Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Hívd fel a Hugot, ott ajánlottak egy csavarboltot, aminek se a címére, se a weblapjára nem emlékszünk :D Mindenesetre nálunk nagy választék van, és ami nincs, azt meg elkészítik. Szóval mindenképp megoldás :D

Azért nem semmi, mit ki nem bír az NRS :)

MCPite; csinálhatnál akkor a lengõkarról is képet, én nem is látom az alsó likat.. De elhelyezkedésétõl függõen valszeg kicsit több lesz az útja, magasabban lesz a gép alja, és meredekebb lesz a fejcsõszög. De minek tennének rá olyan rögzítési pontot, amit nem szabad használni? Nem inkább arról van szó, h túlfolyótartályos tagot egyes pontokban hogyan NEM szabad rögzíteni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Kicsit nagy sebességgel vittem telibe egy útépítési gödröt, s leültettem a bicajom - a lényeg, hogy az egyik forgásponton átmenõ csavar/tengely - nevezzük akárhogy, szóval NEM a csapágy - eltört. Szerintenek ilyesmit be lehet szerezni, vagy menjek kapásból esztergályoshoz?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Urak!

Másfél év tuán eszembe jutott rákeresni a manuáljára a gépemnek (nemröhög!) oszt ilyet látok benne:
"Please use always only the lower mounting hole of the rear shock mount on the swingarm!"

Feltöltött kép

Azaz ha jól értem pont hogy ellenkezõleg kellene mint ahogy most van? A mostani a lejtõzõsebb setup, az alsó a mászósabb... (ott fentebb a segge)

Forrás:http://www.scottusa....sive_series.pdf

a, hagyjam így
b, hát ha ezt írják mi a rákot kérdezek, rakjam át
c, vmit q**a benéztem mert másról van szó
d, kérem mongyon le

:prosze:

(Aki a pédéefet meglesi láthatja hogy 95mm-en van jelenleg a tag; este hama meglesem a másik állásban, 125ön, egyelõre Oleebátyja aszonta fenn érzékenyebb, és azóta úgy van ahogy vettem tõle :o )

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

sziasztok!
lenne egy sos kérdésem, rendeltem német ebay-rõl egy speci epic carbon vázat. használt. szerintetek az normális, hogy a rugós tagnak saját tengelye körül van kb 5mm holtjátéka? olyan mintha direkt így csinálták volna de nem vagyok ebben tuti, plíz segítsetek.

összenyomódáskor kell, hogy egy kicsit tudjon forogni, ha leereszted a levegõt és összenyomod kézzel ütközésig szerintem láthatod magad is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

ÚR ISTEN, egy Socomot összegányolni, mert nem néz ki erõsen pffff.

Ezt most mégis mire?

Gyikgyigo

Gyikgyigo

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

köszi a gyors segítséget!igazából szeretnék scandium vázt,kérdés,milyen az a váz ami scandium,1200gram és csak 300£ ?gyanúsan olcsó?(új a váz)

Én ilyen scandiumvázat vettem. http://cykl.cz/katal...AX 930 DISC.jpg(a képen a váz matt, de valójában fényes felületû) Nekem nagyon bejött. Súly: 1471g.(19 es) Van szürke színû is V fékfelfogatással. Ill. fekete csak tárcsás.
:) Nekem az utóbbi van és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ja és 42000Ft-ért kaptam. Ha küldesz PÜ-t megmondom hol. Ha van még róla kérdésed kérdezz nyugodtan

xc_bandi

xc_bandi

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
sziasztok!
lenne egy sos kérdésem, rendeltem német ebay-rõl egy speci epic carbon vázat. használt. szerintetek az normális, hogy a rugós tagnak saját tengelye körül van kb 5mm holtjátéka? olyan mintha direkt így csinálták volna de nem vagyok ebben tuti, plíz segítsetek.
Life is a lesson, you learn it when you're through! :cool:

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 posts
ÚR ISTEN, egy Socomot összegányolni, mert nem néz ki erõsen pffff.
FanatiX

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

az könnyebb, mint az idei? hh?évrõl évre nem könnyebbek szoktak lenni?

erre gondoltam

http://www.xfactorne...nyelv=hun&db=20

ez meg az idei (a supreme csak a neve meg a színe miatt drágább)

http://www.xfactorne...nyelv=hun&db=20
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
az könnyebb, mint az idei? hh?évrõl évre nem könnyebbek szoktak lenni?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

sziasztok!
kona kula supreme 2008 váz súlyáról van valakinek pontos információja?
elõre is köszi.

