Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2008. May 31. - 11:20
Posted 2008. May 31. - 10:59
õ a nyeregvázcsõre gondolt 31,8-ban sztem, aminek pl a speci, merida, helybõl nem felel meg...CJ, ha nem tömegmárka, akkor kelly's és merida kiesett. Ha nem vesszük ennyire szigorúan a kritériumot, akkor a meridának elég komoly vázválasztéka van (tfs, hfs stb.). Konából a Kula lenne, de annak 27,2-es nyeregcsöve van (mint tudtommal az összes cc konának), szerintem ne nyeregcsõ alapján válasz bicajt. Specialized cc váz külön 199ezerért van, szóval az is kiesett Nálunk a boltban van egy 18-as szürke '05-ös stumpjumper, új, bringából bontott 90ezer körül, ha érdekelne és a méret is passzol szólj.
A magellán pyxis team idei igencsak tetszetõs váza nem tûnne rossz választásnak, a nyeregcsõ méretet szintén nem tudom.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. May 31. - 10:55
A magellán pyxis team idei igencsak tetszetõs váza nem tûnne rossz választásnak, a nyeregcsõ méretet szintén nem tudom.
Posted 2008. May 31. - 08:56
Milyen CC vázat tudnátok ajánlani, ami 31.8-as nyeregvázcsõvel rendelkezik, nem tömegmárka(Merida, Speci, Kona, Kellys, Maggi, stb.), és egy idei XT szettes, Marzocchi Corsa, Stroker Trail, stb. bicaj vázának felel meg?
Ár olyan 60-80 közt.
Elõre is köszi,
Tamás
A nyeregcsövet nem tudom, egyébként: http://www.on-one-sh..._Inbred_27.html
Would you, Quintus? Would I?
Posted 2008. May 31. - 08:44
a v10 is vpp + floater volt. nem bíznak magukbanhttp://apro.bikemag....ge/IMGP4108.JPG
FSR + floater ? Ennek mi értelme van?
Posted 2008. May 31. - 08:00
Nem emlékszem milyen költségvetéssel dolgozol, de egy Yasec vázon lehet érdemes lenne még elgondolkodnod, ha ennyire speciális megoldásra vágysz.
Posted 2008. May 31. - 06:32
Ebben igazad van és a nagykerben ki is próbáltam a 62-es Dew Deluxe-al készült bringát, csak nagyon magasnak találtam az elejét, ezen kívül tényleg nagyon tetszik. Azon mondjuk egy minuszos kormányszár biztos sokat segít a jó 15 fokos helyett. :]hát ha telóval akarod használni, akkor olyan kellene, ami ahhoz van tervezve. nem tudom a hoss centire mekkora, de a dew fs, ami tárcsafékes és telóhoz tervezett, az 62-es méretben is készül. tárcsaféknél merevítés, és az, hogy 60 rongy egy ilyen váz, azért sejtet némi minõséget is... a márkahûségrõl meg ne is beszéljünk:)
Azért tartottam eddig ki a Speeder mellett, mert egy Tomi nevû srác ajánlotta, aki a Bikemag-ban is sokszor publikált és amikor kérdeztem, a Velotrade-ben a mellette ülõ, hasonló magasságal megáldott versenyzõ srác is osztotta a véleményét a tapasztalaira alapozva. Õk ajánlották az erõsség szempontjából a vázat és a teleszkóp ötlet is tõlük jött. Az, hogy milyen geometria lesz a végeredmény, annek senki sem megmondója. :]Nem olvastam, bocs.
Speeder telóval, hát... azt sztem nem arra találták ki:-/ nem vagyok nagy geo tudor, de sztem elég érdekes szögek lesznek ott...
Igazából nincs épeszû ötletem. Talán egy trekking váz, azokon van tárcsafék szem is, és egy 29es 80mm-es telóval jó is lenne, vagy egy 29es váz + teló outi setuppal, csak kérdés, h mûködõképes-e.
Sajnos ilyen téren nincs tapasztalatom, csak ötleteim:-/
Csak semmi warez, csúf gonosz tett! :Ðja és akartam már írni, h Nesze powa
Posted 2008. May 31. - 01:08
Ár olyan 60-80 közt.
Elõre is köszi,
Tamás
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960
Posted 2008. May 31. - 00:31
hmmm fogas kerdes, viszont igen sexy darab ez a vaz :clap:http://apro.bikemag....ge/IMGP4108.JPG
FSR + floater ? Ennek mi értelme van?
Posted 2008. May 30. - 21:45
Posted 2008. May 30. - 21:41
Üdv ismét!
