletlenül ekkora (ez a minimum, ez alá nem érdemes menni), és ha kicserélem 1cm-re, már az alacsony lenne.

ezt most nem értem...
attól, hogy a fejcsõ nagyobb lesz, vehetsz alacsonyabb fejcsapágyat meg alacsonyabb stucnit, hogy kb ugyanolyan magasan maradjon a kormány. de ezt elérheted a stucni megfordításával is, vagy 10 fokosról 5 fokosra cserélésével (csak példa)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

tényleg nem lehet egy vázból kivenni a fejcsapágyat? :confused: bighitbõl kéne és nem szeretném szét k*rni a vázat.
nem konyítok a fejcsõnél lévõ dolgokhoz..:)

sztem inkább vegyél új kormánycsapit a kisbicóhoz, kevesebb macera, de biztso vhogy ki lehet szedni de én se értek ehez.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Kimy, számold ki, középcsapágyház magasságból, csõszögekbõl, fejcsõhosszból simán ki lehet.

A sebesség mindent megold.

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts
tényleg nem lehet egy vázból kivenni a fejcsapágyat? :confused: bighitbõl kéne és nem szeretném szét k*rni a vázat.
nem konyítok a fejcsõnél lévõ dolgokhoz..:)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
:-)
nem így értettem... úgy gondoltam, hogy a csapágy 2cm felsõ része nem véletlenül ekkora (ez a minimum, ez alá nem érdemes menni), és ha kicserélem 1cm-re, már az alacsony lenne.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Hellotok!
Egy utolsó információ érdekelne: Milyen a HFS geója? Pontosabban, ha a kormánycsapit lecserélem, aminek csak 12-15mm a beépítési magassága, nem lesz-e kevés a kormány magassága (amennyire lehet megpróbálom közel azonos magasságra vinni a kormányfejet, a nyakcsõ tetejével). A mostani 06 Polarison 21 cm-re van kihúzva a nyereg, a kormány kb.: 3-4 cm-el van lejebb (teló 100mm).

http://www2.merida-b...Bikes.Detail.23
de gondolom egybõl a gyártó honlapján kerested, nem ide jöttél, igaz? :mybad:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hellotok!
Egy utolsó információ érdekelne: Milyen a HFS geója? Pontosabban, ha a kormánycsapit lecserélem, aminek csak 12-15mm a beépítési magassága, nem lesz-e kevés a kormány magassága (amennyire lehet megpróbálom közel azonos magasságra vinni a kormányfejet, a nyakcsõ tetejével). A mostani 06 Polarison 21 cm-re van kihúzva a nyereg, a kormány kb.: 3-4 cm-el van lejebb (teló 100mm).

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Csáó!Kérdésem az lenne, hgy 05' polarx mekkora telót bír el maximum?
KÖszi elõre is a választ

nekem elbírt egy ideig 150es dropoffot sõt sokan használnak boxxerel is v dropoff triplevel is de ez tényleg nem egészséegs már
sztem 130ig érdemes de még 150et elbír egy ideig

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
130 mm

Faq

Faq

vendég

• fórumtag
  • 28 posts
Csáó!Kérdésem az lenne, hgy 05' polarx mekkora telót bír el maximum?
KÖszi elõre is a választ

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
ne kinlódj, vedd meg a nehezebbet :)
amugy 2008-as vázról nem igen lesz tapasztalat, max ha te leirod.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
A HFS 2000 és a TFS 850 Trail között kínlódok:-), olyan váz kellene amelyik jó pár évig bírná (legalább 4-6 év), A HFS könnyû verseny váz, nem volt még verseny vázam nem tudom mennyire bírja a strapát, azért 400 gr az elég sok differencia, de a súly nem érdekes. Szóval erdõben, aszfalton, versenyekre, túrára használnám.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts
Hi!
Van vkinek tapasztalata a Matts TFS 850 Trail-D vázzal? Nekem bejön a meredekebb, durvulósabb geo, de érdekel a véleményetek, mielõtt döntök melyik vázat vegyem... köszi

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Pont elég lesz, legrosszabb esetben is a stucni csak fél centivel fog túllogni a villanyakon, ami még normális.

A sebesség mindent megold.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Köszi, kiváncsi leszek elég lesz-e a 19,5 cm fejcsõ [sajna elb***tuk tavaly a vágást, hogy nem hagytunk még plusszba:-(]. A kormányfejem 3,8 cm, a váz fejcsõve 135mm. Ha ezeket kivonjuk kb 2,2 cm-ig még oké...

Nekem 196 mm hosszú a villanyak, és így a szintén ~3,8mm körüli kormányszár felsõ csavarja épphogy fogja a villanyakat. Necces.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.