Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11011 replies to this topic

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 posts
Sziasztok!

Több kérdésme is lenne hozzátok.
Elsõ: mi az, hogy a bringának geo-ja van?
Második: mit gondoltok a tályváni tömegtermeléses da bomb vázakról? Én a DH-t venném ( Projectile, cvag yza újabb változat )? Da bomb átütõs agy 25eft-ért nem kevés? Létezik ez?
Harmadik: ismeritek a Banshee márkát? Vélemények?
Negyedik: Azt tudom, hogy francia autók gynegék, de igaz e ez a Vario vázaira, bringáira is?
Válaszaitokat elõre is nagyon szépen köszönöm!

csõváz:
forob

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
A lényeg amiért linkeltem, hogy a tulajdonosa ismerösömnek arta elpasszintani,és mikor le***ztam besértödött. Na mondom akkor közzé teszem e remekt , hátha mégis én volnák a hozzánemértõ. Látom osztatlan sikere van:)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

nem látjátok, hogy ez a neves eastpak kerékpárgyár dh csúcsmodelje differenciált féktárcsákkal hátul! nagyobb, mert úgy jobban lehet farolni a játszótéren :D

:D Raadasul meg hidraulikus is a hatso :) Na meg az a lanc vezeto is igazi gyongyszem ... az alvilagi tuning autok padlolemezet idezi, mar csak sotetitett uveg kene hozza :D De o biztos napszemuveget hord :P
...Ez lesz keremszeppen...

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7,030 posts
nem látjátok, hogy ez a neves eastpak kerékpárgyár dh csúcsmodelje differenciált féktárcsákkal hátul! nagyobb, mert úgy jobban lehet farolni a játszótéren :D

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Volt 1-2 ehhez hasonló még, Ballistic, Neuzer Thunder FS, bár ez vmi harmadik lesz :)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,355 posts
Magellan DH lehetett a neve neki.. volt szép kék-papagájsárga színben.. de a forma nem teljesen stimmel

a tecsóváz meg az 1 1/8ad miatt fura. De a tescos kinézet a tuti :)

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17,297 posts
ööö hogy is hívják a magellan efféle vázát?
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts

1 feketere festett Tes*o kajha cso vaz ? talan ... :D

Na ugye,hogy ugye! Köszöntem, ezekszerint mégsem vagyok vak,és hülye sem teljesen.

xtremer

xtremer

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
szevasztok, az lenne a kérdésem, hogy 2007es polarx table topba lehet 24es kereket tenni??

thx

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Meg tudná valak mondani nekem , ez milyen váz pontosan? http://apro.bikemag....ge/K_p_0373.jpg

1 feketere festett Tes*o kajha cso vaz ? talan ... :D

Sandor75

Sandor75

vendég

• fórumtag
  • 102 posts
Meg tudná valak mondani nekem , ez milyen váz pontosan? http://apro.bikemag....ge/K_p_0373.jpg

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Sziasztok

Szerintetek megérné egy 2007 Mongoose fireball váz helyére egy Specialized P.3 L es méretû vázat venni?
A specialized be max hány mm telót érdemes belerakni?
Magyar DH ra még mehet? van olyan erõben mint a hardy 1?
Elõre is köszi a választ

Nno. Nekem volt/van mindkettõ, és nem vagyok egyik márka marketingese sem, szóval lehet, ez hasznos lesz;
a fõ különbség a külcsínben van, a Speci festése tartósabb, és, bár ez szubjektív dolog, de szebb is. Ezért még önmagában nem érdemes cserélni, fõleg, hogy újra kéne fûznöd a hátsó kerekedet a Speci asszimetrikus hátsó traktusa miatt, ami egy pofon a szarnak, ha SS agyat használsz, amihez a Specit a papucs alapján tervezték.
Szempont lehet még, hogy tudatosan gerjesztett Speci-kultusz van, ami nem jelenti azt, hogy a többi márka rosszabb lenne,csak tény, h a P3-as menõbb :P
Én spec. a Hardyról hallottam jókat, és a Mongoose-ról rosszakat, de így utólag nem igazolódott be semmi.
Ha DH-ra építenél gépet, akkor meg végképp maradj a Mongoose-nál, amíg nem jön össze a pénz vmi gazdaságos fullyra (használt Kona, Vega, vagy épp egy Freddy). Amúgy vmi 100-120 közötti villával a legjobbak ezek a vázak.

Edit; hoppáré, Thunderballom van, és nem Fireballom, de ha nincs köztük különbség, akkor a fentiek továbbra is állnak :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A csõformákat szerintem te is látod, de azért leírom: a felsõcsõ végig kör keresztmetszetû, az alsócsõ a fejcsõnél ovális és a középcsapágy felé kiszélesedik és négyszögesedik, az alsó és felsõcsõ kb 6cm hosszan van összehegesztve, az alsócsõ és fejcsõ találkozásánal egy félignyitott felülhegesztés van, a lánc- és támvillák négyszögprofilúak, a nyeregvázcsõ és a felsõcsõ találkozásánál egy háromszög alakú erõsítés található.
csõhosszak:
felsõcsõ: 545
vízszintes felsõcsõ: 562
fejcsõ:120
nyeregvázcsõ:430
láncvilla:427
szögek (katalógusból):
fejcsõ:69fok
nyeregvázcsõ:74
súly: 3015g + 774g (tag)

A sebesség mindent megold.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

100/125/150et mozgó, rövid felsõcsövû, magas középcsapágyházú, horst linkes enduro/am váz. Mire vagy kiváncsi pontosan? (csõhosszakat, csõszögeket, csõformákat, súlyt tudok még mondani)

Hat igazabol a cso formarol volt szo elobb a scamp colt eseteben, arra kivancsi lennek, de ha mar igy felajanlottad a szogek es csohosszak is johetnek.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
100/125/150et mozgó, rövid felsõcsövû, magas középcsapágyházú, horst linkes enduro/am váz. Mire vagy kiváncsi pontosan? (csõhosszakat, csõszögeket, csõformákat, súlyt tudok még mondani)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

Nem.

Oooh ez am a boszavu valasz :) Kifejtened akkor a scutum tulajdonsagait is bovebben ha mar igy belekezdtunk a kulombsegek es hasonlosagok vesezesebe ?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Nem.

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts

A colt alsó- és felsõcsöve hydroformingos, a rugóstag alsó bekötõeleme nincs kikönnyítve és a tárcsaoldalon a láncvillán van egy felülhegesztés. Minden másban egyformák, azonos geo stb.

A scutum nem hydroformingos ? :o

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
A colt alsó- és felsõcsöve hydroformingos, a rugóstag alsó bekötõeleme nincs kikönnyítve és a tárcsaoldalon a láncvillán van egy felülhegesztés. Minden másban egyformák, azonos geo stb.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Maradj csak a P3-nál ;)