Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Skacok...ha van egy 17,5"-os vázam, 176 cm vagyok és egy 400-as nyeregcsövet jelig ki kell húznom hogy kényelmes legyen akkor elképzelhetõ hogy nagyobb vázra lenne szükségem..?

Köszi,
X

én 181 cm-rel használok 19"-eset..

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Lehet, hogy jó lett volna a nagyobb váz is, de a rövidebb stucni gyorsítja a kormányzást! (nem feltétlen baj, sõt, ha széles a kormányod, vagy magas a villád, még jól is jön)

Hm. Legközelebb próbálok valami egzakt módszert alkalmazni a választásnál...
Köszi

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Nem mintha bármi jelentõsége lenne, de miért változtatna ezen a gumi?!
Amire MJani gondol, az meg a pilótafülke hossza :)

mert a teló beépítési magassága is változtat rajta...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem mintha bármi jelentõsége lenne, de miért változtatna ezen a gumi?!
Amire MJani gondol, az meg a pilótafülke hossza :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts
anélkül hogy vitáznánk, az egy meghatározott beép magasságú telóval (de yeti 575 nél pl 2vel is megadják :) )megadott vizszintes felsõcsõhossz az egy kibaszott állandó érték. max ha kicsit ballonosabb a gumi akkor változhat pár tized mm-et...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Azért én a saját elsõ háromszögeimmel :) szemben minimum követelményként támasztom azt is, h a középcsapágyhoz képes a fejcsõ is legyen fix :D

Lehet, hogy jó lett volna a nagyobb váz is, de a rövidebb stucni gyorsítja a kormányzást! (nem feltétlen baj, sõt, ha széles a kormányod, vagy magas a villád, még jól is jön)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tigger, délután rajzolok egy ábrát magyarázattal együtt, most órára kell mennem, de elõzetesnek annyi, hogy az elsõ háromszögben a középcsapágyház az egyetlen fix pont.

A sebesség mindent megold.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts

És nem félsz, hogy kitörik a nyeregcsõ a vázból (így hogy csak 1cm van a vázban) ? :D Egyébkét a nyeregvázcsõszög is számít a nyeregmagasságban és a tényleges kormány-nyereg távolságban.

:D igaz, most h mondod rettegek, h ilyen hülye vok, és a végén tényleg 1 cm lesz a vázban:D persze úgy értettem, h a jelig van 1cm;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

És nem félsz, hogy kitörik a nyeregcsõ a vázból (így hogy csak 1cm van a vázban) ? :D Egyébkét a nyeregvázcsõszög is számít a nyeregmagasságban és a tényleges kormány-nyereg távolságban.

Jani b+ én vizszintes felsõcsõhosszokról beszélek mikor azt mondom hogy egyforma hosszúak, ott meg bele van kalkulálva a nyeregvázcsõszög , ha az pl. spec 23" akkor már tök mindegy hogy a nyváz csõ szög ippeg72 vagy 72,9 fok..

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Mondjuk, sokkal kényelmesebbnek...nem, nem ez a jó szó. Olyan "testhezállónak" tûnik ez a váz/geo. A másik azt hiszem 3-4 cm-rel hosszabb volt (felsõcsõ). Elképzelhetõ, hogy egy rövidebb kormányszárral pont jó lett volna a 18-as váz?

X

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
nem láttalak még titeket, de ezek az értékek ugye nem csak a magasságtól függnek! magasságon belül is különbözõek vagyunk, na ezt jól megmondtam:D
lábhossz is sokat számít, én a 18as serpensen a 400as nyerercsövet kb 390ig kihúzom, és kb 178 vok.
középcsapágy-nyereg ülõfelület táv kb 78 cm a csõ mentén mérve
nem mondom, h jól ülök a gépen és így a leghatékonyabb a tekerés, de ugye a kényelem és a megszokás, közel sincs kinyújtva a lábam tekerésnél...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Neked milyen vázad is van most? Az a fura amúgy hogy a Revenge 18-as meg túl hosszú volt...bár lehet hogy csak le kellett volna cserélnem a 110 mm-es kormányszárat.

