Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
en nem tudom, de szerintem erre az Orange-nel is kivancsiak lenne par mernok

Feltöltött kép
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
miért nem ajánlott egyforgáspontos vázba levegõs tagot rakni? szóval miért nem bírja a váz?

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Sziasztok 183-184 cm magas vagyok, 14 vagy 16"os vázat ajánlotok?
Streetre kellene meg 5-10km kerékpározásra.
Egy umf dirt fun vázat néztem ki. Vélemények?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
amire figyelni kell hogy a negely 12mm es része 133-134mm legyen!!!!

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Igen így már értem, köszi.
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 posts
a lényeg, hogy a papucs belsõ részére 12mm-el fekszik fel az agy a vázra, de a papucsba már a 9 vagy 10mm-es rész megy bele(remélem ez volt a kérdéses pont)
pl. ez a tengely:
http://www.chainreac...x?ModelID=25867
tehát ha megfigyeled a 12mm-es rész végigér az agyon(135mm) de csak az agy két végig pontsan és aztán levékonyodik 10mm-re és ezt a részt fogod belecsúsztatni a papucsba
remélem így már világos
üdv: B

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Ahham, értem köszi a választ ;).
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26,354 posts
Jaja, végül azt hiszem Tams-nál landolt :)

Lil: szûkítés: képzelj el bármit, ami az agy szélességében 10bõl 12-t csinál. Mind jó megoldás ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Lehet, de gyártani kell hozzá új tengelyt, így különösebben nem éri meg. Én spec. pont ilyennel használom a biciklimet, és tudtommal Theznek is adtam egy ilyen tengelyt, amikor 1x hasonló problémával nézett szembe.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts
Most ugyan lehet segg hülye vagyok, de a kérdésem komoly volt, mivel nem egészen értem hogyan lehet egy 12mm-est 10mm-re leszûkíteni így azt se tudom, hogy jó lehet-e egyáltalán bighithez használni ^^.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Azért az ilyen DHX Air-ek nem csak egyforgáspontos vázakba mennek ;) És lehet javítani a dolgon bitang forgásponttal, linkkel. Ettõl függetlenül pl. egy régebbi Bullitnál érdemes ezt is számba venni a döntésnél.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Sziasztok,
Könnyû 2003-as 7005-ös új aluvázat van értelme venni?
Azért kérdezem, mert azt hallottam hogy az alu bekeményedik egy idõ után...

nagyon olcsón +érheti

edit : bocs most látom újat, azt minden gond nélkül, persze azért jelentõs engedménnyuel az aktuálishoz képest
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Atikaaa

Atikaaa

törzsvendég

• fórumtag
  • 304 posts
hu tényleg szép ez a 8500-ös Labidani:D sok örömet hozzá:)
8000-bõl nem jött?:D:D:D bár lehet még maradok a 2008as 8500nél:)

_and/or_

_and/or_

vendég

• fórumtag
  • 172 posts
Sziasztok,
Könnyû 2003-as 7005-ös új aluvázat van értelme venni?
Azért kérdezem, mert azt hallottam hogy az alu bekeményedik egy idõ után...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
+ valószínû a 200-nál hosszabb dhx air - eket is könnyû cc vázakba találták ki
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Nem érdemes egyforgáspontos durvulós gépbe levegõset tenni szerintem, mert szétcsavarhatja a váz.
Vegyél megfelelõ keménységû rugót, ha a mostani nem az. Lehet, a mostani is jó lesz, ha lehet még egy kicsit feszíteni rajta, azt mondják, hogy az "alapálláshoz" képest 3-4 fordulat fér bele elõfeszítésnél az egészséges kategóriába.

ennek ellenere eleg sok egyforgaspontos vaz van amit gyarilag levegos taggal jon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

labidani

labidani

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,124 posts

a 2008as trek 8500ös súlyáról adatokat merre találok? 17,5 érdekelne..:)

Lemértük a 17,5-es 8500-ast is, nyeregcsõbilinccsel 1640g anélkül azt hiszem 1618. Így emlékszem, ha mégse javítom majd.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Nem érdemes egyforgáspontos durvulós gépbe levegõset tenni szerintem, mert szétcsavarhatja a váz.
Vegyél megfelelõ keménységû rugót, ha a mostani nem az. Lehet, a mostani is jó lesz, ha lehet még egy kicsit feszíteni rajta, azt mondják, hogy az "alapálláshoz" képest 3-4 fordulat fér bele elõfeszítésnél az egészséges kategóriába.

erem

erem

újonc

• fórumtag
  • 5 posts
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne hogy most vettem egy Scott High Octane vázat és tudnom kéne hogy milyen keménységü rugo kéne a seggem alá mert 94 kilo vagyok. És nem szeretem a "ráülök és 80% utat kimozogja " feelinget. Kérlek segitsetek amugy most egy romic tag van benne ami rugos. vegyek bele levegöset? irjatok köszi: Pocok

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 posts

Bármelyik, 135 mm széles, 9 v 10 mm-es tengelyes.

Értem, és 135 12mm -es 10mm-re alakítva is okés? :D
Egyébként köszi a választ :P.