Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

most megin elbizonytalanodtam :o

Annyira azért ne bizonytalanodj el :)
Én is 162 cm vagyok és mindig küzdõs elég kicsi vázat találni. Mekkora a felsõcsõ hossza a 13-as shred-nek? Nekem a merev túra gépen (M - 17 ") kb 55 cm (+90-es stucni), a fully tankocskán (S-es) 52-53 cm (+50-es stucni). Ez utóbbival is túráztam, és nem a rövidsége volt a legnagyobb bajom, hanem az elsõváltó hiánya ;)

Itt meg kell jegyeznem, hogy meglepõen jó dolog volt a 160+170-et mozgó tankkal mászni (kb 16 kg) - eccerûen nem volt olyan, hogy ne lett volna kontaktban a hátsó kerék a talajjal :D Fárasztónak mondjuk fárasztó volt :)

Kicsit korábban mondod, akkor ajánlottam volna volt kollégám S-es fullyját, amit igen jó áron adott és bár nem dh váz, de azzal ott lett volna az élmény lefelé és felfelé is :) Bár még fent van apróban, de azt hiszem már van rá vevõ.

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
mozgékonyabb az ember a kisbicóval, könyebb kanyarodni, ilyenek miatt viselem el hogy rövid.
leány meg bolond...síugrik. ezért gondoltam hogy itt is valamennyire a száguldozósabb vonal felé tendál majd és jobb lesz neki egy olyan váz ami jobban tolerál mondjuk egy 100-130 között állítható nem cc villát.
de nem tom.
most megin elbizonytalanodtam :o

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts
ez inkabb megszokas kerdese, az en bringam is baromi rovid, eleinte szenvedtem vele felfele, mostanra mar megszoktam, ugyanugy fel tudom magam kuzdeni meredek emelkedon is, mint hosszabb CC-sebb vazzal.

----

FÁJVÓ

----

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

köszi .)

a) mert felfele ugysincs sietés, lefele meg sokkal rosszabb egy cc váz letolt nyereggel, mint egy normális geojú pici dirt. legalábbis én így tapasztaltam. 14es polarxszel anno végigtoltam kõszegi maratont...

Firemountainban gondolkodtam még. De abban meg hogy állna egy 120as villa? Meg ha jól sejtem hosszabb is, alacsonyabban van a mono stb.

nem tom én pl. egyáltalán nem tudok felfelé (meg egyáltalán) menni egy abnormálisan rövid bringával. azt sosem értettem, azért mert lejtözünk miért kell letolni a nyerget (jó alapból nem kell elmebeteg módón kihúzni).
asszony is ilyen 162-3 centi, 16-os calderája volt. 15-ösnél én biztos nem vennék kisebbet
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
köszi .)

a) mert felfele ugysincs sietés, lefele meg sokkal rosszabb egy cc váz letolt nyereggel, mint egy normális geojú pici dirt. legalábbis én így tapasztaltam. 14es polarxszel anno végigtoltam kõszegi maratont...

Firemountainban gondolkodtam még. De abban meg hogy állna egy 120as villa? Meg ha jól sejtem hosszabb is, alacsonyabban van a mono stb.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Vélemény kellene.
13"os kona shred jó lesz egy ~162cm-es lánynak? Értsd. ki lehet-e annyira húzni a nyerget értelmes (max 400as) nyeregcsõvel, hogy nyújtva legyen a lába?
Lesz rajt váltó, meg uturnos villa, hogy felfele is lehessen használni, meg kisebb túrákra elmenni, de mivel lefele is menne a leány úgy gondoltam, hogy egy kisebb vázat könyebben kezel majd.

másik
jól látom, hogy a 2008as vázba félintegrált fejcsapágy kell? :o

b, jól

de ha van benne hajlam tekerni is akkor mért nem kerékpárnak nevezhetõ alkalmatosságot építesz neki ? shred és hasonló szutyokból nem lesz az sose
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Van rá esély, hogy jó lesz. Pont a határon van, egy 14,5"-15"ös azért jobb lenne.

A sebesség mindent megold.