Eljutottam oda, hogy valószínûleg egy Merida Speeder-t veszek, ez is a "fitnessz" kategória. Ez elég országútis és erõs is egyben. Ebbe tennék 29-es Fox vagy RS Reba telót, hogy ne rázza ki a belem, illetve erõsebb országútis hajtókar kerülne még rá. XXL méretben még elég nagy is alám, csak azt sajnálom, hogy nincs rajta tárcsafék konzol. Szerinted megállja majd a helyét?
Milyen hasonló, nem Meridás, de szintén erõs vázat tudnátok még javasolni? Próbálok még alternatívákat kutatni, de ha más nem, ez a Speeder lesz. És köszönöm az eddigi segítséget is!
Nem olvastam, bocs.
Speeder telóval, hát... azt sztem nem arra találták ki:-/ nem vagyok nagy geo tudor, de sztem elég érdekes szögek lesznek ott...
Igazából nincs épeszû ötletem. Talán egy trekking váz, azokon van tárcsafék szem is, és egy 29es 80mm-es telóval jó is lenne, vagy egy 29es váz + teló outi setuppal, csak kérdés, h mûködõképes-e.
Sajnos ilyen téren nincs tapasztalatom, csak ötleteim:-/
ja és akartam már írni, h Nesze powa
Posted 2008. May 30. - 21:31
Posted 2008. May 29. - 19:25
hát ha telóval akarod használni, akkor olyan kellene, ami ahhoz van tervezve. nem tudom a hoss centire mekkora, de a dew fs, ami tárcsafékes és telóhoz tervezett, az 62-es méretben is készül. tárcsaféknél merevítés, és az, hogy 60 rongy egy ilyen váz, azért sejtet némi minõséget is... a márkahûségrõl meg ne is beszéljünk:)Üdv ismét!
Eljutottam oda, hogy valószínûleg egy Merida Speeder-t veszek, ez is a "fitnessz" kategória. Ez elég országútis és erõs is egyben. Ebbe tennék 29-es Fox vagy RS Reba telót, hogy ne rázza ki a belem, illetve erõsebb országútis hajtókar kerülne még rá. XXL méretben még elég nagy is alám, csak azt sajnálom, hogy nincs rajta tárcsafék konzol. Szerinted megállja majd a helyét?
Milyen hasonló, nem Meridás, de szintén erõs vázat tudnátok még javasolni? Próbálok még alternatívákat kutatni, de ha más nem, ez a Speeder lesz. És köszönöm az eddigi segítséget is!
Posted 2008. May 29. - 15:18
Üdv ismét!a fintesz gépek gyakorlatilag egyeneskormányos versenygépek, mtb váltókarokkal, és 3 tányéros hajtómûvel. Nem olyan az áttételezése, mint a versenyeknek, de tudtommal legalább 48-as, de inkább 53-as nagytányérral.
a crossbringák is hasonlóak, de azokban van már teló, és közelebb van a geo a mtb-hoz, de 28-as kerekekkel, és trekking hajtómûvel(48/36/26)
u.i.: tam én nem cx-re gondoltam a cross bringák alatt, hanem a sportosabb trekkingekre,
pl:
http://www.bikefun.h..._tfs_800-v.html
Posted 2008. May 28. - 11:28
Posted 2008. May 28. - 07:54
ha most azt mondjuk hogy de van, akkor holnap megrendeled, és aztán otthobn csodálkozol hogy jé mégsincs ?
kb úgy lenne...
Posted 2008. May 27. - 21:15
a katalogfotón akármi lehet, még lefestett pvc csatornacsõbõl ragasztott váz isSziasztok!
a 2008-as kona kula vázon van v-fék rögzítésére le lehetõség? Fényképeken úgy látszik hogy igen, telefonon felhívtam az xfactort és azt mondták hogy nincs rajta.
de mi a faszért gondolod hogy itt a forumon pár önjelölt zseni jobban tudja mint a forgalmazó ?
ha most azt mondjuk hogy de van, akkor holnap megrendeled, és aztán otthobn csodálkozol hogy jé mégsincs ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. May 27. - 17:42
nincs rajta!!!!!Sziasztok!
a 2008-as kona kula vázon van v-fék rögzítésére le lehetõség? Fényképeken úgy látszik hogy igen, telefonon felhívtam az xfactort és azt mondták hogy nincs rajta.
Posted 2008. May 27. - 17:30
Posted 2008. May 27. - 10:57
akkor kint van a tüske, és haalad a gép :clap:
Basszus... a sírból lett visszahozva. Sorrendben: csúnyafogó, satu, reszelõ, hegesztõapparát + vasdarab, hõlégfúvó.
Állítólag nem menetrögzítõt használnak, hanem valami gyilkos mûgyantát.
Senkinek nem javaslom, hogy ilyenbe fogjon. Mi lett volna, ha festett váz? :wtf:
(Utóbb kiderült egy másik delikvensnek már csak a 11-es fúró segített.)