Nem hiszem, hogy magasan ülök. Úgy értem nincs nyújtva a láb ha a hajtókar az alsó holtponton van. Pyxis '07 más geo? Az is van 35-ért. Új...

X

mervbõl 18-as kona , fulliból 17-es kona dawg, meg M-es (kb 17,5-es) Specko Stumpy fsr, és ezek mind kb milire egyforma hosszúak a 17,5-es kellizzel...meg az aszfaltos dema, az 17,5-es abba is 350-es csõ van (épp a dawg-é)

viszonyításképp a nekem jó beállítás középcsapágy-nyereg ülõfelület táv 72-73 cm a csõ mentén mérve

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

akkor neked régi giant kellett volna, azok voltak a nagy vázak is rövidek, vagy nagyon magasan ülsz....anno én is úgy ültem, hogy a 176 centhez a 19-es konán majdnem jelig ki volt húzva a 400 as csõ, aztán csodálkoztam hogy egy 8%-os emelkedõn nem bírtam feltekerni. most elég a 350-es csõ a 17-es vázba (kb hasonló geó mint a kellized)

Neked milyen vázad is van most? Az a fura amúgy hogy a Revenge 18-as meg túl hosszú volt...bár lehet hogy csak le kellett volna cserélnem a 110 mm-es kormányszárat.

Nem hiszem, hogy magasan ülök. Úgy értem nincs nyújtva a láb ha a hajtókar az alsó holtponton van. Pyxis '07 más geo? Az is van 35-ért. Új...

X

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

Skacok...ha van egy 17,5"-os vázam, 176 cm vagyok és egy 400-as nyeregcsövet jelig ki kell húznom hogy kényelmes legyen akkor elképzelhetõ hogy nagyobb vázra lenne szükségem..?

Köszi,
X

akkor neked régi giant kellett volna, azok voltak a nagy vázak is rövidek, vagy nagyon magasan ülsz....anno én is úgy ültem, hogy a 176 centhez a 19-es konán majdnem jelig ki volt húzva a 400 as csõ, aztán csodálkoztam hogy egy 8%-os emelkedõn nem bírtam feltekerni. most elég a 350-es csõ a 17-es vázba (kb hasonló geó mint a kellized)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Kelly's Mobster. Most vettem. :(

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Elképzelhetõ, de nagyon magasan ülsz (ha neked ez a kényelmes...).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Köszi,
X

Igen.

Milyen váz? Mert 178cm-rel 18"-os 400-as nyeregcsõ és még odébb van a jel.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts

Köszi,
X

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,272 posts

kicsit meredek lesz a gyarilag 130mm helyett )) proba cseresznye.

gyárilag 130 azé volt mert a matic olcsósított kelet eu verzió, alapban 150/160 milit moccanó telókhoz van tervezve, (háta 150-et mozog) csak azzal a 130 szánturral tudták olcsosítani, (mellesleg az is csak a 2006-os sárga volt a tavalyi pirosakban már 150-es sr volt) de a váz meg ugyanaz csak más színû, szokás szerint túlépítve szal nyugodtan mehet bele azt a cuccos, gondolom úgysem tekerésre van tevezve a szerelvény. mellesleg nem meredek lesz hanem laposabb vagy 1 fokkal /mármint a fejcsõszög :) /

ha de nem tom, a scamp colt ha birta... amid volt eddig .... coiler matic miert ne birna. csak nem tudom mitol jobb egy coiler matic mint 1 scamp colt. Nem egy gyenge vaz... vagy forditva, semmivel sem erossebb az a kona. azert mert kona... meg nem tuti.

azért ezen gondolkozz el. most elfogultság nélkül mondom, a coilerben jó 40 dekával több anyag van, és nem a kona van szarabb anyagból.

amúgy a mai napig látni 2004-es /fekete fehér/ coilereket amik gyárilag 5"-t mozogtak elõl hátul, duplavállas telókkal (leginkább boxival) aktiv használatban és bírják. aztán 2004-ben kis könnyitéssel abból a colerbõl lett az 5"-t mozgó dawg, és a 04-se stinkybõl a 6"-t moccanó coiler

persze nem mondom hogy nem lehet összetörni - mindent össze lehet - de a gyakorlatban eléd sok bírja