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Vélemény kellene.
13"os kona shred jó lesz egy ~162cm-es lánynak? Értsd. ki lehet-e annyira húzni a nyerget értelmes (max 400as) nyeregcsõvel, hogy nyújtva legyen a lába?
Lesz rajt váltó, meg uturnos villa, hogy felfele is lehessen használni, meg kisebb túrákra elmenni, de mivel lefele is menne a leány úgy gondoltam, hogy egy kisebb vázat könyebben kezel majd.

másik
jól látom, hogy a 2008as vázba félintegrált fejcsapágy kell? :o

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Mindegyik Hardy-nak 73mm.

Aaron Chase.

Aaron Chase.

vendég

• fórumtag
  • 16 posts
Hello

Az lenne a kérdésem hogy az UMF Hardy 1-nek a monoblokk mérete mekkora?
Választ elõre is köszönöm.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts
bele se fér szerintem :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
szingulatorral mukodhet, ha az neki megfelel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
még az sem biztos hogy belefér

ss meg nem 100 hogy jó lesz belõle

ahhoz leginkább A esetleg fs cowan kellett vón azoknak a kcs körül van a fõ forgáspont, direkt ss vázak.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
200ast inkabb ki se probald. nem fog vele mukodni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,387 posts

Sziasztok!
Következõ kérdéssel fordulnék hozzátok:
van egy 2004-es kikapu vázam
ehez gyárilag 165mm szemtávolságú tagot írnak elõ de én csak 200-ast tudok szerezni hozzá
a másik pedig a lánchossz mennyire változik menetközben mert egysebességes csodát szeretnék belõle. tanácsokat kérek össztelós profiktól mert én eddig merev voltam :)

Probikeban van 165-ös tag, manituo-ból több darab is volr nekik, de xfactorban/hajduban/ is tuti lesz ilyen, csak ott foxból. ne spórolj ezen, ha nem töröd el a vázat,akkor legalább jó darabig nem kell hozzáányúlni és még jól is fog mozogni. 200as tag nagyon nagy bele, szar lesz a geometria plusz bele fog érni a kerék a nyeregvázcsõbe.
lánchossz változik, de nem nagyon sokat, egy szingulátor megoldja a problémádat.

magyarmokus

magyarmokus

újonc

• fórumtag
  • 4 posts
Sziasztok!
Következõ kérdéssel fordulnék hozzátok:
van egy 2004-es kikapu vázam
ehez gyárilag 165mm szemtávolságú tagot írnak elõ de én csak 200-ast tudok szerezni hozzá
a másik pedig a lánchossz mennyire változik menetközben mert egysebességes csodát szeretnék belõle. tanácsokat kérek össztelós profiktól mert én eddig merev voltam :)

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
vázhoz annyira van köze, hogy a fix részének már eleve van a homlokcsõ mögött egy lyuk a vázon.

Ha eladom a sundayt tuti rl9 lesz helyette

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Autónál, lakásnál...stb. viszont már sokkal értelmesebb döntést hozok.

Ez fura, ha "márkaérzelem" miatt választottam volna vázat akkor 1000% nem híresfelfedezõmagyarmárka lett volna, mert csak a geometria tetszett, de a többi hulladék. Egy lakásnál a praktika, és az érzelem (szép, kényelmes, jó helyen van) többet számít..

És a kormánycsillapításnak a vázhoz van köze?

Esetleg ez ugyanaz mint régebben a "rugós" stücni? (amit gyszerûbb és olcsóbb volt titánnal megoldani ;) )

Ride everywhere.

.

clio

clio

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,281 posts

Autónál, l...stb. viszont már sokkal értelmesebb döntést hozok.

Ahha, akkor csak a centiméter romlott el? Vagy hogy is volt ez? ;) (bocsi, rossz vagyok :) )

Vigyázat! Nagyfeszültség! :D
evvagyokén

ParadicsomHáz & TermeszetesTanya
TÉGY!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
igazabol nem tudom, hogy mennyire jo. vagy mennyire nem az. te pl sokkal jobban meg tudnad mondani, mert sokkal tobb vazat probaltal mar.

volt a regi ASX-em, amibe nagy volt a villa, es 5ik elem tag volt benne, de azert bejott, volt FSR-em, szerettem, [nagyon is] volt nalam relativ sokaig egy trance, az is bejott, de igazabol nem tudnek egyertelmu rangsorrendet felallitani

RAUH-Welt
B E G R I F F