Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
17-es (primo, de a kettõ ua.) 1490 gramm körül volt, ha jól emlékszem.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
18"-1500 g. állítólag.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,364 posts
Kona kula deluxe 06' váz hány gr.?

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,790 posts

Lehet picit extrém lett a festés néhány darabnál, de a nagytöbbség ütõs lett, és jól néz ki nagyon :)

így van :) még nem mertem megnézni hogy a rugóutat lehet-e belülrõl állítani, de nagyon remélem hogy lehet..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Marzocchi Z-1 RV fork for Specialized

ez van a bighitben.

Lehet picit extrém lett a festés néhány darabnál, de a nagytöbbség ütõs lett, és jól néz ki nagyon :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

milyen teló van a 2008as bighitbe?
nem 55?

jó áron van az tény

off
dropoff triple mért ne lenne jó dh-ra?
on

66 lesz az inkább, az paszol bele rugóutilag, meg erõsségban is

tévedtem :

"FORK : Marzocchi Z1 Sport, 160mm travel, coil spring, adjustable rebound, 20mm thru axle, alloy steerer "

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
milyen teló van a 2008as bighitbe?
nem 55?

jó áron van az tény

off
dropoff triple mért ne lenne jó dh-ra?
on

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
akkor pont ellenkezõ az ízlésünk :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

és kell még vegyél hozzá egy doboz neolux-ot :)
speckóéknál miért nem alkalmaznak egy designert? vagy ha van, akkor miért ne rugják ki?

sztem pl qrva jól néz ki, (meg a jövõ évi fulli specik nagy többsége) csak ezek a jövö évi fehér marzók hányadékok.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
és kell még vegyél hozzá egy doboz neolux-ot :)
speckóéknál miért nem alkalmaznak egy designert? vagy ha van, akkor miért ne rugják ki?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Amennyi összejön nyár végére diákmunkákból hétvégén + nyáron végig. De én úgy gondoltam, hogy használtan veszek egy összetett kb 2 éves bringát, és a gyagyi alkatrészeket kicserélem róla. Boxxerbõl meg 04 -est akarok venni, mert az újabbaknak elvileg szeret eltörni a bal szára. Így olyan max 300-350 -re saccolok, nemtudom ki lehet-e hozni.
Vagy van egy olyan elképzelés, hogy vázat + telót + hajtókart használtan (az utóbbi már megvan), és a többit boltból. Így kicsit késõbb, több pénzel, de cserébe viszonylag új bicóval.

jövõre kapsz komplett bighitet boltból 450-ért. kisker áron.

Feltöltött kép

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Amennyi összejön nyár végére diákmunkákból hétvégén + nyáron végig. De én úgy gondoltam, hogy használtan veszek egy összetett kb 2 éves bringát, és a gyagyi alkatrészeket kicserélem róla. Boxxerbõl meg 04 -est akarok venni, mert az újabbaknak elvileg szeret eltörni a bal szára. Így olyan max 300-350 -re saccolok, nemtudom ki lehet-e hozni.
Vagy van egy olyan elképzelés, hogy vázat + telót + hajtókart használtan (az utóbbi már megvan), és a többit boltból. Így kicsit késõbb, több pénzel, de cserébe viszonylag új bicóval.
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Double Tracket én nem vennék, Single track v Single wide inkább.
Vázak közül meg inkább a Vega.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
árkategóriában a boxxer race-nél nem nagyon van jobb, csak használtban. könnyû és jól mûködik.
az újabb bighitek már nem annyira ütõsek, mint a régebbiek, amikor az volt az egyetlen hosszúutas váza a speckónak. geoja nem annyira dh-s, de kis országunk pályájára jó lesz.

mennyi a keret?

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Tehát akkor tulképpen jól választottam :D, De mégis melyik a legideálisabb?
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6,770 posts
a freddy egyáltalán nem dh váz, mint ahogy a do sem kimondottan dh villa.
a bighit, régebbi vega és a duncan is jobb választás. a boxxer meg egyértelmû.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Hm, A vázat megfogadom színte mindenki azt használja, és a kerekeket is sokan ajánlották már MTX felnivel. De azt a telót nem kómálom (bár igaz csak kb 20 km-rt használtam, ahogy boxxert is). Fékre valami tanács elfogadható árak között? (kb ezek árában).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

merev am/enduro géphez mi lehetne jó alap? olyasmire gondolok, mint a kona hoss, a cove stiffee vagy a SC chameleon... 115-130 mm telóhoz.
csak legyen itthon is elérhetõ, meg azért emberi ára legyen.
ötlet?

kona five-0, a felsoroltakon kívûl vagy speci hardrockm itt-ott kapható vázként...vagy a tavalyi/elõtti bézbollûtõ csöves konák /blast, cinder cone, caldera/ is bírják, azok relaítiv olcsók is.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts

Üdv, kéne egy kis segítség, kezdõ downhillre, egy jól összerakott bringát szeretnék alkotni. Kb nyár vége felé, eddigi elképzeléseim: (ahol / van légyszi írjátok le, melyik, s miért javasoljátok)

Váz: Magellán Vega DH / Kona Stinky / Specialized Bighit 1-3/ UMF Duncan DH
Teló: 04' Boxxer Race
Rugóstag: DHX 5.0 / Vanilla RC
Hajtókar + monoblokk: Race Face Evolve DH + arany középcsapi
Kerekek: Sun Double Track + DT + Novatec
Kormány + strucni: Truativ hussefelt DH
Fék: Hayes HFX9 HD / Avid Juicy
Nyereg: B+ Dirt
Nyeregcsõ: Truativ
Fogsor: Sram
Lánc: Sram
Hátsóváltó: Shimano tiagra
Elsõ váltó: ?
Láncterelõ: Truativ BoxGuide
Kormánycsapágy: FSA Pig DH Pro
Pedál: B+ 2900 Ft-s DH pedál :D
Markolat: DirtyPaw

Elõre is kössz. Ja és 185 magassághoz milyen méretet ajánlotok?

én a vázak közül bighitet vagy freddyt vennék ilyen esetre
telónak dropoff triple, kerekeknek inkább mtx
féknek meg avid juicy, hfx9 amiket próbáltam nem voltak meggyõzõek, többi nagyjából okés..

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,088 posts
merev am/enduro géphez mi lehetne jó alap? olyasmire gondolok, mint a kona hoss, a cove stiffee vagy a SC chameleon... 115-130 mm telóhoz.
csak legyen itthon is elérhetõ, meg azért emberi ára legyen.
ötlet?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"