1460 gramm 18-asban

most olcsón tudsz venni tavalyit (az a benetton zöld/fehér) az még a régi kerekcsöves , majdnem 100 grammal könyebb. (1376 g)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
sziasztok!
kona kula supreme 2008 váz súlyáról van valakinek pontos információja?
elõre is köszi.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
kinek hogy
én pl nem szeretem hogy elöl 10 centinél többet mozog a bicó, hátul meg semmit. akkor inkább egy kisfully kb 10-13 centi úttal ha már elöl 14 van bár ez ízlés kérdése. a súlyelõny viszont elvitathatatlan, meg az ár is.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

madve

madve

törzsvendég

• fórumtag
  • 537 posts

tárcsás acél merevváz:

kona explosif (én is olyat szeretnék csak baromi drága még leárazva is, az én pénztárcámhoz képest)
ns society ( www.bikediszkont.hu ) ez se olcsó, de olcsóbb mint a kona, és lehet durván is használni nagy villával (140mm-ig) értelme nincs de legalább erõs

miért ne lenne értelme? ballonos külsõ hátra is meg egy Fox 32 vanilla villa és va egy könnyû erõs am/trail bicód, nem?
az úgy simán tuti, viszonylag könnyû és használható...és ha mondjuk külföldrõl rendeled meg (pl.: crc) kb 20 ezret spórolsz is:)!

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,505 posts
tárcsás acél merevváz:

kona explosif (én is olyat szeretnék csak baromi drága még leárazva is, az én pénztárcámhoz képest)
ns society ( www.bikediszkont.hu ) ez se olcsó, de olcsóbb mint a kona, és lehet durván is használni nagy villával (140mm-ig) értelme nincs de legalább erõs

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,932 posts

tárcsaféket is fogadni képes cc-s acél vázból mit ajánlanátok?
/kb. olyasmi minõséget gondoltam, mint a "régi" '98-as crux./

eddig csak ezt találtam itthon:
http://xfactornet.hu...un&db=20&kezd=0

Feltöltött kép

Ilyen vázat vett ismerõsöm tavaly, majd fél áv aszfaltos használat után elreccsent. A felsõcsõ anyaghibás volt vagy mi.

Én nagyon csorgattam rá a nyálam, fõleg, hogy merevvillával volt használva. :)

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 posts
köszi a gyors segítséget!igazából szeretnék scandium vázt,kérdés,milyen az a váz ami scandium,1200gram és csak 300£ ?gyanúsan olcsó?(új a váz)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

azért még mindig kb feleannyi mint a karbon

(és a jelek szerint tartósabb is :) )

itthon kb nem is lehet mást kapni csak konát

amúgymeg megint szopat a stumpi fsr. most kotyog az egyik forgáspont

mindenestre vettem egy 30,0-ás thomson nyeregcsövet.

a DAWGgal volt ennyi gond? Én annyira nem féltem a szkandit, Tig súlyát és KOnásandrás stílusát is bírta..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Aluminium ötvözet. Rugalmasabb, erõsebb, könnyebb mint a "normál". Tehát a 6061 vagy a 7075 (vagy nemtom, nem vok anyagmérnök).
Drága mint az állat, és nem is biztos hogy megéri ennyit fizetni érte, akkor már inkább karbon.

A leghíresebb scandiumváz talán a Konáé.

azért még mindig kb feleannyi mint a karbon

(és a jelek szerint tartósabb is :) )

itthon kb nem is lehet mást kapni csak konát

amúgymeg megint szopat a stumpi fsr. most kotyog az egyik forgáspont

mindenestre vettem egy 30,0-ás thomson nyeregcsövet. :)

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Aluminium ötvözet. Rugalmasabb, erõsebb, könnyebb mint a "normál". Tehát a 6061 vagy a 7075 (vagy nemtom, nem vok anyagmérnök).
Drága mint az állat, és nem is biztos hogy megéri ennyit fizetni érte, akkor már inkább karbon.

A leghíresebb scandiumváz talán a Konáé.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala